Lélek Sztárok

Rendőrök akarták bevinni Udvaros Dorottyát: „Bűncselekményt követtünk el, de vállalom”

A Nemzet Színésze cím újdonsült birtokosaként még inkább úgy érzi, felelőssége, hogy odaálljon a jó ügyek mellé. A füstifecskék megmentése az egyik ilyen, még bírósági tárgyalásra is jár miattuk!

Fontosnak tartja, hogy ismert személyiségként jó ügyek mellé álljon. Ilyen a Greenpeace-szel közös együttműködése, amelyben a bolygó értékeinek tiszteletére hívja fel a figyelmet. És mindehhez nem csak az arcát adja! Egy nemrégiben megesett akciójuk miatt most Sopronba jár bírósági tárgyalásra.

„A Fertő-tó emblematikus cölöpházait bontásra ítélték. Az épületek alatt füstifecskék fészkelnek, és egy hálóval akarták lehetetlenné tenni, hogy visszatérjenek az otthonukba. Mivel a helyszín Magyarországról megközelíthetetlen, mi az osztrák oldalról kajakokkal odaeveztünk, és leszedtük a hálót, fotókat készítettünk, ezzel is demonstrálva, milyen fontos a fecskék munkája a bolygó védelme szempontjából. Ezután igazoltattak a rendőrök, majd a megfelelő határállomáson bevittek volna minket kihallgatni. Csak azért nem tudták a csapatunkat lekapcsolni, mert trükkösen a másik határátkelőnél jöttünk haza. A törvény szerint bűncselekményt követtünk el, ennek az ügynek lesz folytatása, de vállalom. Eltökélt szándékom sokadmagammal együtt védeni a természetet, mert hosszú távon ez az emberiség túlélésének a kulcsa. A természet iránti tisztelet és alázat” – mondja a színésznő, akit látok magam előtt, amint evez a kajakban a fecskefészkek felé. A jelenetről Bridget Jones jut eszembe, akinek ikonikus szinkronhangja volt. Meg is mondom neki. Ő pedig önfeledten kacag. Nézzünk rá, és ne felejtsük el: akárhány évesek vagyunk, így is élhetünk!

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete