Címlapsztori Sztárok

Rák Kati lett volna Alma a Szomszédokban: a színésznő a férje elleni fúrkálódás miatt esett el a legendássá vált szereptől

Ha manapság nagy a rivalizálás a színészek, színésznők és rendezők között, miért lett volna ez másképp a 80-as években?

A színésznőt legutóbb a Keresztanyu sorozatban láthattuk, Gina és Huba édesanyját játszotta. „Nagyon szerettem a forgatásokat, jó volt találkozni a színészkollégákkal és részese lenni a csapatnak. A 80-as években úgy volt, hogy a Szomszédokban is jelentős szerepem lesz. Taki bácsi és Lenke néni unokáját, a presszóban dolgozó Almát kellett volna alakítanom. A Szomszédok sorozat ugyanis a férjem, Czető Bernát László ötlete nyomán íródott, de miután kifúrta őt a rendező, így Alma szerepét sem én kaptam meg, hanem egy másik színésznő. Nehéz szakma a miénk, sokszor voltam kiszolgáltatott helyzetben” – sóhajt nagyot Kati. Szerencsére mostanában jól mennek a dolgai, nem függ a karrierje másoktól.

„A férjemmel létrehoztunk egy művészeti vállalkozást, a Hangszínházat. Már több sikeres bemutatónk volt. A társulatunkkal járjuk az ország városait. Ősszel egy új darabunk is lesz. R. Kárpáti Péterrel adjuk majd elő a Ne szórakozz a démonnal! című színdarabot. A színvonalas, minőségi szórakoztatásban hiszek, ezért is tudtam ilyen hosszan a pályán maradni és főszerepeket játszani. Szolnokon az első számú primadonna voltam, Marilyn Monroe-t pedig három különböző darabban, három különböző rendező is velem játszatta el. Szerettem Marilyn bőrébe bújni. Érzéki, esendő, ugyanakkor nagyon tehetséges nő volt.”

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete