Címlapsztori Sztárok

Testvérei sikerei miatt verték meg Magyar Elektrát: „Sokszor csúfoltak, fizikálisan és verbálisan is bántalmaztak”

A The Voice tehetségkutatóját is megjárt fiatal színész-énekesnő elmesélte, milyen volt a gyerekkora, amit testvérei, Trokán Nóra és Anna árnyékában töltött.

Ha egy családban a szülők ismertek, egy gyereknek az is nagy próbatétel, hogy a gátlásait leküzdve képes legyen teljesíteni mellettük. Ám, ha a nemcsak a szülei, hanem a testvérei is sikert sikerre halmoznak, még nagyobb a nyomás. Így volt ez Magyar Elektrával is, aki Papadimitriu Athina legkisebb lányaként, Trokán Nóra és Anna testvéreként megjárta a poklok poklát is gyerekként.

A 25 éves Elektra karmá­ja talán az, hogy megbirkózzon ezzel az életfeladattal, és hogy a híres édesanyja és színésznő testvérei, Trokán Anna és Nóra árnyékából kilépjen.

„Gyerekként nagyon rosszul éltem meg, hogy állandóan a gyönyörű nővéreimhez hasonlítottak – meséli. – Az iskolában sokszor csúfoltak, fizikálisan és verbálisan is bántalmaztak. Amikor például a nővérem, Nóri a tévében szerepelt, másnap biztos megkaptam az osztálytársaimtól azt a gonosz megjegyzést, hogy láttuk a testvéredet a tévében, sokkal szebb, mint te, nem is hasonlítasz rá. Az önbecsülésemet porig alázták, gyakran sírva mentem haza.”

Anya és lánya között bensőséges a kapcsolat

Athina azt mondja, anyaként borzalmas volt megélnie, amikor azt tapasztalta, hogy a legkisebb lányát céltáblának használták.

„Próbáltam valamiféle villámhárító lenni, de nagyon nehéz volt. Az emberek bele sem gondolnak, mennyi fájdalmat és lelki sebet okoznak egy gyereknek a gúnyos megjegyzéseikkel, vagy csak azzal, hogy valakihez hasonlítják. Az én gyerekkoromban, a 60-as, 70-es években ilyen mértékű verbális agresszió nem létezett. Az is igaz, hogy nemzetközi közegben nőttem fel. A görög édesapám a Magyar Rádió külföldi részlegénél dolgozott, a Benczúr utcában laktunk, egy olyan szolgálati házban, ahol csupa külföldi család élt. Angol, argentin, bolgár, török, szír és olasz gyerekekkel játszottam. Nem volt probléma abból, hogy ki milyen, elfogadtuk és szerettük egymást. Ezért is fájt annyira, amikor először szembesültem azzal, hogy Elektrának meg kell küzdenie az előítéletekkel.”

Lélekből jövő hangja van

A fiatal hölgy legutóbb a The Voice tehetségkutatóban próbált bizonyítani, ám nem úgy sikerült, ahogy szerette volna. A selejtezőben kiesett. „Ebből a szituációból nem lehetett jól kijönni – mondja Elektra. – Ha a zsűriben ülő nővérem, Nóri továbbjuttat a versenyben, az a vád ért volna minket, hogy összejátszunk. Így viszont, hogy rögtön kiestem, megint csak az jött le, hogy nem vagyok elég jó.”

„Éreztem én, hogy kemény dió lesz ez a menet – veszi át a szót Athina. – De hogy tiltsam meg a felnőtt lányomnak, hogy ne jelentkezzen a versenyre? Elektra a saját elhatározásából indult. Nem az elfogult anyai szív mondatja velem, de a legkisebb lányom nagyon tehetséges. Szenvedélyes, lélekből jövő hangja van.

A színésznő egyformán szereti a gyerekeit, Annát, Nórát és Elektrát

Az első sokk után, hogy nem jutott tovább, Elektra nagyon kiborult, sírógörcsöt kapott, ám most már máshogy látja a helyzetet. „Minden kudarc erősebbé tesz. Sikerült helyre tennem magamban a dolgokat. Nem hagyom, hogy a negatív energiák elkeserítsenek és lehúzzanak, hanem a pozitív élményeket erősítem magamban. Próbálom minden helyzetből a legjobbat kihozni. Rendezőasszisztensként végeztem a Színművészeti Egyetemen, jelenleg Pintér Tibor Nemzeti Lovas Színházában játszom, és súgóként is dolgozom a Pesti Magyar Színházban. Nem vagyok irigy senkire, tudok örülni mások sikerének.”

„Drukkolok Elektrának, hogy megtalálja az útját. Küzdelmekkel teli az élete, de hihetetlenül erős lány” – teszi hozzá az édesanya.

Fotó: Sándor Berill, privát, RTL

Smink és haj: Szabó Lilla • Stylist: Bendes Bianka • Ruha: C&A, Reserved, Van Graaf

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete