Címlapsztori

Puskás Peti: „Felnőttként kerültünk közel egymáshoz”

Féltestvérek, akik nem ugyanazon a helyen éltek, így talán érthető, hogy Puskás Peti és nővére, Annamária csak felnőttekként kerültek egymáshoz közel. Akkor viszont alaposan behozták a lemaradást!
féltestvérek mozaikcsalád műsorvezető puskás annamária puskás peti színész szurovecz kitti the biebers zenész

Lusta, napsütötte a vasárnap délután, amikor Puskás Peti és nővére, Annamária Bambi kutyus kíséretében megérkeznek. Folyamatosan ugratják egymást, rengeteget nevetnek, a kutya pedig épp úgy szót fogad Annamarinak, mint a gazdájának, Petinek – látszik, hogy sokat vannak együtt. A népszerű zenész, színész és műsorvezető azt vallja, legyen bármilyen elfoglalt is, mindig első a család. Hét évvel idősebb nővére, Annamari, vagy ahogyan ő becézi, Ancsi pedig egészen különleges helyet foglal el a szívében. „Túlzás nélkül mondhatom, hogy Ancsi, amellett, hogy a nővérem, az egyik legjobb barátom is – meséli Peti. – Apukám révén vagyunk féltestvérek, nem együtt nőttünk fel, de a szokásos családi alkalmakon gyerekekként is találkoztunk. Már bőven tizenéves voltam, amikor egy családi születésnapon életünkben először igazán jót bolondoztunk és beszélgettünk. Nyilván, korban akkor értünk össze. Pár héttel később már ott ültem Ancsival és a barátnőivel egy presszóban, hallgattam, mi mindent beszélgetnek a szerelmi ügyeikről, és büszke voltam, hogy ilyen beavatott lettem. Valahogy így indult a kapcsolatunk, és felnőttkorunkra kerültünk egymáshoz igazán közel.” Annamari sok-sok régi emléket őriz az öccséről, és azt mondja, már egészen kicsi korában lehetett látni, hogy Peti egy nap színpadon áll majd. „Én gátlásosabb voltam, nem akartam szavalni vagy énekelni a Mikulásnak. Bezzeg Peti! Nem is készült semmivel, mégis odaugrott az öreg mellé, és ott helyben kitalált egy dalt, amit szórakoztatóan elő is adott. Nagyon helyes, vicces kis kölyök volt, igaz, elég magamutogató. Az is maradt, így hát megtalálta a neki való hivatást” – nevet Annamari, majd hozzáteszi: az évek során bizony előfordult, hogy Peti az ő életében nagyon jókor volt nagyon jó helyen.

Nem merte elengedni Ancsit

Puskás Peti nővére annak idején az első kislányával veszélyeztetett terhes volt, így három teljes hónapig feküdnie kellett. Peti szeretett volna egy kis színt vinni nővére életébe, így amikor csak tehette, meglátogatta őt. „Egy ilyen alkalommal történt, hogy Ancsi kiment a mosdóba, és nagyon sokáig nem jött vissza – meséli Peti. – Kezdtem ideges lenni, így megkérdeztem, mi a baj, mire közölte, hogy szerinte elfolyt a magzatvize, és hívjam a férjét, Balázst. Teljesen sokkot kaptam, fel-alá járkáltam, mint ilyenkor a filmekben szoktak, míg meg nem jött Ancsi férje, és elő nem állt a kocsi. Úgy izgultam a nővéremért, hogy nem mertem elengedni, mellé ültem a hátsó ülésre.” Annamari átveszi a szót: „Igen, aztán egyszer csak megszólaltál, hogy nyugodtan szoríthatom a combodat, mert akkor megnyugszol. Közben egyre sűrűsödtek a fájások, és kiabáltam a férjemmel, hogy menjen már a villamossíneken. Épp hogy időben beértünk a kórházba, mert az érkezésünk után tizenöt perccel megszületett Flóra lányom. Még az orvos is megjegyezte, hogy ezt a két aggodalmas arcú pasit, akik engem kísértek, sosem fogja elfelejteni.”

Mozaikcsaládban, boldogan

„Ez a családi szülés mindannyiunknak felemelő élmény volt, és még közelebb hozott bennünket egymáshoz. Ancsi eddig két unokahúggal ajándékozott meg, akiket imádok” – teszi hozzá Peti. A testvérek manapság is gyakran találkoznak. Nem egyszer megesett már, hogy Annamari beült a turnébuszba, és ment a The Biebers-szel a koncertre, amit egyébiránt nagyon élvezett, mert szereti Petiék zenéjét. „Feküdtünk már együtt a fűben, koncert után, a csillagos eget bámulva – mondja Peti. – Nemrégiben pedig Berlinben voltunk, igazi tesós túrán négyesben: Dani öcsémmel, Ancsival és Ancsi féltestvérével, Dorkával. Nagyon jól sikerült nap volt, rengeteget beszélgettünk és nevettünk. Az, hogy mi, féltestvérek ennyire jóban vagyunk, nagyban köszönhető a szüleinknek. Nálunk a családban a már elvált egykori párok között sosem volt gyűlölködés, ahogy teltek az évek, apukánk volt és jelenlegi feleségei jóban lettek egymással, olyannyira, hogy mai napig szívesen szerveznek közös programokat. Tudom, sokak szerint ez túlzás meg beteg dolog, de ez szerintem nem így van, számomra ez a természetes. Ráadásul ebből a jó viszonyból mi, gyerekek rengeteget nyertünk, mert ha mozaikcsaládban is, de boldogan nőhettünk fel, és testvérekként itt vagyunk egymásnak.” Peti elárulta, Annamáriával nagyon hasonló a természetük, egyetlen dolog van csak, amivel nővére ki tudja borítani. „Ancsi elhivatott franciatanár, azaz tökéletesen beszéli ezt a nagyon nehéz nyelvet. Egyszerűen megőrjít, amikor direkt elkezd franciául karattyolni, amiből én egy kukkot sem értek. Szerencsére nem csinálja túl gyakran” – nevet Peti.

„Most tettre késznek érzem magam”

Még csak február van, de Puskás Peti már most tudja, az idei éve is tele lesz munkával. „Sok-sok fellépésünk lesz a The Biebersszel, és az idei legfontosabb célunk, hogy a hazai TOP10 zenekar közé kerüljünk — meséli. — Emellett lesznek  színházi feladataim is, aminek nagyon örülök, mert egy ideje már hiányzott a színészet. Televíziós munkák is vannak készülőben, de ezekről konkrétan még nem beszélhetek. Szeretek sokat dolgozni, de azt is tudom, hogy az energiáim végesek, nem zsigerelhetem ki magam. Most pihent vagyok, mert januárban hetekre leköltöztem a kedvesemmel, Angélával és Bambi kutyusunkkal Bencúrfalvára egy parasztházba, ahol még térerő sem igen volt. Egész nap főzőcskéztünk, sétáltunk, jártuk az erdőt, csodálatos volt. Egyszóval most nagyon tettre késznek érzem magam!”

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete