Ezotéria

Szláv virághoroszkóp: kerti szépségek árulkodnak a személyiségünkről és védenek a rossztól- 2. rész

A szláv népek hittek abban, hogyha kiszárítjuk és viseljük a virágot, amely a születésnapunkhoz kötődik, az megvéd minket a szerencsétlenségtől.

Vízililiom
(július 2–12.)
A vízililiom a föld, a levegő és a víz találkozása, így nem csoda, hogy az ebben a jegyben született emberek rendkívül alkalmazkodóak. Ez megkönnyíti mindennapjaikat az élet sok területén. A kisebb akadályok nem hozzák ki őket a béketűrésből.

Viola
(július 13–23.)
Úgy tűnhet, háttérbe húzódik, és csendben figyel, de valójában olyan belső ragyogás van benne, ami színpadra, vezető pozícióba teremtette. Az más kérdés, hogy ezzel él-e valaha, ám ha ráérez az ízére, többé nem mond le róla.

Vadrózsa
(július 24.–augusztus 2.)
Tüskéivel megszúrja az óvatlan embereket. Egyenesen fogalmaz, és ezzel gyakran megbánt másokat. Pedig ő az, aki fél a sebektől, és inkább előre támad. Érdemes őt mélyebben megismerni.

Napraforgó
(augusztus 3–12.)
A napraforgó az az ember, akire valóban mindig süt a nap. Nem érdekli a hatalom, a ranglétrán való előrejutás, mégis valahogy megtalálják a lehetőségek. Nem engedi meg magának, hogy egy esetleges konfliktus túlzotan felzaklassa.

Rózsa
(augusztus 13–23.)
A rózsa különleges ötleteivel könnyen kerül az érdeklődés középpontjába. Ám irigyei is akadnak szép számmal, valaki folyton a pozíciójára tör. Nem könnyű vele felvenni a versenyt, és partnerként is magasak az elvárásai.

Szarkaláb
(augusztus 24.
–szeptember 2.)
A szarkaláb jegyében születettek hajlamosak a háttérbe szorítani saját vágyaikat. Soha nem kérnek szívességet, ők viszont gyakran segítenek másokon. Emiatt a legjobb célpontjai az energiavámpíroknak. Többször kellene érvényre juttatni az akaratukat.

Szegfű
(szeptember 3–11.)
Nagyon önálló, és mindenről megvan a véleménye, amit őszintén meg is oszt másokkal. Ezt kevesen viselik igazán jól, pedig érdemes őt jobban megismerni, ugyanis soha nem fog alakoskodni, az igazság a legfontosabb számára. Általában mindenért keményen meg kell küzdenie.

Őszirózsa
(szeptember 12–22.)
Hajlamosak borongósan látni a dolgokat. Az őszirózsa ugyanakkor igazi egyéniség, aki nyomot hagy maga után, akármerre jár. Ez azonban nem a véletlen műve, valójában nagyon tudatosan él.

Hanga
(szeptember 23.–október 3.)
Rendkívül kifinomultak, nem követik a divatot, hanem előtte járnak. Pontosan tudják, mennyit is érnek. Fantasztikus barátok, mellettük nem kell aggódnunk, hogy nem nyújtanák segítő kezüket.

Kamélia
(október 4–13.)
Rendkívül mutatós, kifinomult. Nem ismer lehetetlent, ha valamit elhatároz, addig nem nyugszik, még nem éri el a kitűzött célját. Ugyanakkor, képes nagyra nőtt gyermekként viselkedni, és rendkívül kreatív.

Orgona
(október 14–23.)
Fiatalos, vidám és élettel teli. Az orgona jegy szülöttei szorgalmas emberek, szeretnek mások segítségére lenni, remek asszisztens válik belőlük. Olykor túlzottan aktívak, ezért idegesítővé válhatnak környezetüknek.

Frézia
(október 24.–november 2.)
Bátor, kitartó és makacs. Ám ezeket a tulajdonságokat nem mindig értékelik. Ugyanakkor tud nagyon szimpatikusan is viselkedni, és ezzel támogatókra lel. Ha képes a diplomatikus fellépésre, sikereket arathat.

Orchidea
(november 3–12.)
Különleges és titokzatos emberek az orchidea szülöttek. Mivel egészen máshogy látják a világot, mint a körülöttük élők, ez gyakran vezethet vitához. Általában a főnökeikkel is könnyen összekülönböznek. Legyen kitartóbb és türelmesebb, és a szerencse fia lesz.

Babarózsa
(november 13–22.)
Hajlamos a panaszkodásra, főleg, ha van olyan a szerettei között, aki hajlandó ezt végighallgatni. Ha megmakacsolja magát, nem érdekli a jó szó, és megy a feje után. Ugyanakkor túl sokat agyal a múlton és a jövőn, és ez visszatartja attól, hogy jó dolgok történjenek vele.

Kardvirág
(november 23.
–december 2.)
Kitartóak, és nagyon keményen tudnak dolgozni a céljaikért. Ha a vezetőjükben bíznak, és támogatást kapnak tőle, nagy tettekre képesek. Nem szoktak felvágni, meggondolatlan döntéseket hozni, inkább a csendes, de biztos munka hívei.

Pitypang
(december 3–12.)
Szereti a meleget és a friss levegőt. Fontos számára, hogy a figyelem középpontjába kerüljön. Néha annyira törekszik arra, hogy kitűnjön a tömegből, hogy az már harsánnyá teszi. A munkahelyén fogja vissza kritikus megjegyzéseit, és ha keményen dolgozik, el fogják ismerni.

Lótusz
(december 13–22.)
A maga egyszerűségében különleges. Nem kenyere a feltűnés, pedig Ázsiában a lótuszvirág
a kultúra egyik központi szereplője. Személyisége igazán egyedi, ennek ellenére sok barátja lehet, ha képes kicsit rugalmasabban élni a mindennapokban.

Havasi gyopár
(december 23–31.)
A havasi gyopár jegyében születettek szeretik a magányt, és néha kicsit egyedül lennének a gondolataikkal. Remek, segítőkész barátok, bár ez a legtöbb embernek elsőre nem derül ki róluk. Félénk természetűek, sokáig nem szólnak, ha valami nem tetszik nekik, időről időre viszont robbannak.

Fotó: Shutterstock

A szláv virághoroszkóp 1. része ide kattintva olvasható el.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete