Címlapsztori Sztárok

Egyre gyengébb Zámbó Jimmy 96 éves édesanyja: Árpy elárulta, már az utcára sem megy le

Két leánygyermek után végre egy kisfiú is születik a családjában! Az énekes már nagyon várja, hogy unokáját a kezében tartsa.

A Város vs Vidék vetélkedőben a Zámbó család három tagja szerepel. „Mi a városiakat képviseljük. Nagyon élveztük a felvételt, Gáspár Zsoltinak és Tillának köszönhetően jó hangulat volt a stúdióban, de könnyebb kérdésekre számítottam. Zsuzsikát gondoltam a leggyengébb láncszemnek, végül lehet, hogy én lettem az!” – árulja el nevetve Árpy, aki örülne annak, ha a két fiatal újra egymásra találna.

„Nincs jogom beleszólni a magánéletükbe, de 11 évet töltöttek együtt, és szép pár voltak. Minden kapcsolatban vannak súrlódások, kár lenne, ha végleg szakítanának. Az unokaöcsémet, Krisztiánt nagyon szeretem, és Zsuzsika is kedves, talpraesett lány. Drukkolok nekik, hogy tiszta szívből újra szeressék egymást. Boldogan énekelnék az esküvőjükön” – teszi hozzá viccesen.

Büszke a Bukott diákra

Árpy a mai napig fellép, kötelességének érzi, hogy Zámbó Jimmy zenei örökségét életben tartsa. „Sajnos a rádiók nem játsszák a testvérem dalait, ez számomra elkeserítő. A legnagyobb énekes volt, mégsem tűzik műsorukra. Azt mondják, nem fér bele a zenei palettába. Ez nekem furcsa, mert bármerre megyek az országban, mindenhol találkozom Jimmy-rajongókkal. A közös dalunkat, a Bukott diákot is kérik tőlem. Amikor eléneklem, szem nem marad szárazon. Annak idején véletlenül készült el a felvétel. A bátyámat kísértem el a stúdióba, és ő váratlanul arra kért: »Gyere, Töki, énekeljük el ezt együtt!« Büszke vagyok, hogy van egy közös slágerünk.”

Árpy izgatottan várja a testvére életéről szóló televíziós sorozatot. „Nem titok, hogy Nagy Ervin fogja alakítani Jimmyt. Szerintem kiváló színész, hiteles lesz. Kíváncsi vagyok, hogy a családunk milyen mértékben szerepel majd a produkcióban. A bátyámat 21 éve veszítettük el, de ha most élne, szerintem világsztár lenne és Amerikában lakna. Az internet, a digitális média, a YouTube a halála után gyorsult fel, kizártnak tartom, hogy az egyedi stílusára ne figyeltek volna fel külföldön.”

A Zámbó testvérek Jimmy születésnapját mindig megtartják

A 96 éves Anna néni már gyenge

A Zámbó família összetartó, Árpy szerint Jimmy örülne, ha látná, hogy édesanyjuk, Anna néni szellemileg friss. „Anyukánk 96 éves. Az agya, mint a beretva. Összeszedetten beszél, és érdekli, hogy mi zajlik a világban. Fizikálisan azonban már gyenge, nem megy le az utcára. A nővérem, Marietta és a testvérem, Tihamér vigyáz rá, jó kezekben van. Sajnos Gyuri bátyám beteg, két agyvérzése volt, a felesége gondoskodik róla. Aggódunk érte.”

A bátyja sírját gondozzák

Árpy azt mondja, testvére özvegyével, Edit asszonnyal nem keresik a kapcsolatot, de nincs harag. „A főváros két különböző pontján lakunk, nem járunk össze, így csak elvétve találkozunk. Jimmy csepeli sírjához rendszeresen kijár a család. Köszönjük a rajongóknak, hogy ők is mindig visznek friss virágot.”

Két asszonytól két lánya van

A 62 éves énekes hamarosan nagypapa lesz. Lánya, Edina novemberben szül „A leendő kisbaba keresztnevét még nem tudjuk, de a nemét már igen! Mégiscsak lesz egy fiú a családomban!” – mondja büszkén Árpy, akinek két lánygyermeke van. A nagyobbik 33 éves, a kisebbik, Lizett második osztályba megy ősztől. „Nem egy asszonytól születtek, de nem voltam csapodár férfi! Boldog vagyok, hogy megadatott a késői apaság. Sokat foglalkozom Lizett-tel. Például az én feladatom iskolába vinni, és délután is együtt tanulunk.”

Nem érdekli, ha összesúgnak a háta mögött, nem érzi magát idős apukának.

„A kor nem számít! Érzelmileg szegényebb lennék, ha nem született volna meg Lizett. Rengeteg örömömet lelem benne. Ő is szeret énekelni, kívülről fújja az összes angol slágert. Azt nem mondom, hogy Zámbó Jimmy utódja megszületett, mert belőle csak egy van, de nem lenne ellenemre, ha a kislányomból is énekes lenne.”

Fotók: Karizs Tamás, Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete