Címlapsztori Sztárok

Szenvedélybetegségéről vallott Harsányi Levente: „Mielőtt családos lettem, millió­kat szórtam el a pesti éjszakában”

A műsorvezető pszichológus tanácsát kérve egy nyerőgépet is vásárolt otthonra.

Nemrég készítettünk interjút Harsányi Leventével, aki válásáról, volt feleségével és gyerekeivel való kapcsolatáról mesélt nekünk. Közben pedig korábbi szerencsejáték-függőségéről is vallott.

Az édesapa most még nem tudja megmondani, hogy a gyerekei követik-e őt a műsorvezetői pályán.

„Elsősorban gyerekként élnek, nem erőltettem őket a médiába, bár amikor a kislányommal a Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorban szerepeltem, meglepett, hogy Lilla milyen választékosan beszélt és lazán viselkedett a kamerák előtt. Persze ez nem azt jelenti, hogy tévés lesz belőle, mindenestre azt láttam rajta, hogy nincs lámpaláza.” Levente sem műsorvezetőnek készült, 26 éves koráig pincérként dolgozott.

Az első munkahelyem a Dunapark kávézó volt, de megfordultam a Fészek Művészklubban is, ahol Antal Imre a gyakori vendégeim közé tartozott. Rendszeresen burgundi csigát evett, amikor pedig megpróbáltam mást ajánlani neki, viccesen azt mondta: »Azért eszem ezt, mert ha lemásznak a tányérról, utolérem őket.« Ezt persze csak tréfának szánta, hiszen a csigákat mindig jól átsütöttük – meséli nevetve.

Nincs kizárva, hogy egy nap saját éttermet, kávézót nyisson. „A vendéglátást nagyon szerettem, fontosnak tartottam törődni a vendégekkel. Ha láttam, hogy valaki búskomor, vagy nyomja valami a szívét, egyfajta pszichológusként működtem. Meghívtam egy italra, megkérdeztem mi a baja. Azt akartam, hogy jól érezze magát nálunk a vendég. Egy családias hangulatú hely megnyitása is szerepel a terveim között.”

Most már a pénzzel is jól bánik, nem folyik ki úgy a kezéből, ahogy korábban.

„Mielőtt családos lettem, sajnos millió­kat szórtam el a pesti éjszakában. Ellenállhatatlan vágyat éreztem a kaszinók nyerőgépei iránt. Egy pszichológus tanácsára vásároltam két darabot otthonra, így akkor játszom, amikor kedvem tartja, és még a pénzem is megmarad, nem kell bedobálnom a fém százasokat.”

Levente az elmúlt években egyedül élt, de most van egy hölgy, aki közel került hozzá.

„Kialakulóban van egy kapcsolatom. Hiszem, létezik olyan, hogy sors könyve, vagyis bizonyos embereknek bizonyos időben meg kell ismerkedniük egymással. Ez másfél hónappal ezelőtt megtörtént velünk. Meglátjuk, hová fejlődik a kapcsolatunk, mindenestre bizakodó vagyok.”

Fotó: Szabolcs László, Fülöp Dániel, SzerencseSzombat/Hollay Loránt, Hajdu Kende

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete