Címlapsztori

Nyolc hónapja szerelmes Somhegyi Krisztián: „Szeretnék én is saját családot, de mindennek eljön a maga ideje”

A Dancing with the Stars versenyzője nem búslakodik a második helyezés miatt. A szülei, Éva és Béla számára a fiuk az igazi győztes. A Somhegyi família Egerben töltötte a szentestét, de az ünnepek előtt Krisztián otthonában találkoztunk velük.

A táncos lábú élsportoló áprilisban szeretett bele Viczián Viktória szépségkirálynőbe, és szeptember óta laknak együtt. A szülők, Somhegyi Béla és Éva először járnak a pár terézvárosi otthonában. „Korábban a szüleim leányfalui házában laktam, de a Dancing with the Stars próbái és szombat esti adásai miatt a barátnőm felajánlotta, hogy költözzek hozzá, mert így gyorsabban jutok el a pesti helyszínekre, forgatásokra” – mondja a jó­képű vendéglátónk. Krisztián még a táncos műsor hatása alatt áll, az emberek lépten-nyomon megállítják az utcán, mindenkinek van hozzá egy-két kedves szava.

Hogyan sikerült jó gyereket nevelni?

„Nagyon izgultunk a döntő alatt. A férjem kétszáz emelt díjas sms-szavazatot küldött el, én ötszázat. A mobilszolgáltató letiltotta a kimenő hívásokat a telefonomról. Ma délután megyünk befizetni a számlát. Ez a sok szavazat Krisztián idei karácsonyi ajándéka” – árulja el nevetve Éva, aki azt szerette volna, ha a fia nyeri meg a versenyt. „Természetesen a második helyezésnek is örülünk. Büszkék vagyunk a teljesítményére, nekünk ő az igazi győztes.”

Meglepinek,
Somhegyii Krisztián otthonában szüleivel.
a Dancing with the Stars szereplője.
táncpartnere Tóth Katica.

Krisztián az egész műsor alatt nagyon szerény és udvarias volt. Óriási népszerűségét a tehetsége mellett a szimpatikus viselkedésének köszönheti. „Mindenki azt kérdezi tőlünk, hogyan sikerült ilyen jó gyereket nevelni a fiunkból? Nincs különösebb trükk. Szerintünk, ha valaki rendben van belül, akkor azt sugározza a külvilág felé. Mindig igyekeztünk sokat beszélgetni, közös családi programokat csinálni, együtt kirándulni, nyaralni, motorozni, és biztos hátországot nyújtani a gyerekeinknek. Mind a négyre büszkék vagyunk, érett gondolkodású, jószívű felnőttekké váltak” – mondja az édesapa.

Munkásembernek tartja magát

A Somhegyi szülőknek három fiuk és egy lányuk van.

„Ádám született először, 1989-ben. Két évre rá jött Noémi, aki később a női vízilabda-válogatott játékosa volt. Az ikrek, Kristóf és Krisztián pedig 1994-ben születtek. A terhességem első nyolc hetében gyakran rosszul voltam, azt hittem, valami baj van a magzattal. Nagyon megdöbbentünk, amikor az ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy ikrekkel vagyok várandós. Amikor hazavittük a fiúkat a kórházból, az otthonunk rögtön kicsi lett négy gyerek számára” – meséli Éva, aki akkoriban a rendőrségnél dolgozott, az édesapa pedig különböző cégeknél mérnök volt.

A házaspárnak most saját vállalkozása van, gépeket terveznek és gyártanak. Többek között a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság emelőszerkezeteit készítették. A családi bizniszben a gyerekek is részt vesznek. A többszörös magyar bajnok műugró Krisztiánnak gépészmérnök és alkalmazott matematikus diplomája van, amit az Egyesült Államokban szerzett. „A mű- és toronyugrásból itthon nem lehet megélni. Nagyon szerettem ezt a sportágat, de éreztem, hogy gyorsan eljön az a pont, amikor a versenysport helyett civil életre kell váltanom. Egy indianapolisi egyetem hallgatója voltam öt évig. Az ott tanultakat hasznosítom a családi vállalkozásunkban. A kétkezi munka nem áll távol tőlem. Munkásembernek tartom magam, nem celebnek” – árulja el Krisztián, édesapja pedig helyesel. „Biztos klassz dolog a népszerűség, de jobban örülök, hogy a fiamnak határozott célja van, és nem csak a talmi csillogás érdekli. Tetszik, hogy szorgalmas, céltudatos ember. Egy nap, amikor nyugdíjba megyek, talán majd Krisztián veszi át tőlem a családi vállalkozás irányítását” – mondja az 57 éves családfő.

Nem sürgetika nősüléssel

A népes família a szentestét együtt tölti. A tervek szerint legalább tizenegyen ülik körül az ünnepi asztalt. „Idén a lányoméknál leszünk Egerben. Noémi révén kétszeres nagyszülők vagyunk. Krisztián barátnője, Viki is gyorsan beilleszkedett a családunkba. Szerintem rugalmas és nyitott gondolkodású szülők vagyunk, nem szólunk bele a gyere­keink magánéletébe”– folytatja Éva, aki 28 éves korában már négy gyermek édesanya volt. Krisztán ugyanennyi idősen még nem gondolkodik családalapításon. „Tudom, hogy a mostani világ más. A fiatalok később házasodnak, és később vállalnak gyereket, ezért sem sürgetem Krisztiánt a nősüléssel.”

„Szeretnék én is saját családot, de Vikivel csak nyolc hónapja vagyunk együtt. Mindennek eljön a maga ideje” – veszi át a szót Krisztián. A pár a szilvesztert a barátokkal tölti. Olaszországba utaznak, ahol a fiatalembert újabb kihívás várja.

„Síelni megyünk, amit először próbálok ki. Remélem, ha táncolás közben nem törtem kezem-lábam, akkor az olasz Alpokból is épségben jövök haza!” – mondja viccesen.

Katicával megmaradt a barátság

Táncpartnerével hónapokon át készült a szombat esti show-műsorra. „Katicának sokat köszönhetek. Ő tanított meg táncolni. A műsor befejezése óta is tartjuk a kapcsolatot, jövő héten újra találkozunk. Szerencsére a barátnőm, Viki nem féltékeny rá. Tudja, hogy ez egy különleges barátság” – mondja Krisztián.

Fotó: Pintér Márta, Tv2, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete