Sztár

D. Tóth András: „Heti egyszer én főzöm a vacsorát”

Az RTL Klub hétvégi híradósa, a Fókusz riportere
az én konyhám d. tóth andrás fókusz riporter rtl klub

„Amikor felköltöztem Kaposvárról a fővárosba, akkor kezdtem el főzni, rákényszerültem arra, hogy ellássam magam. Kezdetben egyszerű agglegényételeket főztem, ma már töltött húsokat és magyaros ragukat is. Szeretek főzni, általában hetente egyszer én készítem a vacsorát. Ez kikapcsol és szórakoztat is egyben. Nem szakácskönyvből dolgozom, saját ízlésem szerint fűszerezek. Ezt láttam otthon is, hiszen édesapám a szakmáját tekintve szakács, és a nagyobb családi eseményeken mindig ő főzött. Az érzése alapján készült az ünnepi ebéd vagy vacsora. A feleségemmel igyekszünk egészséges ételeket enni, halat és fehér húsokat, de én a disznóból és marhából készült fogásokat is nagyon kedvelem. Ilyen szempontból hagyományos ízlésű, vidéki gyerek maradtam. A rántott hús, krumplipüré és a kovászos uborka a kedvencem, az év minden napján jóízűen tudnám enni. A kovászos uborkát annyira szeretem, hogy a párommal mi magunk is raktunk el, és szerénység nélkül állítom, nagyon finom lett. Apukámtól azt tanultam, hogy mire végzünk a főzéssel, legyen elmosogatva a konyhában. Ehhez én is tartom magam, hiszen rend a lelke mindennek.”