Sztár

Édesapja Puskás Peti legnagyobb kritikusa: „56 pontba szedte össze a velem kapcsolatos kritikáit”

Ha munkáról van szó, sem Peti, sem színész édesapja, Puskás Tivadar nem tűri a lazaságot.

A cikk eredetileg 2012-ben jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük sz énekest, mit csinál másképp, vagy éppen ugyanúgy, mint színész édesapja, Puskás Tivadar az ő korában. 

Spontán természetű

„Apu egész életében nyitott volt a világra és az újdonságokra. Ezen kívül nagyon spontán természet. Például egyszer kitalálta, hogy a helyszínen nézzük az Eb-döntőt, ezért bepakolta a családot az autóba, elvezetett Németországba, megnéztük a meccset, majd hazajöttünk. Szerintem én ugyanilyen lazán kezelem a dolgokat, és a mának élek!

„Nem elfogult velem”

„Még a pályám kezdetén eljött velem egy fellépésre, majd másnap elém tett egy többoldalas írást. 56 pontba szedte össze a velem kapcsolatos kritikáit. Akkor kicsit rosszulesett, de rájöttem, hogy sok mindenben igaza van, és örülök, hogy nem elfogult, ha rólam van szó.”

„Fiatalon kopaszodott meg”

„Külsőleg inkább anyukámra hasonlítok, és apu bizonyos szempontból nem bánja ezt. Főleg, ami a hajállományt illeti! 28 évesen kopaszodott meg. Bízik benne, hogy túljutottam a kritikus időszakon. Gyakran fel is hozza, hogy fésülködjek, és ne szárítsam hosszú ideig a hajamat, mert vigyázni kell rá.”

„Mindenki szeretettel beszél róla”

„Aki csak ismeri édesapámat, szinte áradozik róla, mert jó embernek tartja. Nagyon szeretném, hogy én is így jussak eszébe másoknak, ha annyi idős leszek, mint ő.”

„Mutatkozz be!”

„A legfontosabb tanács, amit valaha tőle kaptam, alapigazságnak tűnik, de rengeteget segített már: »Ha belépsz valahova, az első dolgod az legyen, hogy mindenkinek bemutatkozol!« Sokan megjegyezték már, hogy azért lettem nekik szimpatikus, mert tetszett nekik az udvariasságom.”

„Hirtelenharagúak vagyunk”

„Sokan nem gondolnák rólunk, de ha munkáról van szó, akkor egyikünk sem tűri a lazaságot. Ha azt látjuk, hogy kezdenek szétesni az emberek, akikkel együtt dolgozunk, akkor ellentmondást nem tűrően teremtünk rendet.
De azért bízom benne, hogy én kevésbé vagyok türelmetlen!”

Sorszerű szerep

„Édesapám huszonhat éves lehetett, amikor megkapta első szerepét: Dörzsölt karakterét alakította. Én pedig ugyanennyi voltam, amikor évekkel később debütáltam a színházban, az Oliver! című musicalben ugyanezt játszottam.
Ez csak később esett le nekem, de igazán sorsszerűnek tartom, hogy ennyire hasonít
a szakmai életünk!”

„Korán megállapodott”

„Csupán 22 éves volt, amikor először megházasodott, majd édesanyámat akkor vette el, amikor betöltötte a harmadik X-et. Vagyis fontos volt neki, hogy korán megállapodjon, és családot alapítson. Én mindezt olyan 35–40 éves koromra tervezem, mert egyelőre nem vagyok a hivatalos papírok híve.”

Peti nem is tévedett sokat 2012-ben, hiszen azóta tényleg megtalálta az igazit Dallos Bogi személyében, akivel már a közös kisfiuk is megszületett.

fotó: rtl