Ezotéria

Ikerlélekkel lesz tökéletes a szerelem: intenzív energiák felszabadulásából tudhatja, hogy rátalált a másik felére

Ahhoz, hogy a szeretetben kiteljesedjünk, meg kell találnunk elvesztett felünket. Mi kell ahhoz, hogy rábukkanjunk az ikerlelkünkre?

Az ikerlélek az a társunk, akinek személyében úgy érezzük, a saját másik felünkre bukkantunk. Ha megtaláljuk ikerlelkünket, minden, ami a kapcsolatban történik, teljesen természetes és magától értetődő lesz. Olyan, mintha évek óta ismernénk egymást, el merjük engedni magunkat mellette, és bármennyire különbözik tőlünk, őt is elfogadjuk olyannak, amilyen. Ha a különbözőségek dacára mindkét fél úgy érzi, hogy a másikban magára lelt, ikerlelkek találkozásáról van szó.

„Épp azért szeretjük, amilyen, és nem azért, amilyenné szerintünk válnia kéne” – mondja szakértőnk Carla Galli életmódtanácsadó és coach.

Intenzív energiák

A lelki társak összecsiszolódása eleinte intenzívebb, mint egy átlagos kapcsolatban, mert vágynak ugyan egymás közelségére, mégis annyira mások, hogy az szerelmüket teszi próbára. A szerelmesek között állandó nézeteltérések alakulnak ki, ezek mégis hozzájárulnak kapcsolatuk fejlődéséhez. Az ikerlelkek képtelenek elszakadni egymástól, az elfogadó, önzetlen szeretet irányítja őket, így megoldják a konfliktusaikat. Minden nézeteltérés erősíti szövetségüket.

Mit várunk a szerelemtől?

„Sokszor rosszul értelmezzük a lélektárs vagy az ikerlélek fogalmát. Minden ember alapvető igénye, hogy megtalálja azt a lelki társat, akit neki szánt a sors. De amíg nem vagyunk tisztában saját magunkkal,
elvárásainktól függően mindig máshol keressük az igazit – magyarázza Carla Galli. – Van, aki úgy képzeli el, hogy annak személyisége jól passzol a saját jelleméhez, másvalaki csupán arra vágyik, hogy társával minél kevesebb konfliktusa legyen. Sokszor olyat keresünk, aki minden kívánságunkat lesi, máskor pedig kiszámíthatóságra, biztonságra vágyunk. Amíg ilyen elvárásokhoz kapcsoljuk a tökéletes társ fogalmát, tévúton járunk. Egyrészt, mert nem vállalunk kockázatot a szerelemben, másrészt, ha így keresünk, csupán arra koncentrálunk, mi mit kaphatunk a másiktól, mi mit vehetünk ki belőle.”

Végső jutalom

Fontos az is, hogy miként zárunk le egy-egy kapcsolatot, elvarratlan szálakkal, rendezetlen sérelmekkel nem lehet sikeres az új szerelem, és ikerlelkünket sem ismerjük föl addig, amíg a múltat nem rendezzük.

„Ha szépen éljük meg az elválást, és segítségével megtanulunk adni és kapni, kiegyenlíteni a számlát, akkor jutalmunk az lesz, hogy ránk talál az igazi. Hiszen végre készen állunk rá. Nincsenek elvárásaink, sérelmeink, csupán szeretni vágyunk. Amikor megismerjük a feltétel nélküli szeretet érzését, akkor sodorja felénk a sors a nekünk szánt társat, az ikerlelkünket – állítja Carla Galli.”

Hogyan ismerjük fel az ikerlelkünket

● Szárnyakat ad vagy visszahúz?

Ikerlelkünk mellett, legyenek konfliktusaink vagy nyugodt perceink, úgy érezzük, mintha folyamatosan fejlődnénk. Jelenléte erőt ad, felemel. Mintha azzal, hogy velünk van, tisztázódna, mi is a feladatunk az életben.

● Épít vagy szórakoztat?

Ha úgy érezzük, mindig van mit tanulnunk a másiktól, valamint épp tőlünk való különbözőségét tiszteljük benne, akkor jó helyen vagyunk.

● Feszültséget vagy megnyugvást érzünk társaságában?

Ha olyan, mintha otthonra leltünk volna az oldalán, akkor biztos, hogy másik felünk mellett vagyunk.

● Hatalmi harc vagy együttműködés?

Harmonikus esetben nem játszmázunk, vagy ha bele is kezdünk, egy idő után rájövünk, semmi értelme. Erősebbek vagyunk együtt, a másik kihozza belőlünk a legjobbat.

Fotó: istock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete