Sztár

Édesapjáról vallott Miller Zoltán: „Mi tagadás, a gyengébbik nem rajongott érte”

A Miller-családban nagyon erős a genetika, ami nem csak abban mutatkozik meg, hogy a fiúk igencsak jóképűek, a habitusuk is erősen hasonló.

A cikk eredetileg 2013-ban jelent meg a Meglepetés magazinban. Akkor arról kérdeztük a színészt, hogy mit tesz másként, vagy éppen ugyanúgy, mint az édesapja, Lajos az ő korában. 

„Ahogy idősödöm, egyre jobban hasonlítok édesapámra. Nem arcvonásaiban, hanem a mimikáiban és a gesztusaiban. Ezt a Miller-féle habitust a fiamban is felfedeztem, erőteljesen öröklődött.”

Jelenleg egyedül él

„Édesapám a második házasságában él. Nekem egy házasságom volt. Egykori feleségemtől, Ullmann Mónika színművésznőtől született a fiam, Miller Dávid Zoltán. Van egy 3 és fél éves kislányom is, Emma, akinek az édesanyja Krausz Ildikó. Jelenleg egyedül élek.”

Fess férfi volt

„Édesapám jó kiállású és makulátlanul elegáns ember volt. A munkája révén rendszeresen utazott külföldre, így az ízlésvilága is formálódott, kifinomult lett. Követte a divatot, ami a 70-es, 80-as években nem volt megszokott. Mi tagadás, a gyengébbik nem rajongott érte. Még ma is gyakran összefutok olyanokkal, akik fiatalabb korából ismerték. Mindig megjegyzik: édespád olyan fess férfi volt! Én is szeretek jól öltözködni, de nem igazán tudom, hogy mi az aktuális divatrend.”

A színész édesapja, Lajos operaénekes

„Ne legyen ellenséged!”

„Édesapám 33 éves korában lett apuka, én fiatalabban, 22 évesen. A második gyerekem születésekor betöltötte a 36. évemet. A fiamnak mindig azt mondom, amit annak idején édesapámtól hallottam: »úgy kell élni az életet, amikor gödörbe kerülsz, minél kevesebben álljanak a gödör szélén arra várva, hogy rád lapátolják a földet.« Vagyis törekedjünk arra, hogy kevés ellenségünk legyen.”

„Örömünket leljük a munkában”

„Édesapám arra intett, csak olyan dolgot csináljak, amit tiszta szívemből szeretek, hogy ne kelljen középszerűen leélnem az életem. Ha az embernek ugyanis olyan munkája van, amiben örömét leli, akkor a tehetsége is kibontakozik.”

Pavarottival szerepelt

„Amikor édesapám 40 éves volt, mint most én, már meghódította a világ operaszínpadait, és Kossuth-díjat is kapott. Lírai baritonként többek között fellépett a milanói Scalában, a New York-i Metropolitanben és más rangos helyszíneken. Énekelt Luciano Pavarottival és Mirella Frenivel. A szüleim részéről nem volt elvárás, hogy zenei pályára menjek. Musicalszínészként számos főszerepet játszottam el, prózai színészként is bemutatkoztam, és szólólemezem is megjelent. Ezenkívül a 90-es évek egyik meghatározó zenekarának, az Embereknek voltam a frontembere.”

Fotó: archív