Címlapsztori Sztárok

60 felett is sármosak: 5 magyar férfi színész, aki ma is megdobogtatja a női szíveket

A hazai művész­világban is bőven akadnak olyan férfiak, akikre igaz a mondás, hogy a koruk csak egy szám. Amellett, hogy sikeresek, népszerűek, ma is fiatalos a ­kisugárzásuk.

Mácsai Pál: Több időre vágyik a családdal

A mai napig nagyon erős jelenléttel bír a 62 esztendős Mácsai Pál, aki amellett, hogy az Örkény Színház igazgatója, színészként és rendezőként is kiteljesedhetett. Az az élettempó azonban nem kíméli sem az egészséget, sem a családot – a neves színházi szakember egy interjúban elmondta, a visszavonulását tervezi. „Egy színház jelenét a jövő írószerével kell írni. Ez pedig a fiatalabbaké” – nyilatkozta nemrégiben azzal együtt, hogy igazgatóként ez az utolsó ciklusa. A jövőben talán több időt tölthet a családjával, ami biztosan rájuk is fér, hiszen elmondása szerint egy hónapban átlag 20-25 estét nem volt otthon a hivatása miatt. „Az apaság is egy gyakorlati tevékenység. Ott kell lenni. Minőségi idő, ebből nyújtok keveset. De nem vagyok rossz apa, finoman szólva is szeretem a gyerekeimet, érdekelnek a problémáik, de nem vagyok jelen” – árulta el egy műsorban Mácsai Pál, aki a jövőben a családot helyezné fókuszba.

Trokán Péter: Megfiatalítja a lányai és az unokája szeretete

Fotó: MTI

Elképesztően erős férfienergiát áraszt Trokán Péter. A 77 éves színész, bár évek óta egyedül él, mégsem magányos: lányai, Nóra és Anna, valamint unokája, Karesz bearanyozzák az életét. A Szomszédok sorozat hajdani erdésze a mai napig óriási közönségszeretetnek örvend. Nemrégiben úgy nyilatkozott, ha nem lesz már komoly párkapcsolata, számára akkor is kerek a világ. „Nem vagyok magányos, bár a pandémia alatt sokat voltam egyedül. Azt éreztem, talán jó lenne egy társ, de ekkor megérkezett az életembe a kiskutyám. Komolyra fordítva a szót, persze, vágyom a szeretetre, ahogyan mindenki, és ha hirtelen bekopogtatna hozzám a nagy ő, nem küldeném el, de szerintem nekem már nem lesz párom. Ebben a korban már nehezen alkalmazkodik az ember, pontosan tudja, hogy csak olyan dolgokba szabad belemenni, ami boldoggá teszi” – nyilatkozta egy napilapnak a színész.

Hirtling István: Érett férfiként állapodott meg

Fotó: Nagy Zoltán

A 65 éves Hirtling István valósággal kivirult attól, hogy végre elég időt tölt a feleségével és a gyere­keivel. A sármos színész a Covid-járvány alatt, a színházak bezárása idején ébredt rá arra, mennyire hiányoztak neki a szeretteivel az önfeledt pillanatok. Akkor véget vetett annak, hogy előadásról forgatásra, majd forgatásról előadásra rohan, és a mai napig igyekszik tartani az egyensúlyt az életében. Törekszik rá, hogy eleget mozogjon és egészségesen éljen. Szerinte a boldog életének fontos titka az is, hogy a megfelelő időben alapított családot.

„Örülök, hogy csak a negyvenes éveimben, érett férfiként állapodtam meg. Korábban talán nem tudtam volna ennyire értékelni mindazt, amim van. Ráadásul a feleségemben igazi társra leltem. Ő Csilla, egy boldog civil, ezáltal könnyebb az életünk is” – árulta el lapunknak a színész.

Lukács Sándor: virággal lepi meg a feleségét

Fotó: Birton Szabolcs

A Vígszínház színésze nem rejti véka alá: az ő összeszedettségének, fiatalosságának és testi-lelki egészségének őre a felesége, Mari. Házasságuk csaknem 48 éve harmonikus. Az okos asszony nem akarta elvenni Sándor szabadságát, helyette olyan nyugodt és kiegyensúlyozott hátországot teremett neki, hogy a színész nem mozdult mellőle, a kollégákkal, barátokkal való tivornyázás helyett Mari ölelő karjait választotta. „Nagy boldogság nekem a házasságom, és imádjuk a közös ünnepeket. A karácsonyt különösen, hiszen december 24-én házasodtunk össze, mert csak aznap nem volt előadásom. Marit ezen a napon évről évre a hajdani menyasszonyi csokrának megfelelően orchideával köszöntöm” – mondta nekünk egy korábbi interjúban a 76 esztendős Lukács Sándor, aki, ha a felesége leküldi tejfölért a Fény utcai piacra, soha nem megy haza virág nélkül.

Gergely Róbert: Nyugdíjasként is szerelmes

Fotó: Olajos Piroska

Az Emanuelle című romantikus sláger előadójáért odavannak a nők. A 65 éves színész ugyan papírforma szerint egy ideje nyugdíjas, mégis nyitottan, aktívan, kihívásokra készen éli az életét.

„Felesleges titkolni a koromat, hiszen könnyen utánanézhetnek – mondta lapunknak a színész. – Bevallom, amikor legelőször hozta a postás a nyugdíjamat, akkor szíven ütött a dolog, és arra gondoltam, milyen gyorsan rohan az idő.”

Gergely Róbert úgy véli, leginkább a hivatásába vetett szenvedélye tartja őt fiatalon. „Ha letenném a mikrofont, megbetegednék, elmúlna az életem. Nem láblógatós, parkban sétáló öregember kívánok lenni. Az aktív életem tovább folytatódik” – fogalmazott, és ugyan féltve őrzi a magánéletét, annyit azért egy korábbi címlapinterjúnkban elárult: nemrég rátalált a szerelem.

Fotó: MTI, Nagy Zoltán, Birton Szabolcs, Olajos Piroska

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete