Címlapsztori Sztárok

Balázs Pali a drámai hajvágás után négy évvel: „Úgy érzem, máshogy néznek rám az emberek, jobban elfogadnak”

Kettős születésnapot tart az énekes. Idén 55 éves lett és 27 éve van a zenei pályán. Ez alkalomból élete jelentős állomásait idézzük fel.

1983: Az első találkozás a szerelemmel

„15 évesen jártam először építőtáborban. Mindössze egy hétről volt szó, de mivel első ízben voltam távol a szüleimtől, szinte úgy éltem meg, mint a felnőtté válásomat. A nyári estéken szalonnát sütöttünk, a tábortűz körül énekeltünk és a szerelem is megérintett. Hat napig szemeztem egy nagyon szép kislánnyal, és az utolsó estén egy puszi is elcsattant. A sors iróniája, hogy másnap vége lett a tábornak, és mi soha többé nem találkoztunk. Egy ideig ugyan még leveleztünk egymással, de mivel az ország két különböző részén laktunk, nem volt lehetőségünk a folytatásra. Ezt a szép emléket dolgoztam most fel a legújabb dalomban, az Első szerelemben. A lírai számhoz videóklip is készült, ami már látható a YouTube-csatornámon.”

1999: Új fejezetet kezdett a fővárosban

Az énekesi pályája Békéscsabán kezdődött

„A zenei pályám a szülővárosomban, Békéscsabán kezdődött. Eleinte csak a szűkebb környezetemben voltam ismert. A saját költségemen három műsoros kazettámat adtam ki, de nagy szerencsémre egy nemzetközi lemezkiadóhoz, az EMI-hoz is eljutott a híre. A következő mérföldkő az volt az életemben, amikor exkluzív szerződést kötöttek velem, és felköltöztem Budapestre. Megjelent a Romantikus slágerek című lemezem, ami meghozta számomra az országos ismertséget és az első aranylemezt. Eleinte albérletben laktam, és elveszett voltam, túl nagynak tűnt a főváros, alig ismertem ki magam benne. Akkoriban még nem volt mobiltelefonom és GPS-em. Térképpel a kezemben jártam, nehogy eltévedjek. Ma már jót nevetek a kezdeti nehézségeken, de azt hiszem, ezen minden ember átmegy, aki vidékről a fővárosba költözik. Idetartozik az az emlékem is, amikor először találkozhattam személyesen olyan nagy sztárokkal, mint Kovács Kati vagy Fenyő Miklós. Korábban őket csak a tévében láttam, de miután már engem is meghívtak szórakoztató tévéműsorokba szerepelni, egy színpadon álltam velük a fináléban. Óriási élmény volt a magyar zenei sztárvilág krémjével együtt énekelni. A hosszú évek során számos előadóművésszel kerültem baráti kapcsolatba, akik mindig szívesen jönnek el a Muzsika TV-n látható Zenés randevú Balázs Palival című műsoromba.”

2005: Saját dalaival is befutott

„A külföldi és hazai slágerek feldolgozáslemezei után önállóan is elkezdtem zenét szerezni és dalszövegeket írni. A nemzetközi kiadótól eljöttem, és saját produceri irodát alapítottam. Nagyon sokat koncerteztem, több mint egymillió-kétszázezer kilométert utaztam. Régebben sokkal hidegebbek voltak a telek, nem volt könnyű eljutni az eldugott kis településekre, de küldetésemnek éreztem, hogy szórakoztassam az embereket. Ekkor lett egy kiváló zenészekből álló csapatom is. Bár a főnök én vagyok, nem zsoldosként tekintek rájuk, hanem családtagként. A közös utazások alatt nagyon szoros kapcsolatba kerültünk egymással, igazi közösséget építettünk. Most már a 20 éves fiam is a csapatom része. Ő is velünk jön az élő koncertekre, a stábom fontos láncszeme, a technikai dolgokban segít.”

2008: Újra vidéken, a jó levegőn

A fia miatt is költözött vidékre

„Újabb jelentős lépés volt az életemben, amikor megvettük a kertes házunkat. A családommal elköltöztünk a fővárosból az agglomerációba. A fiunk akkoriban volt óvodás, és nyugodt, madárcsicsergős, természetközeli helyen akartuk felnevelni. A párom, Mónika jelenti számomra a kiegyensúlyozott családi hátteret, amire egy férfinek szüksége van. A koncertek után mindig örömmel megyek haza, van bennem egy olyan kellemes érzés, hogy megérkeztem. Az otthonunk a béke szigete. Mónikával a hatalmas szereteten túl véd- és dacszövetségben élünk. A párom velem dolgozik, a könyvelésben segít. Nélküle nem lettem volna az, aki ma vagyok. A koncerteken a taps Mónikának is szól.”

2019: Rövid frizurára váltott

Mónika a lelki társa és legfőbb bizalmasa

„Fordulópont volt ez a négy évvel ezelőtti dátum is. Valentin-napon döntöttem el, hogy megújítom a külsőmet, levágattam a hajamat. Merész vállalkozásnak tűnt, de sikere lett. Úgy érzem, máshogy néznek rám az emberek, jobban elfogadnak. A színpadi megjelenésemen is változtattam, továbbléptem, fejlődtem. A vidám hangulatomat, a jókedvemet megőriztem, de érettebb produkciót lát tőlem a közönség. A szép sikerektől boldog ember vagyok.”

Bőröndökbe rejtett emlékek

Az énekes látványos, dupla születésnapi koncertre készül november 18-án a budapesti Vasas Kézilabda Csarnokban. „A zenei pályafutásom szimbólumaként 27 színes bőrönd lesz a színpadon, amiket egyesével nyitok ki, és egy-egy kedves történetet osztok majd meg a jelenlévőkkel. Az utóbbi évek slágerei mellett a korai korszakomból is énekelek dalokat. Egy nosztalgiával átszőtt utazásra hívom a közönséget” – árulja el Balázs Pali.

fotó: Rózsa Erika, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete