Lélek Sztárok

Keményen küzdenek a megélhetésért Bajor Imre gyerekei: Lilinek és Marcinak semmi sem maradt az örökségből

Bár sokan gondolhatják, hogy aki olyan sikeres volt életében, mint Bajor Imre, az mesés örökséget hagyott hátra gyerekeire. Nos, ez a valóságban sajnos nagyon nincs így.

Bohém művészléleknek, ugyanakkor következetes szülő volt Bajor Imre. Fontosnak tartotta, hogy a gyerekei angolul tanuljanak.

„Kéttannyelvű iskolába jártunk, aminek felnőttként nagy hasznát vesszük – mondja a filmiparban dolgozó 27 éves Marci. – Többnyire Magyarországon készülő külföldi mozifilmekben és televíziós sorozatokban vagyok rendezőasszisztens. Mivel a stáb nagy része amerikai, a kommunikáció angol nyelven folyik.”

Amíg Marci a kamera mögött találta meg a számítását, a színésznőként ismert Bajor Lili a kamera előtt és a színpadon. Játszott a Barátok köztben és a Doktor Balaton sorozatban. Jelenleg pedig a Neo­ton-musicalben, a Szép nyári napban látható, illetve édesapja egykori jó barátjával, Gálvölgyi Jánossal a Végszó című színdarabban a Rózsavölgyi Szalonban.

Jánost kislánykorom óta ismerem. Olyan, mintha a pótpapám lenne. Nagyon szeretek egy színpadon játszani vele, ugyanakkor szerintem már nem lehet úgy színészi karriert építeni, mint a szüleink vagy a nagyszüleink idejében. Jelenleg három munkahelyem van. Egy rendezvényközpontban dolgozom, és iskolásoknak is tartok drámapedagógiai játékokat. Muszáj több lábon állni, mert a fiatal színészeknek már nincs meg az az anyagi megbecsültségük és elismertségük, mint ami az édesapámnak vagy a még idősebb művészeknek hajdanán megvolt.”

Saját lakásra vágynak

Talán a közönség azt hiszi, hogy a Bajor gyerekek fényűzésben élnek, de ez nincs így. Keményen meg kell dolgozniuk a megélhetésükért.

„Mindketten albérletben lakunk, mert nincs annyi spórolt pénzünk, hogy saját lakást vegyünk” – árulja el Lili. Édesapjuk személyes ruháit, tárgyait és a Karinthy-gyűrűjét azonban nagy becsben tartják. Marci sokszor viseli azokat a ruhákat, amiket édesapjuk hordott. Lili pedig Bajor Imre sportcipőjét használta éveken át.

Fotó: Ambrus Marcsi

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete