Ezotéria

Szláv virághoroszkóp: kerti szépségek árulkodnak a személyiségünkről és védenek a rossztól- 1. rész

A szláv népek hittek abban, hogyha kiszárítjuk és viseljük a virágot, amely a születésnapunkhoz kötődik, az megvéd minket a szerencsétlenségtől.

Tárnics
(január 1–10.)
Bár a tárnics a tél embereinek növénye, mégis a nyár melegségét szimbolizálja. A hegyvidékek rétjeinek virága. A tárnics embereket körüllengi a titokzatosság. Visszafogottak, keveset beszélnek, nem törnek nyíltan vezető szerepre. Óvakodniuk kell a hideg víztől.

Bogáncs
(január 11–20.)
A bogáncs szúrósságától mindenki tart, ez igaz arra is, aki ebben a jegyben született. Kevés embert enged magához közel, inkább előre támad, mint hogy őt érje bántás. Akik nem ismerik őt, ezzel nem tudnak mit kezdeni. Nem ártana kedvesebbnek lennie.

Csillagvirág
(január 21–31.)
A csillagvirág beosztással él, és nem híve az esztelen költekezésnek.
Ennek ellenére szeret divatosan öltözködni, eleganciáját pedig sokan irigylik. Van elég akarata, hogy legyőzze az akadályokat, és győzzön a rosszakarók felett.

Fagyöngy
(február 1–10.)
Bátor és különleges emberek. Gyakran vállalnak kockázatot, és a győzelemért mindent beleadnak. Általában jó a megjelenésük, ezt annak is köszönhetik, hogy sokat sportolnak, és egy percet sem tudnak egy helyben ülni. Népszerűek már gyermekként is.

Nadragulya
(február 11–19.)
A nadragulya nő rendkívül mutatós és izgalmas. Nem szereti, ha ajtóstul rontanak a házba, szereti, ha udvarolnak neki. Kitartó, keményen tud dolgozni, és kiáll az igazáért.

Mimóza
(február 20–29.)
Olyanok, mint a mimóza; hiperérzékenyek. Ha úgy érzik, nem becsülik meg őket kellően, azonnal visszavonulót fújnak. Nem tudnak egyszerre több mindenre figyelni, mert minden feladatot 100 százalékosan akarnak végrehajtani. Gyomorproblémákkal küzdhetnek.

Mákvirág
(március 1–10.)
Könnyen magához vonzza az embereket, és aki egyszer megismeri, nehezen szabadul bűvköréből. Humora pikírt, hisz önmagában. Sikeres emberré válhat. Fogyasszon kevés húst, a zöldségektől, gyümölcsöktől jókedvre derül.

Liliom
(március 11–20.)
Ő a Hold virága, és éppen olyan változékony, mint maga az égitest. Soha nem tudhatjuk, hogy mire számíthatunk tőle. Kiismerhetetlen, titokzatos, és éppen ezért izgalmas. Jó a humora.

Gyűszűvirág
(március 21–31.)
Elszánt emberek. Pontosak, precízek, ám igyekeznek a mélyebb érzelmektől, drámáktól távol maradni. Tudják, hogy mire képesek, ám az állandó megfeszített teljesítmény fejfájást és idegi problémákat okozhat.

Magnólia
(április 1–10.)
Mindenben az első és a legjobb szeretne lenni – ez a legfőbb jellemzője. Ám nem erőszakos, sőt, igen nagy benne az empátia, szívesen meghallgatja mások problémáját.

Hortenzia
(április 11–20.)
Nagylelkű, és szeret másokat elkényeztetni. Viszont nagyon rosszul viseli azokat az embereket, akik vagy nem fogadják el a segítségét, vagy esetleg ráébred, hogy arra érdemtelenek.

Dália
(április 21–30.)
Mindenben meg kell találniuk az arany középutat. Maximalisták, és hajlamosak túlzott erőfeszítéseket tenni az élet minden területén. Nehezen vállalnak felelősséget, és ez a párkapcsolatban okozhat problémát.

Gyöngyvirág
(május 1–10.)
Nyíltszívűek és adakozók. A munkahelyen hasonlóak a bogáncshoz; keményen dolgoznak és nagyon összeszedettek, a férfi és a nő gyöngyvirágok is. Főnöküket tisztelik, és lelkesek a munkában.

Porcsin
(május 11–21.)
Gyanakvóak, és jaj annak, aki visszaél a bizalmukkal. A szerelemben féltékenyek. Nem könnyű velük kijönni otthon és a munkahelyen, ha nem találjuk meg hozzájuk a kulcsot. Szükségük van arra, hogy gondoskodjanak róluk.

Kamilla
(május 22–31.)
Vagy szeretik őket, vagy nagyon nem, de az biztos, hogy mindenkiből kiváltanak érzelmeket. Nagyon szép emberek, a munkában azonban kegyetlenek. Gondolkodás nélkül átlépnek riválisaikon. Vigyázzon, ne szerezzen ellenségeket!

Harangvirág
(június 1–11.)
Hajlamosak a konzervatív látásmódra. Félnek a változásoktól, ha pedig kénytelenek valami újba belekezdeni, szinte depressziósok lesznek. Szükségük van az erős családi háttérre. Ha utazásra vállalkoznak, válasszák a vonatot, ne repüljenek!

Százszorszép
(június 12–21.)
Nem jellemző rá a romantika vagy bátorság, sokkal jobban szeret a megszokott helyeken és kapcsolatokban időzni. Félénk, a háttérből szemlélődik. A vágyairól nehezen beszél.

Tulipán
(június 22.–július 1.)
Energikus, nehezen lehet zavarba hozni. Férfiként imád hódítani, és bizony nőként is élvezi a flörtöket. Tisztában van az értékeivel, ugyanakkor a tulipán hölgyek gyakran rosszul választanak partnert.

Fotó: Shutterstock

A szláv virághoroszkóp 2.. része ide kattintva olvasható el.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete