Lélek Sztárok

Képtelen eltemetni a feleségét a Szomszédok Gábor Gábora, Koltai János: Éva hamvait otthon őrzi

A színész már több mint három hónapja vesztette el a hosszú ideje betegeskedő, imádott feleségét, Pap Évát, akivel hatvan éven át hű társai voltak egymásnak. A 88 esztendős színész azóta sem tud felocsúdni a gyászból, egyelőre képtelen felesége holmijaihoz hozzányúlni, csak a fotóját nézi naphosszat és ahhoz beszél.

A Szomszédok Gábor Gáborjaként megismert színész napjait egyelőre a sok ügyintézés teszi ki, folyamatosan ingázik budapesti lakásuk és az Ádándon lévő birtokuk között, ám a jövőben szeretne majd végleg vidékre költözni.

„Jelenleg a fővárosban vagyok, de nemsokára indulok vissza vidékre. Eldöntöttem, hogy ott szeretném a hátralévő időt tölteni. Még mindig nem tudtam megemészteni Éva elvesztését, és talán már nem is leszek képes. Nem igazán érdekel semmi a kerten kívül. A kerti munka talán segíthet – ha csak néhány órára is – elfelejteni a fájdalmamat. A növényeket mind Évával együtt ültettük, nekem pedig innentől kezdve az adja az élet értelmét, hogy ezeket megfelelően gondozzam és életben tartsam, ameddig még itt vagyok” – mondta a színész a Blikknek.

Otthon őrzi a hamvait

Mint mondja, egyelőre képtelen volt a neje holmijaihoz hozzányúlni, és még a temetésre sem került sor. Éva hamvai otthon vannak vele.

„Ádándon fogjuk őt örök nyugalomra helyezni a családom sírhelyén, ahová majd én is kerülök. Egy táblát is készítettem neki, de nem lett kész a nyár végére. Úgy tervezem, télre már hagyom, és majd a születésnapján, március 15-én temetjük el” – fogalmazott a sorozatsztár, akinek hatvan év után elmondhatatlanul hiányzik a hitvese.

„Van egy fotó róla, ahhoz szoktam beszélni. A fiam és a családja rengeteget segítenek, de még így is sok az intézni való. Ha ezen túl leszünk és sikerül kicsit megnyugodnom, szeretnék annyi erőt gyűjteni, hogy megjelentessem Éva könyvét, ami már kész van, sőt, korábban kiadásra el is fogadták, csak aztán egyéb okok miatt végül nem lett belőle semmi. Jó lenne ezt megvalósítani..”

Munkát sem vállal már

Jánost nemrégiben egy munkával is megkeresték: a Fantom című előadást szerették volna az ő közreműködésével visszahozni, de nemet mondott rá.

„Már rég visszavonultam, nyugdíjasként telnek a mindennapjaim. Nem vágyok vissza, őszintén szólva már egyáltalán nem érdekel a munka, ráadásul a lábaim is fájnak, nem hiszem, hogy bírnám már. Talán ha vennének nekem két újat a mostaniak helyet” – mosolyodott el a sok szomorkodás után a színész.

Fotó: archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete