Divat

Amiért minden bőr könyörög a reklámok szerint: ezt tudja valójában a misztikus hialuronsav

A bőr hidratálása az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy minél tovább megőrizhessük teltségét, simaságát, üdeségét. Ehhez pedig a hialuronsav az egyik leghatékonyabb segítségünk lehet.

A bőrünk imádja

Igazi top hatóanyag, rendkívül népszerű bőrápolási összetevő napjainkban a hialuronsav – vajon miért? Ez az anyag a bőrben természetesen is megtalálható, annak hidratáltságához járul hozzá. A vízmegtartó képessége kiemelkedő, saját súlyának ezerszeresét képes vízből megkötni. Ennek köszönhető, hogy azonnali, látványos hatása van: a bőr felszínén lévő, dehidratáltság miatt kialakuló apró ráncocskákat fantasztikusan képes kisimítani, eltüntetni, feltölteni. Ezáltal a bőr rendszeres használattal sokkal frissebb, fiatalosabb, teltebb kinézetűvé válik – de a hatás sokszor szinte azonnal is látható valamilyen mértékben.

Emellett erősíti a bőr védőrétegét, gyulladásgátló, támogatja a bőrsejtek regenerálódását. Antioxidáns hatása is van, vagyis segít megóvni a bőrt a szabad gyökök káros hatásától. Mindezek miatt jó ötlet már tavasszal feltölteni a bőrt hialuronsavval, hogy a nyarat hidratáltabban, nagyobb ellenálló és regenerálódó képességgel várhassa.

Minél többet belőle: szérum

A szérumok nagyon praktikus elemei lehetnek a bőrápolásunknak: rendkívül koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagot, és kevés is elég belőlük a látványos eredményért. Fontos azonban, hogy önmagukban nem nyújtanak elegendő ápolást, mindig a nappali vagy éjszakai krém előtt használjuk őket.

Tápláló támogatás: nappali arcápoló

Aki nem szeretne plusz egy terméket beiktatni a mindennapos bőrápolásába, az hidratáló vagy épp öregedésgátló arckrémből is választhat hialuronsavval dúsított verziót. Ezek általában könnyed állagúak, jól eloszlathatók a bőrön, kellemes érzés őket használni, és szépen lehet sminkelni is rájuk.

Tetőtől talpig: testápoló

Ahogy közeledik a rövidebb szoknyák, kivágott felsők, majd aztán a fürdőruhák szezonja, úgy kell egyre nagyobb figyelmet fordítanunk a testápolásra is. A karunk vagy a lábunk bőre is puhábbnak, simábbnak látszódik, ha bőségesen fel van töltve hialuronsavval – egy könnyen felszívódó, géles vagy tejes állagú testápolónak köszönhetően. Ezek egyáltalán nem hagynak zsíros érzetet a bőrön, akár közvetlenül indulás vagy öltözködés előtt is kenhetjük őket.

Extra töltet: maszk

Ha például egy fontosabb esemény előtt szeretnénk különleges kényeztetést biztosítani a bőrünknek, vagy úgy érezzük, kissé megviselt, és a szokásosnál több ápolásra van szüksége, egy hialuronsavas pakolás vagy fátyolmaszk nagyon szépen helyre hozhatja vagy felturbózhatja. A maszkokat különösen nagy koncentrációjú szérummal itatják át, a pakolások pedig könnyen felszívódó, tartós hidratáltságot biztosító formulában tartalmazzák a hialuront.

A tincseknek is: hajápolók

A hialuronsav védőréteget képez a hajszálakon, ezzel megóvja őket, megelőzi a kiszáradásukat, és a haj fésülését is megkönnyíti. A tincsek puhábbak és fényesebbek lesznek tőle. De nemcsak a szálakra hat jótékonyan: a fejbőrt is ápolja, hidratálja, megerősíti a védőrétegét, ezért érzékeny fejbőrre is alkalmazható. Jó, ha mind a samponunk, mind a hajkondicionálónk vagy pakolásunk is tartalmazza ezt a hatóanyagot, mert így többféleképp élvezhetjük az előnyeit.

Szöveg: Rózsa Ágnes

Fotó: Gettyimages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete