Ezotéria

A virágoskert horoszkópja: A Koshoz tüzes virágok, az Oroszlánhoz a markáns növények illenek – 1. rész

A jegyek szülöttei olyanok, mint a kertben, a réten virító virágaik! ismerje meg őket!

Kos: kála
(március 21. – április 20.)
A Kos tüzes, szenvedélyes személyiségéhez nagyon illenek a piros és narancssárga virágok. Ha ilyen színeket ültet a kertjébe, igazi feltöltődés lesz minden, az udvaron töltött perc. A Kos könnyen szerez sport- és egyéb sérüléseket, erre a fekete nadálytő jelent gyógyírt. Lázra hársfát, fejfájásra cickafarkot ajánl nekik a népi gyógyászat.

Bika: Rózsa
(április 21. – május 20.)
A Bika jegyűek kedvenc virága a rózsa, és ezekből leginkább azok a fajták, amelyek súlyos, nemes illatot árasztanak. A Bika, mivel nagyon szereti a hasát és az édességet is, hajlamos lehet cukorbetegségre. Ennek egyik fő ellenszere a katángkóró. Érzékeny lehet a torka, erre a zsálya és a kakukkfű lehet remek gyógyír.

Ikrek: jázmin
(május 21. – június 21.)
Az Ikrek jegyűek a margarétát és a jázmint szeretik, előbbiben a kedves egyszerűség, utóbbiban a nemesség vonzza. Mivel előfordulhat náluk asztma, légcsőhurut, nagy segítségükre lehetnek azok a gyógynövények, amelyek tágítják a hörgőt, például a cickafark vagy a kakukkfű. Hajlamos túlterhelni magát, ezen segíthet az idegnyugtató macskagyökér.

Rák: ibolya
(június 22. – július 22.)
Finom lelkükhöz olyan virágok illenek, mint az ibolya vagy a mimóza. Kedvelik a tavirózsa eleganciáját is. A Rák jegyűek nagyon szeretnek jókat főzni és jókat enni, és ezt időnként a gyomruk megszenvedi. Gyomorégésre a kamilla és a borsmenta, gyomorrontásra a bazsalikom lehet hatásos gyógyír.

Oroszlán: napraforgó
(július 23. – augusztus 23.)
Az Oroszlán jegyűek mindig kitűnnek a tömegből, így virágból is olyat választanak, amit nem lehet nem észrevenni. Szeretik a napraforgót és a vörös rózsát. Mivel sok terhet cipelnek, gyakran van hátfájásuk,
de a túlterheltség jelentkezhet szívproblémákkal vagy magas vérnyomással. A fájdalmakra a gyömbér lehet jó ellenszer, a szívbetegség megelőzéséhez alkalmazzunk fokhagymát. Magas vérnyomás ellen vessük be a citromfüvet.

Szűz: bazsalikom
(augusztus 24. – szeptember 23.)
A Szűz jegyűek a hasznos növényeket szeretik, így könnyen lehet, hogy virágok helyett inkább a veteményeskertre szavaznak. A Szüzek gyakran szenvednek álmatlanságtól, ezzel leszámolhatnak a levendula és a kamilla segítségével. Hajlamosak emésztési problémákra, sőt, akár gyomorfekélyre is. Ezért lényeges, hogy fogyasszanak emésztést segítő bazsalikomot.

A szlávoknak is van egyfajta virághoroszkópjuk, az első részt ide kattintva, a másodikat ide kattintva éri el.

Fotó: pexels

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete