Ezotéria Otthon és Kert

Tiszta energiák: ősi praktikák tértisztításhoz egy harmonikus otthonért

Ezúttal nem nagytakarítással, hanem a negatív energiák elűzésével és pozitív erők bevonzásával tisztítsuk meg otthonunkat. A harmonikus otthon feltölt, vigyáz ránk, és boldogságot hoz.

Ősi praktika tértisztításhoz

Melitta lélekgyógyász elárulta a Meglepetés olvasóinak kedvenc otthontisztító praktikáit, és azt is, hogy ő maga mivel szokta a tárgyait energetikailag harmonizálni.

„Fontos tudnunk, hogy nem csupán akkor kell tisztítást, egyfajta házszentelést végeznünk, amikor új helyre költözünk. Minden esetben, amikor nem mennek otthon rendben a dolgok, kellemetlenül érezzük magunkat, esetleg nyugtalanok vagyunk, nem tudunk aludni, vagy rémálmaink vannak. Erdélyben ilyenkor a következőt tették: keddi napon, pont a déli harangszóval egy időben kinyitották az ablakokat, elhúzták félig a függönyt, majd az ajtókat is sarkig tárták, és a helyiségek közepére letettek egy-egy használt kislábast. Bal kézzel durvább kukoricadarát szórtak bele köralakban – ez azért fontos, mert a kör formája zár és védelmez –, majd meggyújtották. Hittek abban, hogy ez minden rosszat magába szív. Ha elégett, és csupán a fekete dara maradt, betolták a lábost az ágy vagy a szekrény alá, a lényeg az volt, hogy ne lássa senki. Ezután éjjel útra keltek, hiszen csak ekkor volt szabad kiszórni, és úgy, hogy azt senki ne lássa. Lényeges tanács, hogy vigyék ki a házból, sőt, az udvarról is, hiszen így messzire űzték a bajt a portától.”

Tejbe, sóba fürösztve…

Tévedés azt hinni, hogy csak egy lakáshoz, házhoz tapadhatnak negatív energiák, és ha egyszer már megtisztítottuk azt, nyugodtan hátradőlhetünk, hiszen a harmonikus rezgések örök érvényűek. Ez nem így van! Időről időre érdemes megismételni a tisztító rituálékat, hiszen egy-egy új tárggyal új erők érkeznek az otthonunkba, és egyáltalán nem biztos, hogy ezek pozitívak. Olyan tárgyakat – például ékszereket, bútorokat, festményeket – mindenképpen tisztítsunk meg, amelyekhez valamilyen érzelmek tapadhatnak.

„Természetesen a tárgy anyagától és nagyságától függ, milyen tisztítást alkalmazhatunk, de nekem az ékszerek esetében bevált trükköm, hogy fogyó holdnál, naplemente után durva szemű sóba teszem őket, úgy, hogy teljesen belepje az ékszert a só. Másnap pontosan ugyanabban az időben lehet kivenni a gyűrűket, nyakláncokat a sóból. Azokat a tárgyakat, amelyeknél erre lehetőség van – például a köveim, kristályaim –, tejben szoktam megáztatni, és így tisztítom meg.”

Olaszországban zsálya helyett babérágat alkalmaztak ugyanerre a varázslatra, és a déliek hisznek abban, hogyha babért füstölnek, azzal is megtisztítják az otthonukat a rossz energiáktól. Szokás az is, hogy az esküvőn az ifjú párnak babért ajándékoznak, hogy az ártó szellemek elkerüljék őket.

A hegy szelleme segít

Vannak vidékek, ahol az a szokás, hogy amikor erdőben járnak, vágnak egy botot a sétához. Ez nem csupán kényelmi szempont, ugyanis azt mondták, hogy mire az ember kikirándulja vagy másképpen kijárja magát, a botot a hegy szelleme megáldja. Ezt a vesszőt hazaviszik, rafiával kötnek rá egy csokor zsályát, két darab hosszú, piros erős paprikát, és a bejárati ajtónál, belülről a jobb oldalhoz állítják, mert hisznek benne, hogy ez tisztán tartja a házat minden ártó erőtől.

„Aki átlépi a küszöböt, ennek a varázslatnak a hatására nem vihet be semmi rosszat, és azon a területen nem is tapadhat meg semmi gonosz dolog. Sőt, azt is tapasztalták, hogyha valaki gonosz szándékkal akarna bejönni az otthonunkba, nyomban sarkon fordul, és inkább elmegy onnan.

A legegyszerűbb megoldás

És nem is kell hozzá más, mint néhány fehér gyertya és egy szantálillatú füstölő. Ha úgy érezzük, otthonunkban negatív energiák költöztek, vagy nemkívánatos, láthatatlan vendégeink vannak, esetleg nem jól érezzük magunkat, gyújtsunk meg egy-egy fehér gyertyát a lakás, ház minden helyiségében.
Fokozhatjuk a hatást, ha szantálillatú füstölővel is végigjárunk minden zugot.
Ha szeretnénk, hogy jó ideig kívül maradjanak az ártó erők, a tisztítás után szórjunk a bejárati ajtó elé, a küszöbhöz téglaport vagy sót.

Készítsünk védőszütyőt!

Amire szükségünk lesz: babérlevél, zsálya, fenyőtű, egy rozsdás használt szeg, egy gerezd fokhagyma, egy sárga írisz gyökere, egy kis darab fehér függönyanyag, piros fonál. A hozzávalókat tegyük bele az anyagba, és kössük össze a piros fonállal. Fekhely közelében, ajtófélfára rögzítve tarthatjuk, de aki nem akarja, hogy más meglássa, az a szekrény mögé, kaspóba is teheti a védelmező szütyőt. Elhárítja az átkokat, távol tartja a nemkívánatos, nem evilági lényeket.

A kövek közül a hegyikristály tisztító erővel bír. Bármelyik varázskövet, ha mellé tesszük, magába szívja a negatív energiákat.

fotó: pexels