Lélek Sztárok

Furcsa tünet maradt vissza Gálvölgyi János betegségéből: „Az a színész vagyok, akinek ha játszhat, minden kínja-baja azonnal elmúlik”

A színész még május közepén lett rosszul, intenzív osztályon ápolták.

Kissé fáradt, és időnként még megköszörüli a torkát, ezt leszámítva remekül érzi magát Gálvölgyi János, aki hirtelen lett rosszul még május közepén. Lánya mentőt hívott, ám mivel hosszú idő után sem érkezett meg a segítség, a színész pedig már félrebeszélt és nehezen vette a levegőt, végül bevitték a kórházba. Intenzív osztályra és lélegeztetőgépre került.

„Ami engem illet, azokból a napokból, amikor válságos állapotban voltam, semmire nem emlékszem. Miután pedig magamhoz tértem, minden oldalról dőlt rám a szeretet. Ott volt velem a családom, a csodálatos orvosok és ápolók, akik nemcsak rám, hanem körülöttem minden betegre bámulatosan odafigyeltek az intenzív osztályon. Ott nem számít, az ember Kossuth-díjas vagy vízvezeték-szerelő, egyenrangú emberek vagyunk mindannyian. Nem vagyok ezoterikus beállítottságú, így nem töprengtem azon, miért éltem túl ezt a baktériumfertőzéssel bonyolított makacs tüdőgyulladást, miért kaptam még egy esélyt. Nem győztem az újságokban elolvasni, mi minden „történt” velem, és meghatott, hogy ilyen sokan aggódtak értem, hogy ennyit méltattak. Azt hiszem, ennyi szeretet csak akkor ömlik az emberre, ha már a túlvilágon van, és nem láthatja. Szerencsés vagyok, mert túléltem, és megadatott, hogy megtudhattam, néhány embernek azért adtam az életem során vidám perceket.”

János a felépülése után, néhány nappal ezelőtt állt először újra színpadon, a ­Marshal Fifty-six előadásban óriási vastaps és ováció fogadta őt. „Ott a színpadon, abban a megváltozott tudatállapotban már nem volt nehéz használnom a hangomat. Egyébként is az a színész vagyok, akinek ha játszhat, minden kínja-baja azonnal elmúlik. Ahogyan pedig a közönség fogadott, meg sem tudom fogalmazni, micsoda szeretetáradat söpört végig rajtam. Úgyhogy amikor csak tehetem, játszani fogok. Az orvosom az utolsó kontrollon azt mondta, teljesen egészséges vagyok, és egy ilyen súlyos tüdőgyulladás egy fiatalt is pont úgy döntött volna le a lábáról, mint engem. Semmi akadálya nincs tehát, hogy munkával töltsem az életem hátralévő részét.”

Fotó: RTL

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete