Lélek Sztárok

Ez lett Bajor Imre legendás fülei nyaralójának sorsa: már a gyerekei sem ismernek rá a kis parasztházra

A kis balatoni nyaraló egykor kuriózumnak számított, ugyanis még saját medencéje is volt, amit a színész a gyerekei miatt építettetett.

Gyere le hozzánk Fülére! A gyerekeim is velem lesznek – invitált annak idején Bajor Imre a nyaralójukba számos ismert és nem ismert embert. A népszerű színészt ekkor mindenki egy olyan szerepben láthatta, ami a legkedvesebb volt számára: apaszerepben.

A kertben úszómedence volt, ami akkoriban óriási dolognak számított. A pancsolót kifejezetten Lili és Marci számára építtette, hogy amikor a nyári szünidőt nála töltik, örömteli legyen a közös vakáció. Bár a válása után a gyerekek az édesanyjukkal, Hámori Eszterrel maradtak, Lili és Marci minden kívánságát leste, kitalálta az összes gondolatukat. Amikor a gyerekek önfeledten pancsoltak a vízben, a boldogságtól kipirosodott arccal játszottak az édesapjukkal, Bajor Imre abban a pillanatban nem az ország egyik leghíresebb színésze volt, hanem büszke édesapa.

„Értük dolgozom, miattuk vállalok olyan sok munkát, hogy gondtalan gyerekkoruk legyen” –  mondta akkor a nagy nevettető. Most, 15 évvel később, már Bajor Imre nélkül, de róla is beszélgettünk Lilivel és Marcival.

Lili és Marci az édesapjukkal Fülén, 2009-ben

Sok híresség megfordult Fülén

„Sajnos a fülei nyaraló nem a miénk – kezdi Lili. – Néhány évvel ezelőtt arra jártunk az öcsémmel, és bekopogtunk az új tulajdonoshoz. Nagyon kedves volt, megengedte, hogy körbenézzünk. Alig ismertünk rá az ingatlanra, mert gyönyörűen felújították, a mi időnkben egy szerény kis parasztház volt. Imádtuk a gyerekkorunkat ott tölteni, mindig nagy társasági élet volt nálunk. Koós János, Havas Henrik, az Eszményi-Heilig házaspár, Hernádi Judit és Gálvölgyi János gyakran látogattak meg minket. Ezt a házat apa töltötte meg jókedvvel, humorral. Nagyon spontán ember volt, szerette a váratlan helyzeteket. Ha például minden előzmény nélkül ahhoz volt kedve, hogy a Balatonon vitorlázzunk, vagy éjszaka fürdőzzünk, ügyesen rávett minket arra, hogy tartsunk vele. Sosem éreztük kötelezőnek, de a kedvességével levett minket a lábunkról.”

Így nézett ki egykor belülről a nyaraló

Fotó: Szabolcs László, archív,  Rákosi Péter

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete