Lélek Sztárok

Szédülés és rohamok gyötrik a nagybeteg Reviczkyt: a kemoterápia mellékhatásai gyötrik

Reviczky Gábor igyekszik erős lenni, és súlyos állapota ellenére dolgozni. Ám egyre nehezebbek számára a mindennapok, egy ideje ugyanis folyamatosan szédül.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színész év elején először a Blikknek vallott arról, hogy rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt akkor már egy operáción is túlesett. Ám pár hónapra rá kiderült, mindez kevés volt a gyógyuláshoz, ugyanis áttéteket találtak nála, ami miatt hat kemoterápiás kezelésen is túlesett.

Bár kezdetben jól viselte a betegséget és a kezeléseket, mostanra egyre több mellékhatás jelentkezik nála. Nemrég vallott arról, hogy a sok gyógyszer miatt folyamatosan úgy érzi magát, mintha be lenne rúgva, most pedig a Kossuth rádióban mesélt arról, hogy azóta újabb tünetei vannak.

„A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak” –  vallott a műsorban a 74 éves színész, aki hozzátette, emiatt már vezetni se szokott, mindig mások fuvarozzák őt.

A beszélgetés során szóba került még pályája és nehéz gyermekkora is. Édesapja egyedül nevelte, mert skizofréniában szenvedő édesanyja egy vonat elé ugrott.

„Sajnos nagyon korán és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet” – fogalmazott Reviczky.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Fotó: archív

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete