Egészség Riportok

Zsírégető turmixok: éhezés nélkül is olvadnak le a kilók ezekkel az italokkal

A diétázók álma válik valóra a zsírégető turmixokkal, hiszen bármennyit ihatnak belőle, tényleg finomak. Már egy pohárnyi is laktató, így nem kell korgó gyomorral végigszenvedni a napot.

Fontos, hogy finom legyen

A fogyókúrát kísérő italok lényege, hogy eltelítsenek, ne tartalmazzanak sok kalóriát, bővelkedjenek vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. És talán a legfőbb, hogy igazán finomak legyenek, mivel koplalás közben is szükségünk van az ízekre és a kényeztetésre.

Elkészítésük könnyű, csak egy turmixgép kell hozzá, a kiválasztott zöldségek, gyümölcsök, esetleg egy kis jég. Ráadásul a friss hozzávalók most kedvező áron megvásárolhatók, így szinte fillérekből el tudjuk készíteni a nap adagot.

TIPP: Az italokat egy kanálnyi lenmaggal is felturbózhatjuk. Jelentős az omega3- és a rosttartalma.

Mire jó?

  • Áfonya: kirándulás közben az erdőkben is szedhetünk, de a kertekben is megterem. Rendkívül egészséges, tele van antioxidánsokkal és flavonoidokkal, melyek a fiatalság megtartásához nélkülözhetetlenek. A szemre és a látásra különösen jó hatással van ez a gyümölcs.
  • Gyömbér: a népi gyógyászatban már régóta hányáscsillapítóként és az émelygés megszüntetésére használják. Jó hatással van még az idegrendszerre is, javítja a memóriát és a koncentrációs képességet, emellett támogatja az immunrendszert, fogyasztója ellenállóbbá válik a betegségekkel szemben.
  • Búzafű: tisztítja a vért és megfiatalítja az elhasználódott sejteket, így lassítja az öregedést. Semmilyen káros hatása nincs, rendkívül jó hatással van az egész szervezetre, méregtelenít és növeli az energiaszintet, magas a vitamintartalma. Speciális edénykékben a lakásban is termeszthető.

TIPP

A gyümölcsös italokba készítés közben bátran dobhatunk néhány szelet főtt zöldséget is, például 1-2 db brokkolirózsát, pár szelet sárgarépát vagy céklát. Ezek nem befolyásolják észrevehetően az ízét, viszont pluszvitaminokat és ásványi anyagokat adnak hozzá. Ráadásul még a gyerekek is szívesen megisszák.

Receptek

Jeges áfonya mézzel – a jóllakató
Hozzávalók: ½ csésze áfonya (lehet fagyasztott is), ½ csésze light vaníliás joghurt, ½ csésze zsírszegény tej, 2 evőkanál méz, 2-3 jégkocka (ha friss áfonyából készül, rakjunk többet hozzá).
Elkészítés: rakjuk az összes hozzávalót a turmixgépbe, majd keverjük legalább egy percen keresztül, hogy alaposan összedarálja a gyümölcsöt és a jeget.

Gyömbéres alma – a gyomorfájást enyhítő
Hozzávalók: 1 db hámozott és kimagozott alma felszeletelve, 1 db citrom meghámozva, kimagozva és felszeletelve, ½ csésze szénsavmentes ásványvíz, ½ csésze jég, 1 kis darab friss gyömbér meghámozva és összezúzva.
Elkészítés: tegyük az összes hozzávalót a turmixgépbe, és alaposan keverjük össze. A kész italt lassan fogyasszuk. Ez az ital kiváló a gyomorfájás és émelygés ellen is.

Szilvás áfonyaital – a tisztító
Hozzávalók: 1 csésze áfonya (lehet fagyasztott is), 2 db szilva kimagozva, meghámozva és felszeletelve, 1 kis doboz light joghurt, 1 citrom leve.
Elkészítés: a hozzávalókat rakjuk a mixerbe, és alaposan dolgozzuk össze úgy, hogy alacsony sebességen kezdünk, majd 15-20 másodperc múlva magasabbra kapcsoljuk. Keverjük 2 percig. Így az italnak könnyebb állaga lesz. Ízlés szerint egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.

Narancsos búzafű – az egészségbomba
Hozzávalók: ½ csésze szénsavmentes ásványvíz, 1 közepes narancs
meghámozva, kimagozva és felaprítva, 1 alma meghámozva, kimagozva és felaprítva, 4 db eper (friss vagy fagyasztott) vagy 4 vékony szelet banán,
½ csésze búzafű, 1 csésze jégkocka.
Elkészítés: tegyük az összes hozzávalót a mixerbe, és keverjük egy percig. Ha az almát és az ásványvizet kihagyjuk, a narancs helyett pedig 100%-os narancslevet használunk, akkor dúsíthatjuk az italt egy kis dobozos light joghurttal is.

Fűszeres sárgarépa – az életerő
Hozzávalók: ½ csésze almalé, 1 csésze főtt, felaprított sárgarépa, ¼ csésze almaszósz (vagy almakompót pépesítve), egy darabka 1 centis gyömbér meghámozva, felaprítva, ¼ teáskanál őrölt fahéj, ¼ teáskanál só (vagy ízlés szerint), csipetnyi őrölt fekete bors.
Elkészítés: a hozzávalókat rakjuk a gépbe, és addig turmixszoljuk azokat, míg krémes
állaga lesz az italnak.
A fűszereket ízlés szerint adagoljuk.

Fotó: Shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete