Címlapsztori Sztárok

Eltűnt a nyilvánosság elől Pörzse Sándor: „Manapság nem hívnak a televízióba dolgozni, pedig szívesen mennék”

A Duna partján, Tahitótfalu külterületén található az egykori televíziós otthona, ahol mi is meglátogathattuk. Sándor itt tölti a hétköznapjait, ellátja a csodás birtokot, miközben a gyerekei már élik a saját életüket, felesége pedig budapesti magánrendelőjében praktizál.

A 90-es években ígéretes műsorvezetőnek számított. Sándor volt a jóképű új fiú a tévében. A Vasárnapi Turmix című szórakoztató műsort párban vezette a kor híres hölgyeivel, Endrei Judittal, Pártos Csillával és Geszler Dorottyával. „Szép időszak volt. Endrei Judittal épp a napokban futottam össze, felidéztük a közös munkát. Életem első nagyszabású élő tévéműsorát vele vezettem – kezdi Pörzse Sándor. – Egy zabszem nem fért a hátsómba, de Judit támogatása sokat segített. A természetessége, a nyugalma jó hatással volt rám, mellette könnyen feloldódtam a kamerák előtt. Sajnos manapság nem hívnak a televízióba dolgozni, pedig szívesen mennék, ha hozzám illő feladat találna meg. 63 évesen nem akarok valóságshow-sztárok és celebek között bohóckodni, de egy sport- vagy kvízműsorban el tudnám képzelni magam.”

Sándor úgy érzi, látványosabb tévés karriert is befuthatott volna, de nem volt szerencséje. A korábbi politikai szerepvállalása miatt félbeszakadt a műsorvezetői pályája.

Endrei Judittal a Vasárnapi Turmix című műsorban 1991-ben

Vacsorával várja a feleségét

„Panaszkodni nem szeretnék, hiszen nincsenek egzisztenciális gondjaim. Egészséges vagyok, szép családom van, és ez a gyönyörű kéthektáros birtok is rengeteg örömöt és elfoglaltságot ad. Jelenleg nincs konkrét munkahelyem, kényelmesen élek, magam osztom be az időmet. Szeretek a természetben lenni. A kétkezi munka sem áll távol tőlem, ezt-azt megcsinálok a ház körül, alapvetően én tartom rendben az ingatlant, az állatokról gondoskodom. Amikor pedig olyan kedvem van, lovagolok, vagy főzök egy klassz olasz vacsorát, mire a fogorvos feleségem, Adrienne hazajön a rendelőből” – mesél a hétköznapjairól.

Sándor és felesége

Unokáját lovagolni tanítja

Sándornak két gyermeke van és egy lányunokája, Lujzi. „A nagyobbik lányom az első házasságomból született, sikeres gasztromarketinges. ­Orsolyának köszönhetően lettem nagypapa. A kisebbik lányom, Virág is már felnőtt nő, a barátjával él a fővárosban. Ő is fogorvos, akárcsak a feleségem, mellette pedig tehetséges díjlovas, számos verseny győztese. Nagyon boldog vagyok, amikor meglátogatnak a gyerekek. A két és fél éves unokám kifejezetten szeret nálunk lenni. Már őt is tanítgatjuk lovagolni. Sportos, fitt család vagyunk. A rendszeres mozgás része az életünknek” – mondja a még most is jóvágású férfi.

Sándor lányai, Orsi és Virág

Ötvenévesen naiv volt

Annak idején labdarúgóként kezdte a karrierjét, onnan ment át a médiába, majd a politikai pályára, 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt. „Talán hibáztam, amikor politikus lettem, pedig akkor még nem volt olyan szörnyű hely a parlament, mint manapság. A hazafias lelkesedés fűtött, még ötvenévesen is naiv voltam, ma már másképp csinálnám. Akikkel együtt indult a tévés pályám – Jakupcsek Gabi, Bárdos András, Palik László és Gundel Takács Gábor – megmaradtak a tanult szakmájukban, és a mai napig népszerűek. Ami meglep, hogy gyakran engem is felismernek az emberek, pedig évek óta nem szerepelek a nyilvánosság előtt, egy kicsit eltűntem a közéletből. Hiányzik is, meg nem is, hogy előtérben legyek. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem szerettem tévés műsorvezető lenni, bár amikor a politika kedvéért abbahagytam, jó ideig egyáltalán nem hiányzott.”

Az állatokról is ő gondoskodik a birtokán

Jó lett volna egy fiúgyerek

A jelen kényelmes Pörzse Sándor számára, de mit vár a jövőtől? „A fiúgyerekről sajnos lemaradtam. Jó lett volna, de egészségügyi okok miatt nem vállaltunk a feleségemmel második közös babát. Abban bízom, hogy valamelyik lányom meglep majd egy fiúunokával. Jó lenne együtt rúgni a labdát, megtanítani férfias dolgokra. Keressen fel pár év múlva, hátha addigra valóra válik az álmom!”

Télen Mexikó, nyáron Európa

Hobbija az utazás. Minden ­télen két hetet tölt ­Mexikóban a feleségével, nyáron pedig Olaszországban vagy Spanyolországban nyaralnak. „­Adrienne sokat dolgozik, decemberre sincs szabad hely a magánrendelőjében. Évente két-két hétre elutazunk, olyankor elfelejtjük az itthoni teendőket. Szeretjük a napfényt és a tengert” – árulja el Sándor.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete