Ezotéria

A hold titkai: a női energiákat befolyásolja legjobban, így használja ki az erejét!

A Hold nagyon erős hatással van ránk, nőkre. Évezredek óta használjuk a mágiában, feltöltődünk energiáitól, és asztrológiai térképünben is látványosan megmutatkozik.

A Hold egyik legnagyobb adománya, hogy segít megélni az élet ciklikusságát. Ha felnézünk az égre, mi magunk is látjuk, hogy most éppen növő vagy fogyó hold van, vagy éppen érezzük a telihold erős energiáit. Az életünkben szükség van aktív és passzív időszakokra; egyszer tele vagyunk tettvággyal, csak úgy szívjuk magunkba a tudást, máskor viszont el kell vonulnunk, hogy feldolgozzuk a tapasztalatokat. Erre alkalmas például a fogyó hold ideje.

Ősi istenek a hold fényében

„Úgy tartják, hogy a boszorkányok az ősi istenektől kapták a jogot, hogy teliholdkor gyűlhessenek össze – mondja Lylia léleklátó. – Ez az időpont azonban nem véletlen. Ugyanis az istenek a telihold fényénél ereszkednek le az élők közé, ilyenkor a legerősebb a kapcsolat látható és láthatatlan világ között. Ezen az éjszakán elhunyt szeretteinktől is könnyebb tanácsot, áldást kérni, elmondani a problémánkat. Ezt leghatékonyabban úgy tehetjük, ha vízpartra megyünk, hiszen a tó vagy folyó tükre szinte megkétszerezi a hold erejét, de ha szoba ablakában állva szívjuk magunkba a hold energiáit, az is működik.

Szalaggal és agyaggal

Lylia léleklátó két régi varázslatot hozott el a Meglepetés olvasóinak, ahol a hold erejét hívhatjuk segítségül.

„Teliholdkor a kezünkbe kell fogni egy fehér szalagot vagy madzagot, és a holddal szemben állva képzeljük el, hogy a fénye feltölt energiával, meggyógyít, erőssé és magabiztossá tesz. Kössünk hét csomót a madzagra; minden csomó megerősíti bennünk ezeket a pozitív érzéseket. Ezután kezünkben a szalaggal emeljük fel úgy a tenyerünket az ég felé, hogyha összezárjuk az ujjainkat, zárjuk bele a hold fehér korongját. Tegyük a zsineget biztonságos helyre.”

A második varázslat termékenységi mágia, de nem csak akkor alkalmazhatjuk, ha gyermeket szeretnénk. Mindennel kapcsolatban jól használható, ahol a bőséget, a kreativitást szeretnénk megerősíteni magunkban. Agyagra vagy só-liszt gyurmára van szükségünk hozzá. Képzeljük el, hogy kapcsolatba kerülünk saját belső istennőnkkel, lássuk, milyen lenne ő. Formázzuk meg az agyagból, mindegy, milyen lesz az alakja, lényeg, hogy oldjuk a blokkokat, amelyek miatt nem tudjuk megélni teljes egészében a nőiességünket. Ha az elménk dolgozik ezen a kérdésen, egyszerűen beindul a folyamat, és csodás változások zajlanak le rövid időn belül.

Megkönnyíti az életünk

Faragó Melinda asztrológus elmondta: a Hold ugyanolyan erős hatással van ránk, mint bármelyik bolygó, csak éppen a két világító, a Nap és a Hold energiái sokkal látványosabbak.

„Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a Hold az érzelmeinkre, a családi kapcsolatainkra, a nőiességgel, anyasággal való viszonyunkra van hatással – mondja az asztrológus. – Ha figyeljük a hold járását, könnyebbé, gördülékenyebbé válik az életünk. Érdemes időnként a holdnaptárat forgatni, ha bármilyen
tevékenységbe is kezdünk, legyen akár fogyókúra, hivatalos ügyek intézése, nem beszélve a műtétekről.” Az asztrológusok szerint fő szabály: növő holdnál kezdjünk minden olyan tevékenységbe, amely bővüléssel, gyarapodással kapcsolatos, fogyó hold esetén pedig megszabadulhatunk attól, ami már nem visz minket előre. Teliholdkor nagyon erősek az energiák, az alkotókedvünk, kreativitásunk a tetőfokán áll.

„Figyeljük meg azt is, hogy melyik jegyben áll a hold. Például, ha a Kosban van, akkor a sportban aktívabbak lehetünk, viszont nagyobb az esély a sérülésre is. Ilyenkor indított folyamatok, akár a hivatalos ügyek mindig gyorsabban zajlanak. Ellenben, ha éppen a Halakban áll a hold, eszünkbe ne jusson okmányirodába, bíróságra menni, mert kiszámíthatatlan, sokszor kaotikus következményekre is számíthatunk.”

Nézzünk utána, hogy melyik jegyhez mely testrész tartozik, ugyanis, amikor éppen abban a csillagjegyben van a hold, azon a testtájon nem jó műtétet végeztetni. Kos holdnál például még egy fogtömésre se menjünk el, hacsak nem muszáj.

Fotó: shutterstock