Címlapsztori Sztárok

Istenes Bence: A lelkem elveszett, de megtaláltam

Hosszú fejlődési folyamaton ment keresztül, de mostanra rálelt a lelki békéjére, amiben egy zarándokút is segítette. A kétgyermekes édesapa már nem csak a televíziózásban látja a jövőjét.

Világéletében kereste a kihívásokat, az újdonságokat, de év elején úgy érezte, hogy töltődnie kell, mert az az őrült tempó, amit diktált magának, hosszú távon nem folytatható.

„Még januárban két hétre elvonultam. Végigjártam az El Camino egy részét. Sikerült lelassulnom, kitisztítani a gondolataimat. A séta közben volt időm meditálni, a felhőket és a tájat figyelni, valamint a kérdéseimre választ kapni. Ki vagyok én? Mi a dolgom a világban? Mit szeretnék csinálni a jövőben? Boldogabb és kiegyensúlyozottabb férfiként érkeztem vissza a családomhoz. Amikor elindultam, a lelkemet elveszettnek éreztem, de úgy jöttem haza, hogy sikerült megtalálnom”– mondja Istenes Bence.

Elengedte a német karriert

Harmincöt éves családfőként fontosnak tartja, hogy a párja és a gyerekei támaszkodhassanak rá, hogy kiegyensúlyozottságot mutasson.

„Ha egy szárnyaló karrier vagy a családom boldogsága között kellene választanom, egyértelmű, hogy az utóbbi mellett döntenék. A németországi tévés karrieremet is simán el tudtam engedni, mert Adél nem érezte jól magát Kölnben. A német X‑Faktor miatt pár évig kint éltünk, de visszaköltöztünk, mert a páromnak itthon több lehetősége van. Nincs hiányérzetem, hogy nem lett belőlem sztárműsorvezető Németországban. A televíziózás mellett annyi más tervem van a következő évekre! Szeretném az IstenEstet tovább erősíteni a YouTube-on, emellett a legtöbb időmet a saját Idea Shop ügynökségem viszi el, amivel nemzetközi márkák brandépítését segítjük a kreatív ötleteinkkel és gyártó csapatunkkal. A kreatív énembe akarok több energiát fektetni.”

Értékes a celebek között

Jelenleg a vasárnap es­ténként jelentkező Tehetség első látásra című műsort vezeti az RTL Klubon.

„Érdekes, különleges embereket mutatunk be, és nem elhanyagolható az adásonként nyerhető 10 millió forint sem. Szerepel nálunk egy 11 éves kislány, a poént nem lőhetem le, de fantasztikus tehetség, mindenkinek tátva fog maradni a szája a produkciója láttán. Szeretem szórakoztatni a tévénézőket, ez a műsor pedig pont erről szól. Lazaság, egy kis csipkelődés a játékosokkal és valamennyi feszültség, csak hogy izgalmas legyen az adás” – mondja Bence.

A tévés évek óta szerepel a legértékesebb celebek listáján, amit az ismertség, a hitelesség, a sajtómegjelenés és az eladhatóság alapján állítanak össze. Idén a hatodik helyezett lett. „Nagyon sok munkával és áldozattal jár, hogy a lista élbolyába tartozom. 14 éve vagyok műsorvezető, és ezalatt nagyon sok, nálam fényesebben ragyogó celeb eltűnt már a süllyesztőben, nem hallunk róluk. Szerintem a sikeresség kulcsa a külső, belső megújulásban és a motivációban rejlik.

Nem tudom, hogy öt év múlva hol fog tartani az életem, lehet, hogy már én is a háttérben dolgozom, mindenesetre most jólesik, hogy értékelik a munkámat.

Fiús programok helyett a gyerekekkel túráznak

A munkája mellett arra is szakít időt, hogy kikapcsolódjon. Rendszeresen sportol, focizik és túrázik a családjával. „Szeretünk biciklire pattanni és a természetet járni. Korábban sokkal többször léptem le a haverjaimmal két-három napos fiús-programokra, külföldi városlátogatásokra, focimeccsekre. Most, hogy belegondolok, idén csak kétszer voltam bulizni. Májusban volt egy rövid palermói nyaralás Adéllal és a barátokkal, de ennyi volt az ereszd el a hajamból. Más lett a prioritás. A fiaimmal, Nátánnal (6) és Ádinnal (4) töltött minőségi idő vált fontossá. ”

Édesanyja sokat segít nekik

Bence anyukája Németországban élt, de 25 év után hazajött. „A szüleim válása után, gyerekként Németországban laktam az anyukámmal. Fiatal felnőttként költöztem vissza Magyarországra, de édesanyám kint maradt. Most már ő is hazaköltözött, a közelünkben lakik. Szinte minden­nap találkozunk, és segít nekünk a gyerekek körüli dolgokban. Nagyon boldog, hogy megélheti a nagymamaságot” – árulja el Bence.

Kiemelt kép: RTL Klub

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete