Címlapsztori Sztárok

Felesége halála után újra szerelmes Márió, a harmonikás: „El tudom képzelni, hogy újra megnősüljek”

A sok megpróbáltatás után a népszerű harmonikás magánélete révbe ért. Új párja, Izabella oldalán ismét felcsillant a reménysugár a boldog családi életre.

Péntek van. Nagy a felfordulás a sümegi házban. A lányok szobáját festi a mesterember, miközben a konyhában Izabella készíti a 13 éves Eszter születésnapi tortáját. Hétvégére vendégeket várnak, Márió lányának barátnőit és az unokatestvéreket. „Bocsánat, hogy kerülgetni kell a dobozokat, de még szanaszét vagyunk – szabadkozik a harmonikás. – Nehéz úgy felújítani, hogy közben benne lakunk az ingatlanban. Ráadásul színes falak lesznek, Eszter szobája zöld-fehér, Kingáé kék és szürke. Ez volt a lányok kívánsága.”

Erdélyből érkezett a csinos asszony

Amikor legutóbb, tavaly nyáron találkoztunk a megözvegyült Márióval még a lányával, Eszterrel kettes­ben lakott, most már új kedvesével, Izabellával és az ő lányával, Kingával, négyesben.

„A feleségem, Ancsa elvesztése után nagyon nehéz időszakon mentem keresztül. Itt maradtam egy kiskamasszal és a háztartással. A családom persze segített, de mégiscsak egyedül kellett megbirkóznom rengeteg feladattal.”

Lánya, Eszter születésnapját együtt ünnepelte a most már négytagú család

Márió az új kedvesét már régebbről ismerte, de csak a felesége halála után mélyült el a kapcsolatuk. „Izabella a sógornőm testvére, ráadásul az öcsém cégénél dolgozik. A családi összejöveteleken már korábban is kellemesen elbeszélgettünk, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer ő lesz a társam.” Izabella a lányával Erdélyből települt át 2011-ben, az asszony férje tragikus körülmények között hunyt el.

„Ő is megözvegyült és időközben én is. Talán ez is közrejátszott abban, hogy könnyen megtaláltuk egymás szívéhez a kulcsot, hiszen mindketten átmentünk a fájdalmas gyászidőszakon.”

Márió úgy érzi, a sors küldte számára Izabellát. „Nagyon boldog vagyok, hogy van egy jólelkű, kedves és szép hölgy mellettem. Az az igazság, hogy meglehetősen szemérmes férfi vagyok, internetes társkereső oldalon biztos nem kerestem volna partnert, és ha nincs ez a családi ismeretség, szerintem még most is egyedül lennék.”

A lánya támogatja az új kapcsolatát

A zenész számára nagy öröm, hogy néhai feleségének édesapja is elfogadta, az élet megy tovább, a harmonikás 51 évesen nem maradhat egyedül.

„A család szurkolt nekem, hogy ne essek depresszióba. Az apósommal is nagyon jó a kapcsolatom. Bár a lánya elvesztése óriási tragédia számára, azonnal támogatta, hogy ne éljek özvegyemberként. A kislányom, Eszter is nagyon kedveli Izabellát és az új testvérét, a 14 éves Kingát. Mivel a lányok között csak egy év a korkülönbség, bőven van közös témájuk. Ma reggel is én vittem be őket autóval az iskolába, Kinga a helyi általánosba jár, Eszter Keszthelyre.”

Márió azt mondja, fogalma sincs, mi játszódik le egy tinilány fejében, de Eszter a múltkor már azt kérdezte tőle, hogy elveszi-e feleségül Izabellát. „Én nem akartam ezzel a témával ilyen korán előhozakodni, mert Eszter mégiscsak az édesanyját veszítette el, de ha már így rákérdezett, azt válaszoltam neki, el tudom képzelni, hogy újra megnősüljek. Persze nem most rögtön, de később igen.”

Feleslegesen soha nem ég náluk a villany

A kétszintes házban villanyfőzőlap és villanysütő van. „Főzni muszáj, így ezen nem tudunk takarékoskodni, de feleslegesen nem ég nálunk a villany. A fűtés gázról megy, éves átalányt fizettek, áprilisban derül ki, hogy mennyivel lépjük túl a keretet” – árulja el a családfő.

A fellépésekre a párja is elkíséri

A zenész nagyon boldog Izabella oldalán. „Talpraesett és házias asszony. Én is szívesen főzök, de Izabella ezerszer jobban” – árulja el nevetve. A 44 éves hölgy közgazdasági szakon végzett, és operatív vezetőként dolgozik Sümegen. „A munkánk nagyon különböző, de ezzel nincs gond. Izabella is szereti zenét, néha elkísér a fellépéseimre, de már László Attila dzsesszkoncertjén is voltunk együtt a Művészetek Palotájában.”

Vidéken hatalmas rajongótábora van

Jó látni, hogy Márió újra vidám és ambiciózus. Először is formába akarja hozni magát, ezért elkezdett rendszeresen edzeni. A fizikai kihívás mellett pedig a zenei karrierjét is nagy elánnal folytatja. A legutóbbi CD-je, az Örökké szeretlek egyik dalához hamarosan videó­klipet forgat. Úgy érzem, ismét erőm teljében vagyok. Néhány héten belül készítek egy új videóklipet, és az itthoni stúdiómban már dolgozom a következő albumomon. Az új családi felállás, a pozitív energiák kreatívan hatnak rám. Remélem, hogy a sok megpróbáltatás után egy boldog időszak kezdődik számomra. És a lányok szobájának falszíne is olyan lesz, amilyenre vágynak” – teszi hozzá búcsúzóul a most már kétgyerekes apuka.

Fotó: Olajos Piroska, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete