Címlapsztori Sztárok

Nem tervez több gyereket Kiss Ernő Zsolt: „Amikor Darinka teherbe esett, három titkos kívánságunk volt”

A Sztárban Sztár mostani évadában a sármos színész versenyzőként vesz részt. Felesége, Darinka és a tízéves kislányuk, Zoé a tévéstúdióban izgultak érte.

A szerettei személyes jelenléte a közönség soraiban ösztönzően hat Ernőre.

„Szeretem, ha a családom a közelemben van. Darinka jobban hisz bennem, mint én saját magamban. Megbeszéltük, hogy amíg versenyben leszek, elkísérnek a vasárnapi élő show-ra, és a nézőtérről biztatnak. Tudom, hogy hétfőn reggel suli van Zuzunak, de szerencsére jól tanul, belefér, hogy hétvégén később fekszik le aludni” – mondja az édesapa. A negyedik osztályos Zoénak nagyon tetszik a té­vés közeg, nagy élmény számára, hogy élőben is találkozhat azokkal a hírességekkel, akiket pár évvel ezelőtt még csak a képernyőn látott.

„Zuzu igazi színészgyerek, boldogan produkálja magát, ha olyan kedve van. Nagyon önazonos és stílusos kislány. Vicces, zenés-táncos videókat készít a telefonján. Egyelőre csak a mi szórakoztatásunkra, de fel kell készülnünk arra, hogy előbb-utóbb saját YouTube-csatornát szeretne. Az ő generációja már nemcsak telefonálásra, tartalomgyártásra is használja a mobilt.”

Korábban a Jóban Rosszban sorozatban is láthattuk Ernőt

Nem akart vad-házasságban élni

A házaspár 17 éve van együtt, egy gyerekük született, és őszintén beszélnek arról, hogy nem terveznek másodikat. „Ha Zuzu igényelné a kistestvért, mert nem szeretne egykeként felnőni, elgondolkodnánk a dolgon, de mi nagyon jól megvagyunk hármasban. Amikor Darinka teherbe esett, három titkos kívánságunk volt: egészséges, szőke hajú kislányra vágytunk. Miután megadták az égiek, úgy éreztük, teljes a boldogságunk, nem kérhettünk tökéletesebb gyereket. Szeretnénk minden jót megadni a lányunknak, az ő életéért tudunk felelősséget vállalni.”

A házaspár szövetsége szinte napról napra erősebb. „Amikor 21 éves táncosként a Madách Színházhoz kerültem, barátságként indult Darinkával a kapcsolatunk. Aztán egymásba szerettünk, az egyéves évfordulónkon megkértem a kezét, és a házasságunkat is halálosan komolyan gondoltuk, még a kislányunk születése előtt. A neveltetésemből adódóan nem tudnék vadházasságban élni, nekem fontos, hogy azt mondhassam, van egy feleségem. A Darinkával közös évek egyre szorosabbá tették a szövetségünket: ösztönözzük és támogatjuk egymást. Nekem szükségem is van a feleségem biztatására, mert néha kishitű vagyok, tele kétellyel, amit Darinka nagyon jól kezel. Tudja, hogy mit kell mondania ahhoz, hogy elhiggyem, sikerül elérnem a kitűzött célt.”

Az Ázsia Expresszben tavaly ősszel szerepeltek

Féltékenység kizárva

„A Sztárban Sztár első adásában is jól jött Darinka tá­mogatása, mert egyfelől ki­tűnően akartam előadni a Hugh Jackman-film betétdalát, A legnagyobb showmant, másfelől tartottam attól, hogy át tudom-e ugrani a magas lécet. Ez egy nagyon jó szám, és nem volt könnyű az ausztrál világsztár bőrébe bújni, és a hangját utánozni” – árulja el a 39 éves versenyző.

Ernő szerencsésnek tartja, hogy a feleségével mindketten színészek, mert így szakmailag is segítik egymást. „Sosem vagyunk féltékenyek a másik sikerére, inkább együtt örülünk neki. Azt is megfigyeltük, ha az egyikünk érzelmileg lejjebb kerül, akkor a másikunk felhúzza. És ez oda-vissza működik már 17 éve.”

Egymás nélkül nem megy

A tavaly futott Ázsia Expressz című műsor megtanította őket arra, hogy olyan rejtett dolgaik is vannak, amikről eddig nem tudtak. „Például olyan kitartás és fizikai erő van bennünk, amit eddig nem néztünk ki a másikból. Nem bánjuk, hogy szerepeltünk a kaland-realityben, pedig rengeteg negatív kritikát kaptunk a tévénézőktől. Sajnos sokan azt hitték, hogy mi állandóan veszekszünk, de ez nincs így, csak gyakran azok a jelenetek kerültek be az adásba, hiszen az egy szórakoztató műsor volt. Nagyon jó a házasságunk, és egymás nélkül semmire sem mennénk.”

A szülei messziről drukkolnak

Ernő Erdélyben nőtt fel, a szülei és a rokonai a mai napig ott élnek. „Hárman vagyunk testvérek. Én 15 évesen jöttem át Magyarországra, az öcsém és a párja is Budapesten laknak már, de a szüleim és a húgom Sepsiszentgyörgyön élnek. A nagy távolság miatt csak nyaranta vagyunk együtt hosszabb időre. Jó, hogy a TV2 Erdélyben is fogható, és a Sztárban Sztár ott is népszerű műsor.”

Fotó: Schumy Csaba, Olajos Piroska, Tv2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete