Ezotéria

A virágoskert horoszkópja: a Mérleg az illatosat szereti, a Vízöntő a szertelenekért rajong – 2. rész

A jegyek szülöttei olyanok, mint a kertben, a réten virító virágaik! ismerje meg őket!

Mérleg: gyöngyvirág
(szeptember 24. – október 23.)
A Mérleg jegyűek szeretik a mutatós és illatos virágokat, például a liliomot, az orchideát és a gyöngyvirágot. Számukra fontos a szépség, és ha megbillen lelki egyensúlyuk, éppen ezen a területen támadnak problémáik. Pattanásos, problémás bőr esetén fontos a méregtelenítés; igyunk zsurlóteát. Külsőleg kamillás gőzöléssel vehetjük fel a harcot a bosszantó pöttyök ellen.

Skorpió: fekete rózsa
(október 24. – november 22.)
A Skorpióknak eszükbe nem jut a megszokott virágokat választani, számukra egy fekete rózsa vagy egy Drakula orchidea a minimum. Nagyon fontos számukra a szexualitás, hajlamosak a hólyaghurutra, felfázásra vagy a székrekedésre. A felfázásra a tőzegáfonya lehet hatásos gyógyír és a kamillás ülőfürdő. A székrekedésen a kakukkfű segíthet, illetve a kutyabengekéreg, ám utóbbit csak kis mennyiségben használjuk, nagyon erős a hatása.

Nyilas: levendula
(november 23. – december 21.)
Szereti a kék és lila virágokat, például a levendulát és az ibolyát. A Nyilas jegyűeknél gyakran jelentkezik derékfájdalom, erre a feketenadálytő-krém hozhat enyhülést. A mája és az epéje lehet érzékeny, ezért fontos, hogy ezeket a szerveket védje. A cickafark, a borsmenta vagy az ezerjófű hatásos lehet.

Bak: borostyán
(december 22. – január 20.)
A Bak jegyűek kedvelik a letisztult formákat, a növények közül például nagy kedvencük a borostyán, amely egyszerűségében is mutatós. A térdükre kell nagyon vigyázniuk, térdízületi fájdalom esetén a rozmaring és a fahéj javallott. Gyakran küzdenek fogínygyulladással, a zsálya elpusztítja a szájban a baktériumokat, és enyhíti a vérzést. Ha reumás fájdalmak gyötrik, a feketenadálytő-krém hozhat enyhülést.

Vízöntő: pipacs
(január 22. – február 19.)
A Vízöntő jegyűek kedvelik a szertelen, borzas, az erdőkben, mezőkön növő virágokat. Hajlamosak a visszérproblémákra, erre évszázadok óta a vadgesztenyét alkalmazták. Gyakran jelentkezik náluk magas vérnyomás; a citromfű lehet hatásos gyógyír.

Halak: vízililiom
(február 20. – március 20.)
A Halak nevéhez méltón szereti a vízinövényeket, például a vízililiomot. Általában keringési problémák léphetnek fel, ezt fokhagyma és gyömbér fogyasztásával könnyedén elkerülhetjük. A vízzel való különleges kapcsolatát mutatja az is, hogy hajlamos vízvisszatartásra, és így megragadhatnak a méreganyagok a szervezetében. A csalán vagy bojtorján ajánlott ilyen esetekben.

A szlávoknak is van egyfajta virághoroszkópjuk, az első részt ide kattintva, a másodikat ide kattintva éri el.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete