Címlapsztori Sztárok

Vízumlottón nyert új életet Köllő Babett édesanyja: „Anya a világ legvagányabb nője”

A színésznő nagyon várta, hogy ismét magához ölelje imádott édesanyját, aki 14 évvel ezelőtt Amerikába költözött. Kati története példaértékkel bírhat minden középkorú nőnek, hogy sosem késő az életünket újrakezdeni.

Ismerkedjenek meg a Köllő famíliával! Babett a szüleivel, az ikertestvérével, Rolanddal és az öccsével, Mersével Bonyhádon nőtt fel. Nem voltak gazdagok, de szegények sem. Tipikus kisvárosi életet éltek. „Egy sorházi lakásban laktunk. Erdőt ábrázoló falitapéta volt a nappaliban, és fából készült, bordó szövettel kárpitozott étkezőgarnitúra a konyhában. A 80-as években szinte minden család egyforma színvonalon élt vidéken, és ez a bútorokon, lakberendezési tárgyakon is megmutatkozott” – meséli Babett.

A színésznő édesapjának volt egy kocsmája. „Akkoriban két gyár is üzemelt a városunkban: a cipőgyár és a zománcedénygyár. A környékbeli falvakból bejártak a munkások, akik a műszak végeztével apukám kocsmájában gurítottak le egy-két korsó sört. Néha én is kiszolgáltam őket, de inkább a mellette lévő butikban segédkeztem, mert már kiskamaszként is érdekelt a divat.”

Kati büszke a lánya sikerére és tehetségére

Zöldkártyát nyert a vízumlottón

A színésznő édesanyja, Kati eleinte háztartásbeli volt, később a bonyhádi városi televízió gyártásvezetője lett. Ekkor már elvált a férjétől, de barátságban maradt a gyerekei apjával. 2009-et írtunk.

„A szerkesztőségben ültem, az adásmenetet néztem, amikor a számítógépemen váratlanul felugrott egy kis ablak. Akar-e ön Amerikában élni? – ez volt a kérdés. Akkoriban volt egy olyan lehetőség, hogy a zöldkártya programmal hivatalosan munkavállalási vízumot lehetett nyerni az Egyesült Államokba. Épp volt egy kis szünetem, és kitöltöttem a kérdőívet, úgy gondoltam, mi bajom származhat belőle. Szinte már el is feledkeztem az egészről, amikor három hónappal később megérkezett a címemre egy nagy sárga boríték. Kiderült, hogy a zöldkártyalottó-program egyik nyertese vagyok, megkaptam a letelepedési vízumot. Azonnal beiratkoztam egy nyelviskolába, mert igencsak hiányos volt az angoltudásom” – meséli nevetve Kati. Az akkor majdnem 50 éves asszony az összes spórolt pénzével és a kisebbik fiával, a középiskolás Mersével útnak indult Kaliforniába.

„Az anyukám a világ legvagányabb nője! – veszi át a szót Babett. – Egy magyar kisvárosból elindulva valósította meg az amerikai álmot. Nem volt könnyű új életet kezdenie, de a hihetetlen szorgalma és munkabírása végül meghozta a gyümölcsét.”

Hegyet mászik a szupernagyi

Kati kezdetben csak alkalmi munkákat talált, például fotósként dolgozott rendezvényeken, később kint élő embereknek tanított magyar nyelvet. Többek között a 2015-ben Magyarországra érkező Colleen Bell amerikai nagykövetnek. „Hét évig dolgoztam a Los Angeles-i magyar főkonzulátuson, most pedig egy magánorvosi rendelőben asszisztens vagyok – árulja el Katalin. – Időközben a kisebbik fiam elvégezte a Los Angeles-i egyetemet, és ingatlanügynökként dolgozik, sok millió dolláros luxusvillákat árul az amerikai felső tízezernek.”

Babett a szüleivel és a testvéreivel, Mersével és Rolanddal

Katinak sincs oka panaszra: jó élete és szép otthona van West Hollywoodban. „Imádok Amerikában élni. Ahol én lakom, Kaliforniában szinte mindig süt a nap, kellemes a klíma. Persze most ott is magas az infláció, de összességében, kiegyensúlyozott, tervezhető életem van. Szerencsére az itthon maradt gyerekeimmel és a három unokámmal is kitűnő a kapcsolatom. Telefonon, interneten mindennap beszélünk.”

A két ország között kilenc óra az időeltolódás. „Anya mindig korán ébred, munka előtt, reggel hatkor már a kanyonokat mássza. Akkor Budapesten délután három van, nekem pedig egy kis szabadidőm. Miközben anya a hegyekben túrázik, hosszasan beszélgetünk. Mindent tud az itteni életünkről, képben van, hogy a családunkkal mi történik” – teszi hozzá Babett.

Halászlével várta az imádott anyukáját

Kati igyekszik évente egyszer hazalátogatni. Most az ikrek, Babett és Roland 45. születésnapjára érkezett. Az itthon töltött három hétben ingázik Budapest és Bonyhád között, mert a nagyfia, Roland ott lakik a családjával.

„A halászlét nagyon szeretem. A lányom figyelmes, amikor megérkeztem Magyarországra, ez volt az első közös ebédünk. Sajnos Amerikában nem lehet olyan finoman elkészíteni, mint itthon. A hal íze nem ugyanolyan, mint a Tiszában lévőké. Csodálom Babettet, hogy szinte mindennap van türelme főzni. Látom, hogy nagyon elfoglalt, de a konyhai munkákra mindig szakít időt” – meséli Kati. De vajon az édesanya hogyan éli meg, hogy a lánya híres ember lett, a TV2 egyik legnagyobb sztárja?

Babett lánya, Milla imádja a nagymamáját

„Babett hároméves kora óta színésznőnek készült. Én hittem benne, hogy egy napon sikeres lesz. Amikor 14 évvel ezelőtt elmentem Magyarországról, a lányom csak szűk körben volt ismert, kabarékban és operettekben szerepelt. Sajnos segíteni nem tudtam a szakmai karrierjét, mert én teljesen hétköznapi életet éltem és élek ma is, de nagyon drukkoltam, hogy sikerüljön befutnia, és a tehetségéhez mérten találják meg a feladatok. A televíziózás, a műsorvezetés nagyon jól áll neki. Frappáns, humoros, laza. Szerintem megtalálta azt a területet, amiben a legjobb. Elkísértem a lányomat a Sztárban Sztár leszek! egyik élő adására. A közönség soraiban ültem, és jó volt hallani, hogy milyen sokan dicsérték Babett közvetlen stílusát és megjelenését. Egy szülőnek nagy büszkeség, ha a gyereke sikeres. Az én legnagyobb eredményem a három gyermekem boldog élete. Nem kell azon aggódnom, hogy miből élnek meg, mert befutott emberek lettek a saját szakmájukban.”

Ellenezte a plasztikai műtétet

Anya és lánya egy hullámhosszon van. Csak egy dolog volt, amiben annak idején nem értettek egyet. Babett 23 évesen mellnagyobbító műtéten esett át, Kati pedig ellenezte a beavatkozást. „Az édesanyám mellrákban halt meg 47 évesen – meséli Kati. – Ez a családi tragédia a mai napig elszomorít, és nem tartottam jó ötletnek, hogy Babett olyan fiatalon szike alá fekszik. Féltettem őt, hogy kihívja maga ellen a sorsot.”

„Kezdő színésznőként nem voltam megelégedve a mellméretemmel, lelki problémát okozott – árulja el Babett. – Akkoriban Pamela Anderson volt az ügyeletes szexszimbólum, én pedig szabályosan sírógörcsöt kaptam, amikor megláttam őt az egyik poszteren. Olyan dús keblekre vágytam, mint amilyen neki volt. Ez esetben nem hallgattam anyára, eldöntöttem, hogy megcsináltatom a melleimet. Azóta sem bántam meg a plasztikai műtétet, de gyorsan hozzáteszem, hogy az implantátumoknak is van szavatossági idejük, tehát évente kell mammográfiára járni, és 10-12 évente implantátumcsere szükséges, amit én már kétszer elvégeztettem. Szerencsére sosem volt problémám a kebleimmel” – mondja a médiasztár, akit a stylistok a televíziós műsorokban előszeretettel öltöztetnek mélyen dekoltált ruhákba.

Különleges kapcsolatban áll Millával

Gyorsan változó világban élünk, ezért Babett anyukájának is nehéz terveznie. „Jó pár évem van a nyugdíjig. A legjobb talán az volna, ha idősebb koromban, kétlaki életem lenne, akkor jönnék-mennék a két földrész között, amikor kedvem tartja” – árulja el Kati.

Babett ugyanakkor azt mondja, a 13 éves Millának nagyon tetszett Amerika, így előfordulhat, hogy a lánya ott jár majd egyetemre. „Jónak tartom anya kettős állampolgárságát. Milla egyszer már volt kint a nagymamájánál. Talán egy napon a lányom is Amerikában fog élni az édesanyám védőszárnyai alatt. Köztük különleges lelki kötelék van.”

„Engem mindenki Katinak hív, kivéve Millát, mert ő az első perctől Katkának, ami azért érdekes, mert csak a szüleim szólítottak így gyerekkoromban, de erről az unokám nem tudhatott. Hiszem, hogy Millával nem először vagyunk rokoni kapcsolatban. Talán az előző életünk valamelyikében már volt közünk egymáshoz, egy családban élhettünk? A biztos választ nem tudom, de örömmel tölt el, hogy a jelenlegi életemben is fantasztikus családom van.”

Az unokák jövője a legfontosabb

Babett azt mondja, egy ideje már beadták a családegyesítési kérelmet az amerikai állami szervekhez, hogy ha később Kati unokái szeretnének az Egyesült Államokban tanulni, ezt könnyen megtehessék. „Anya révén, alanyi jogon most már nekünk is jár az amerikai állampolgárság. Hosszú procedúra, de elindítottuk a folyamatot. A gyerekeink biztos jövője számunkra a legfontosabb.”

Fotó: Sándor Berill, privát

smink és haj: Szabó Lilla • Stylist Rácz Barbi • ruha: H&M, Mango, reserved, Stradivarius, Jimmy Choo

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete