Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz 3 cm vastag szeletekre vágva
3 narancs
2 evőkanál cukor
3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
3 közepes édeskömény
5 dkg vaj
Elkészítés:
Felforrósítunk egy tapadásmentes serpenyőt, beletesszük a vajat és az olívaolajat, a kettő keverékén megpirítjuk a szűzérmék mindkét oldalát. Megsózzuk, megborsozzuk, a húst, kivesszük, és félretesszük. A cukrot a már használt serpenyőbe tesszük, enyhén karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a narancs kifacsart levét és 1 narancs lereszelt héját. A húsokat visszatesszük a serpenyőbe, és takaréklángon lefedve 15 percig pároljuk a narancsos lében. Az édesköményeket megmossuk, a szárát kivágjuk, az édesköményeket nyolc darabba vágjuk, és vajon, serpenyőben 7-8 perc alatt pirosra sütjük.
Fotó: archív