Címlapsztori Sztárok

Bécsbe szöktette a feleségét Rácz Jenő: „Jó volt kicsit kiszakadni az itthoni taposómalomból, és kettesben lenni”

A Konyhafőnök versenyzői a sztárséfet a szigorúságáról ismerik, de a családja számára egy jólelkű férj és édesapa. Jenő a forgatások után siet haza, hogy a kislánya kedvenc meséiből olvasson fel Kamillának. De olykor neki is szüksége van arra, hogy feleségével, Dórival kettesben legyen.

A napokban volt Rácz Jenő és Rácz-Gyuricza Dóra második házassági évfordulója. A sztárpár Bécsben ünnepelt.

„Nagyon szeretjük az osztrák fővárost. A születésnapokat, a családi ünnepeket általában ott szoktuk megtartani. Dórival vannak kedvenc helyeink. Most csak egy éjszakát töltöttünk kint, elmentünk vacsorázni egy fine dining étterembe, másnap dél körül pedig hazajöttünk. Jó volt kicsit kiszakadni az itthoni taposómalomból, és kettesben lenni. A kislányunk, Kamilla már elég nagy ahhoz, hogy a nagyszülőkkel is jól érezze magát, nem igényli az állandó jelenlétünket” – árulja el az édesapa.

Tudja, hogy maximalista a főzőműsorban

A Michelin-csillagos séf mögött munkával teli nyár áll. Jenő csak pár napot pihent, hiszen két éttermet irányít, miközben az RTL-en látható A Konyhafőnök legújabb, 10. évadának adásai is elkezdődtek már.

„Próbálok egyensúlyt tartani a munka és a család között. Bevallom, nem mindig egyszerű. Nyáron a magyar vendégek mellett sok a turista, telt házzal üzemel mindkét éttermünk, a Rumour és a Costes. Ragaszkodom a magas minőséghez, az új receptek kitalálásához és megvalósításához. Az étlapunkon minden hónapban szerepelnek új ételek. De nemcsak a konyhában töltöm az időmet, ha úgy adódik, a vendégekkel is szívesen beszélgetek. Kíváncsi vagyok a véleményükre, meghallgatok minden építő jellegű kritikát” – mondja Jenő.

A 32 éves sztárséf profizmusához és szakmai tudásához nem fér kétség. Nem véletlenül őt tartják az ország egyik legjobb gasztró-szakemberének. Bár A Konyhafőnökben olykor túl nyersen fogalmazza meg a véleményét, de ezzel csak a versenyzők fejlődését igyekszik segíteni.

„Tudom, hogy szigorú vagyok, de teljesítmény nélkül nincs eredmény. Azt várom el a civil versenyzőktől, amit magamtól is, vagyis a szívüket-lelküket adják bele a főzésbe. Az idei évad különösen izgalmasnak ígérkezik. Sok vicces és színes egyéniségű ember méri össze a tudását. Az elmúlt években mi, zsűritagok is összecsiszolódtunk. Jó a hangulat a tévéstúdióban. Arra számítok, hogy ez a reality lesz az ősz nagy sikere.”

A Csipkerózsika Kamilla kedvence

Aranyos pillanat: Kamilla eteti az apukáját

A televíziós műsornak nemcsak a népszerűségét köszönheti, hanem a feleségét is. Gyuricza Dórát négy évvel ezelőtt A Konyhafőnökben ismerte meg, bár a kapcsolatuk csak azután mélyült el, hogy a csinos lány kiesett a versenyből, és randevúra hívta őt.

„Szerencsésnek tartom magam, mert sikerült megtalálnom álmaim nőjét. A boldogságunk határtalan, a 15 hónapos kislányunk, Kamilla pedig bearanyozza a mindennapjainkat. Nagyon szeretek apuka lenni. Nem tudok olyan fáradtan hazamenni, hogy ne Kamilla legyen számomra az első. Bármilyen nehéz napom volt, mindig várom a közösen töltött időt. A kislányunk imádja a mesekönyveket, már legalább százszor olvastam el neki a Csipkerózsikát” – mondja nevetve az édesapa, aki számára reggel hat és hét óra között kezdődik a nap.

„Kamilla korán szokott kelni. Átjön a hálószobánkba, és ébreszt minket is. Nagyon érdeklődő, nyitott személyiség. Jön-megy a házban, pakol össze-vissza, és sokat magyaráz nekünk. Ez már az a korszak, amikor nem kisbabánk van, hanem kisgyerekünk. Izgalmas látni, hogy milyen szépen fejlődik, okosodik.”

Nem csak a séf főz otthon

A kispapa órákig képes mesélni a lányáról. Látszik rajta, hogy imád édesapa lenni, és attól sem zárkózik el, hogy bővüljön a családjuk.

A házaspár néha együtt kísérletezik a konyhában

„Dórival nem bánnánk, ha Kamillának születne kistestvére. Két gyereket még felelősségteljesen tudnánk felnevelni” – mondja Jenő, aki a saját otthonában nem ragaszkodik ahhoz, hogy az ő főztjét egye a családja.

„Néha Dóri főz, máskor én. Olykor házhoz rendeljük az ételt, időnként pedig elmegyünk vacsorázni. Nincs kimondva, hogy csak én állhatok be a konyhába. De pár nappal ezelőtt épp én főztem meg az ebédet. Dórinak van egy marokkói rizses húsos receptje, azt csináltam meg és gondoltam tovább, tettem bele olyan fűszereket, amelyektől még ízletesebb lett. Szeretek kreatív lenni, egy viszonylag egyszerűbb ételből is kihozni a maximumot.”

Az egész életére ez a maximalizmus jellemző. Talán ezért is lett az üzleti Forbes magazin szerint is az egyik legértékesebb hazai celeb. „Húszévesen nem gondoltam arra, hogy egy napon ilyen népszerű és elismert leszek. Csak a bizonyítási vágy fűtött. Az visz előre az utamon.”

Fotó: Olajos Piroska, privát,

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete