Címlapsztori Sztárok

Hatvan éve él szerelemben az Azzurro előadója: Adriano Celentanoért még Ornella Muti is odáig volt

Az Azzurro című fülbemászó sláger előadója, az Őrült római vakáció főszereplője nem volt klasszikus szépfiú, ám csibészes sármjával mégis magába bolondította a nőket.

Az itáliai slágernagyhatalomban az 50-es évek végén feltűnt egy hamisítatlan olasz, vagány külsejű, örökmozgó fiú: Adriano Celentano. Milánóban született 1938 januárjában a későbbi énekes. Mivel nem jeleskedett az iskolában, szülei órásnak szánták. El is kezdte tanulni a mesterséget, de aztán közbeszólt a zene. A fiatal fiút elvarázsolta Elvis Presley muzsikája, erotikus mozgása, és remekül utánozta őt. Megalakította Rocky Boys elnevezésű zenekarát.

Még nem volt húszéves, amikor 1957-ben fellépett az első milánói rockfesztiválon, és azonnal lemezszerződéseket kapott. A lányok megőrültek Adrianóért, úgy érezték, ők is megkapták a saját olasz Elvisüket. A hatvanas és hetvenes években ontotta az örökzöld slágereket és a San Remó-i dalfesztiválon aratott diadala után 1961-től világhírnevet is szerzett.

Közben a filmes karrierje is beindult. Nem más, mint maga Federico Fellini szerepeltette Az édes élet című filmjében, 1960-ban. Adriano beleszeretett a filmezésbe, olyannyira, hogy majdnem negyven filmben játszott.

Felesége, Claudia igazi olasz szépség volt

Szerelem volt első látásra

Az Egy különös pasas forgatásán, 1963-ban ismerte meg élete párját, Claudia Mori színésznőt, akivel az első pillanatban egymásba szerettek. Adriano ekkor már híres volt, Claudia pedig gyönyörű, igazi olasz szépség. A következő években még több mint tíz filmben játszottak együtt. 1964-ban pedig, egy júliusi hajnalon titokban összeházasodtak. Majdnem ugyanekkor kezdte meg filmrendezői pályáját az énekes, és női főszereplője ugyan ki más lehetett volna, mint a hitvese?

Az Azzurro című dala nálunk is népszerű

Ezzel együtt Claudia pályája nem folytatódott nagy sikerekkel, inkább a sztárfeleség- és anyaszerepben teljesített. 1967-ben ketten énekelték lemezre A világ legszebb párja című dalt, ami állításuk szerint a szerelmük himnusza. Három gyermekük született, mindhárom művészi pályára lépett.

Claudia és Adriano 2013-ban Milánóban

Ornella Muti is belehabarodott

Celentano népszerűsége a nyolcvanas években sem csökkent, ekkor készült többek között az Őrült római vakáció című mozi, amit hazánkban is szívébe zárt a közönség. Ám ez a film másról is nevezetes. A munkálatok közben ugyanis egymásba szeretett a két főszereplő, Adriano és Ornella Muti. A kaland odáig fajult, hogy a színésznő még a férjét is elhagyta szerelme miatt, de Claudia elég bölcs volt ahhoz, hogy türelmesen kivárja, amíg Celentano és Ornella viszonya ellanyhul.

Ornella Mutival az Őrült római vakáció című filmben

A románc után a férj új szakmai utakra lépett, felfedezte magának a televíziót, és ott is sikeres lett. Később, már idős emberként áttért a vegetáriánus étrendre, és elkötelezett állatvédőként gyakran szólalt fel különböző rendezvényeken.

Tizennyolc év kihagyás után, 2012-ben két hatalmas koncertet adott a veronai arénában, azóta visszavonult, békében és nyugalomban élnek Claudiával Milánó kertvárosi részében.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete