Lélek Sztárok

Nem viseli jól a kemoterápiát a nagybeteg Reviczky Gábor: „Amikor megkapom a kezelést, tönkremegyek”

Tavaly decemberben derült ki hivatalosan, hogy a Nemzet Színésze rákos, azóta drasztikusan romlik az állapota.

Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színész az év elején először a Blikknek vallott arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt akkor egy operáción is átesett. Ám pár hónapra rá kiderült, mindez kevés volt a gyógyuláshoz, ugyanis áttéteket találtak nála, ami miatt hat kemoterápiás kezelést is kapott. Sok mellékhatást tapasztal magán és rettentően fáradékony azóta.

„Annyira elfáradok, hogy egy magaslesre sem tudok elmenni vadászni, nemhogy cserkelni az erdőbe. Én szinte mindig kertes lakásban éltem, amit rettenetesen megszoktam, mostani tervem pedig az, hogy még inkább a természetben éljek.” – mondta a színész a Fókusznak.

Reviczky mindent megtesz a gyógyulása érdekében, nem adja fel a küzdelmet a betegséggel szemben. Reviczky nem is gondol a legrosszabb forgatókönyvre, s nem engedi, hogy eluralkodjon rajta a kilátástalanság:

„Most örömhír, hogy nem kapok több kemoterápiát. Nagy öröm lenne, ha így lenne, mert tényleg nagyon furcsa dolog, hogy már 10 éve vagyok rákos, s semmi bajom nem volt, de amikor megkapom a kezelést, tönkremegyek. Ez olyan ellentmondásos dolog. Ha átadja magát az ember a betegségnek, biztos, hogy meghal, akkor győz a betegség.”

A munka tereli el a gondolatait

Reviczky a kamerák és a forgatások gyógyító hatásáról is beszámolt, hiszen akkor lényegében minden tünete megszűnik: „Verebes Pistával fordult elő még vizsgaidőszakban, hogy az első felvonás során eltörte a kezét, de csak a szünetben vette észre (…) A játék megóv minket attól, hogy érezzünk valamilyen problémát” – mondta.

„Országosan rengetegen üzennek, mindenki a segítségét ajánlja föl” – mondta Reviczky Gábor a Fókusznak, aki érzi az emberek szeretetét és aggódását, továbbá úgy látja, hogy a munka és a forgatások révén elkerülik a nyomasztó gondolatok:

„Nagyon élvezem a forgatásokat, sőt, nagyon fontos is, hogy vannak. Le kell valamivel kössem magam. Próbára is kell tennem magam, de azért is nagyon jó, mert nem tudok foglalkozni a betegségemmel és kevésbé érzem a mellékhatásokat. Rettenetesen fáradékony vagyok, különösen a hatodik kemoterápia óta.”

Fotó: Archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete