Címlapsztori Sztár

Közel az ötvenhez talált rá igazi énjére Ábel Anita: „Már nem sanyargatom magam”

Gyerekkora óta rivaldafényben él. Bármit tesz, bármit mond, nem marad következmény nélkül. De közel az ötvenhez hol tart az élete? Sikerült-e megtalálnia az oly vágyott lelki nyugalmat és belső harmóniát?

Láttuk cserfes kislányként A szeleburdi családban és kamaszként a Szomszédok sorozatban. Később megcsodálhattuk hófehér menyasszonyi ruhában, majd gyönyörű kismamaként terhes pocakkal. Aztán láttuk érett nőként és felelősségteljes édesanyaként a lánya, Luca mellett. A könnyeit sem rejtette el, ha az élet úgy hozta. Az első házassága nem sikerült, elvált, de talpra állt. Öt éve boldog párkapcsolatban él az olasz gasztro­szakemberrel, Roberto Favaróval. Most a kiegyensúlyozottság és az érzelmi stabilitás látszik Ábel Anitán. Annyi minden történt vele az elmúlt időszakban, hogy ideje a számvetésnek, még ha nem is szokott ilyet tenni.

Szeret jókat enni és inni

„Nem gondolkozom azon, hol tart az életem, de szerintem most rendben vagyok” – mondja nevetve Anita, akit a közelgő ötvenedik születésnapja sem riaszt el.

„Ez csak egy szám, ha elriadok, ha nem, betöltöm jövő márciusban. Ha a koromon görcsölnék, felesleges energiát venne el tőlem. Én már nem akarok senkinek megfelelni, csak magamnak.”

Emlékszem rá, hogy húsz évvel ezelőtt még képes volt az önsanyargatásra, az állandó fogyókúrázásra.

„Ez is már csak a múlt. Jó pár éve nem kívánok megfelelni bizonyos külsőségeknek, elvárt ideáknak. Abban hiszek, hogy az ember belül legyen rendben, érezze magát jól a bőrében. Lehetsz te bármilyen bombázó, ha a belső harmónia nincs meg. Persze fiatal koromban én is sok időt elvesztegettem önsajnálattal, az alakom örökös figyelésével, de ez is egy tanulási folyamat, közel 50 évesen már ezt a dolgot is máshogyan látom. Azért, hogy három kilóval kevesebbet mutasson a mérleg, már nem sanyargatom magam. Amikor megkívánom, jóízűen megeszem azt az egy tányér bolognait és legurítok mellé egy pohár finom bort. Nem akarok arra emlékezni idős koromban, hogy milyen önmegtartóztató voltam. Szeretni kell az életet, ahhoz pedig hozzátartozik, hogy jó és minőségi dolgokat együnk és igyunk.”

További részletekért és a teljes interjúért keresd a Meglepetés magazin kedden megjelenő számát!

Fotó: Sárosi Zoltán, privát