Ezotéria

Jön az Ikrek szerencsehava, a Bak megbetegedhet: augusztusi egészséghoroszkóp

Sok meglepetést tartogatnak augusztusra a csillagok.

KOS
Nagyon különböznek a márciusi és az áprilisi szülöttek bolygóállásai. Az előbbiek fellélegezhetnek, ellenálló képességük stabil. Az április 6-a utániak legyenek óvatosabbak, szervezetük képes váratlan gyulladásokat produkálni, ha nem kerülik a megerőltetést. A hirtelen felszökő magas vérnyomásra és a veseproblémákra különösen oda kell figyelniük. Ne tartózkodjanak sokáig a napon, kerüljék az extrém sportokat, és igyanak sok ásványvizet!

BIKA
Augusztus sem jelez komolyabb betegséget a napimádó Bika-szülötteknek, akik azonban a többi csillagjegynél kevésbé viselik a kényelmetlenségeket. A meleg miatt inkább ne vállalkozzanak megerőltető utazásokra, és tegyenek meg mindent a komfortérzésükért. Tankoljanak éltető-pozitív energiákat az őszi hónapokra, amikor erre nagyobb szükségük lesz. 2-a és 17-e stresszes napok, akárcsak a hónap utolsó hete.

IKREK
Ez a hónap az Ikrek szerencsehava, különösen a júniusiaké, amikor a legjobb formájukat hozzák. Krónikus betegségekben szenvedők gyors gyógyulásra számíthatnak, az asztmára, allergiára hajlamosak pedig új gyógyulási módszereket találhatnak. A sós tengerparti vagy a hegyi levegő a légutak tisztítására a legalkalmasabb. A májusiak a hónap utolsó hetében legyenek óvatosak, kerüljék a cukros ételeket, most könnyen híznak.

RÁK
Eltérő életmód javasolt a júniusi és a júliusi szülötteknek. Előbbiek akár megerőltető utazásokra is vállalkozhatnak, különösen 23-a után. A júliusiak is ekkor nyaraljanak, főleg, ha keményebb megerőltetésre (hosszabb túrára) vállalkoznak. Akik július 16 és 20-a között születtek, kerüljék a nyári veszélyforrásokat, pl. a napszúrásra, bőrproblémákra vagy kiszáradásra hajlamosító körülményeket. Tartózkodjanak a túlzottan fűszeres és zsíros ételektől! A gyomruk most érzékenyebb.

OROSZLÁN
Ez a hónap annyi örömet ígér, hogy nem lesz idejük panaszokra, legalábbis az első
20 napban. Igyekezzenek ekkor utazni, megerőltető munkáikat elvégezni, mert
a Mars bolygó augusztus 23-ától gyengíti ellenálló képességüket. Minden Oroszlánnak szüksége van arra, hogy idősebb korban átvizsgálják az érrendszerét, ugyanis hajlamosabb az érelmeszesedésre. A zöldségközpontú táplálkozás és a halolajkapszula szedése megelőzheti a problémákat.

SZŰZ
Az augusztusiak 24-e után érzik terhelhetőbbnek magukat, előtte több pihenésre, lassúbb, kíméletesebb életvezetésre szorulnak, különösen, ha 23-án és 24-én születtek. A Neptunusz ugyanis megmagyarázhatatlan, nehezen diagnosztizálható problémákat okozhat. Elővigyázatosságból kerülje minden Szűz az alkoholt és a megbízhatatlan forrásból származó ételeket, a tartósított, egészségre ártalmas dolgokat, most a szervezete mindenre érzékenyebben reagálhat

MÉRLEG
A Mérleg jegyhez nem véletlenül sorolják a bőrt és a vesét, mint a külvilággal való kapcsolattartás testrészeit. A bőr ugyanis a külvilággal való közvetlen érintkezés, a vese pedig, mint a kiválasztás páros szerve, az egyén és a külvilág kölcsönhatásának szimbóluma. Augusztus 23-áig azoknak kell a folyadékháztartásukra és a húgyúti problémákra jobban odafigyelniük, akik október 8-a után születtek. Továbbra is vigyázzanak érzékenyebb bőrükre, és a fürdőzés közbeni higiéniára!

SKORPIÓ
A legtöbb Skorpió megfigyelhette, hogy az
augusztus nem stresszmentes, ezért inkább
a hónap végére időzítik a szabadságukat.
Ebben az évben a Mars bolygó 23-ától óriási energiatöbbletet ad elsősorban az október végieknek, akik úgy érzik, hogy hegyeket is megmozgatnak. Mivel hajlamosak a mértéktelen evés-ivásra, alkoholfogyasztásra, mérgezés-közeli állapot könnyebben előfordulhat. 2-án és 17-én tartsanak diétanapot!

NYILAS
Ha máskor nem, augusztusban elfelejti az
első félév megpróbáltatásait, és otthon vagy
a nyaraláson tökéletesen kikapcsolódhat. Most az a feladata, hogy egész évre kitalálja az ideális egészségőrző programot. A Jupiter segíti minden új módszer, új életstratégia kiépítését, különösen a 17-ei újhold környékén. A meditáció és az autogén tréning elsajátítása a Nyilasnak aranyat ér. Aki november 22-e körül született, teljes kivizsgálásra szorulhat.

BAK
A decemberiek egészségi állapotuk, közérzetük jelentős javulására számíthatnak, különösen a hónap utolsó hetében. Ha problémamentes nyaralást szeretnének, ekkor utazzanak! A januáriak azonban tegyenek óvintézkedéseket, különösen, ha január 6-a után születtek. Mivel ők hajlamosak a mozgásszervi panaszokra, és bőrük is érzékenyebb, a benti wellness-programokat részesítsék előnyben!

VÍZÖNTŐ
A nyár a legtöbb Vízöntőnek, a hőség miatt nem a legkedveltebb évszak, főként az idősebbeknek, amikor a vénás panaszok gyakrabban előfordulhatnak. Ajánlatos a nagy melegben
a kényelmes lábbelire, a láb felpolcolására, értornára és rendszeres Kneipp-kúrára nagyobb figyelmet fordítaniuk. Reggel és este
a hideg-meleg zuhany váltogatása, és egy salaktalanító-vízhajtó tea elfogyasztása megelőzheti a problémákat.

HALAK
Akik február 19-e és 22-e között születtek, most legyenek óvatosabbak a táplálkozásukban és az egészségtelen környezeti tényezők tekintetében. A Neptunusz nagyobb érzékenységet mutat a környezeti mérgekre, és fogékonyságot az allergiás megbetegedésekre. A többieknek kellemesebbek a bolygóállásaik, többet megengedhetnek maguknak. Ne feledje: önnek mindenre ideális terápiája a lazító úszás és a talpmasszázs, ezekkel szinte minden panaszt orvosolhat.

Fotó: pexels