Címlapsztori

Belefogyott az elmúlt hónapok megpróbáltatásaiba Demcsák Zsuzsa: „Én még életemben ilyen sokat nem sírtam”

Három hónapot töltött kilencezer kilométerre a családjától, rengeteg megpróbáltatás közepette. Néhány napja végre átölelhette a szeretteit.

Tizenkét hét egy csodás egzotikus szigeten akár teljes feltöltődést is jelenthet akkor, ha ott van mellettünk a családunk, és a pihenésre fókuszálhatunk. Demcsák Zsuzsa azonban a SuperTV2 Money or Love című reality műsorát forgatta Dominikán. Ez idő alatt a természeti szépségek mellett megtapasztalta a Karib-térség nehézségeit, beleértve az állandó forróságot, a harmadik világbeli ország hétköznapjait, sőt a hurrikán pusztító erejét. Mindezt kilencezer kilométerre a gyerekeitől.

Átértékelődött benne minden

A beszélgetésünk nem jött össze elsőre. A műsorvezető az első kérdésem után elsírta magát. Akkor éppen a frankfurti repülőtéren várta a pesti csatlakozást, és teljesen elfogytak az érzelmi tartalékai. „Visszahívlak, ígérem. Csak előbb hadd érjek haza, szeretném megölelni a gyerekeimet” – kérte. Amikor néhány nappal később visszahívtam, újra a régi, vidám és határozott Zsuzsival beszéltem. Kérdeztem tőle: akkor most újra kerek a világ?

„Most végre kezd kerekedni – felelte nevetve. – Azt a pillanatot, amikor hazaértem a családomhoz, nem tudom szavakkal elmondani. Egy érzelmi hullámvasúton ültem, de hogy végre itthon lehetek, fantasztikus. Dominikán minden átértékelődött bennem, és az biztos, hogy soha többet, még csak két hétre sem hagyom el a családomat.” Mielőtt elutazott a forgatásra, nagy figyelmet fordított arra, hogy Tamara és Benedek felkészüljön a tartós távollétére. „Heteken át gyúrtunk arra, hogy míg messze leszek, minden működjön nélkülem is– meséli.

– Jó helyen voltak a szüleimmel, biztonságban tudhattam őket. Amikor csak tehettem, az időeltolódás ellenére is velük voltam az online térben, még családi főzésen, szülői értekezleten és iskolai fogadóórán is részt vettem. Igyekeztem mellettük lenni, de azért ez nagyon nem volt az igazi.

Persze tudtam, eljön a nap, amikor hazatérek, és ez adott némi erőt, de mindent összevetve, életemben ilyen sokat még nem sírtam.

A szörnyű vihar átírta a terveket

A Fiona hurrikán szeptember végén csapott le a térségre.

„Elképesztően félelmetes volt. A háznak, ahol éltünk, leszedte a tetejét, betörte az ablakokat, és vízzel árasztotta el a helyiséget. Összekapaszkodva, a falhoz lapulva álltunk. Nagyon hálás vagyok, hogy mindvégig velem volt Csengery Beatrix fodrász-sminkes, egyedül nem tudom, hogy csináltam volna végig ezt az egészet. Különösen azok után, hogy a viharkárok okozta helyreállítás miatt néhány napot csúszott a forgatás, így a gyerekeim nem tudtak meglátogatni az iskolai őszi szünetben. Ez lelkileg rettenetesen megviselt. Már azt hittem, végre láthatom őket, és ez a lehetőség akkor elillant. Addig nem is mentem kirándulni, mert úgy terveztem, velük együtt fedezem fel a sziget szépségeit, de ebből semmi nem lett. Aztán összeszedtem magam, és kicsit önterápiás jelleggel is csináltunk a stábbal vicces dolgokat, elmentünk kirándulni a gyönyörű Saona-szigetre, edzettem, és sokat gondolkodtam az életemről. Próbáltam a helyzetből kivenni a lehető legtöbb jót, és pozitív maradni.”

Boldogan húzott télikabátot

A műsorvezető az elmúlt fél évben rengeteget dolgozott. Nyáron leforgatta a Farm VIP-t Gáspár Zsoltival, amit már láthatunk is a TV2-n, és miután azt befejezte, szinte azonnal elutazott a Karib-térségbe. Mint mondja, most fáradt, és pihenni, töltődni szeretne.

„Dominikán a körülmények miatt rengeteget fogytam – meséli. – Azon leszek, hogy minél hamarabb megerősödjek lelkileg és fizikailag egyaránt, de már most sokkal könnyebb minden, hogy a családommal vagyok. Nagy örömmel térek vissza az itthoni napi rutinba, továbbra is csinálom a kommunikációs tréningeket, hála az égnek, nagy igény van rá, emellett igyekszem felvenni az adventi hangulatot. Soha életemben nem vettem még fel ilyen boldogan a télikabátomat, mint idén télen.”

Különös barátság

Gáspár Zsolti és Demcsák Zsuzsa annak idején az Ázsia Expressz című műsorban ismerkedett meg egymással, párosuk – talán a különbözőségükből adódóan – remekül működött a képernyőn. Erre ráérzett a TV2, így immáron harmadik évada vezetik közösen a Farm VIP című műsort. Civilben is nagyon jóban vannak, ismerik egymás családját, szívesen töltik együtt a szabadidejüket.

Fotó: Schumy Csaba

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete