Címlapsztori Sztárok

Négy éve szerelmes Gaál Noémi: „Tamással jókor érkeztünk egymás életébe”

Amióta Noémi abbahagyta a televíziózást, a párjával visszavonultan él. Most azonban, hogy egy este erejéig vendégszerepelt a TV2 Szerencsekerék című műsorában, kíváncsian kerestük fel.

Az egykori időjós hetente többször hajnalban kel, hatkor pedig már az üzleteit nyitja Gödöllőn. Most is gyakran fáradt, de azért kevésbé, mint amikor nap mint nap a képernyőről köszöntötte a tévénézőket. Mint mondja, azzal, hogy nincs állandó televíziós munkája, legalább annyit nyert, mint veszített, hiszen a harminc év alatt bőven volt ideje a szakmában kiteljesedni, mostanában pedig többet foglalkozhat a párjával, Tamással, valamint a kutyával és a kertjükkel.

Sorsfordító pillanatok

Noémi a napokban vendégszerepelt a Szerencsekerékben. „A lényem egy részének hiányzik a kulisszák mögötti hangulat, így hát a stúdióban azonnal elkapott az a sajátos izgalom, bár most nagyon más szerepkörben voltam jelen, mint azelőtt – meséli. – A Szerencsekerék című műsort régen is kedveltem, és a Kasza Tibi-féle új változatot is nézem. Vicces, de tényleg így van: otthonról, a fotelból bárki lehet nagyon okos, azonban ott, a felvételen a fokozott izgalmak közepette, sokszor teljesen egyértelmű dolgok sem jutnak az eszünkbe. Ott lenni számomra nagy kaland volt.”

Noémit egyébként az évek során elkerülték a nyeremények, mindenért, amit magáénak tudhat, meg kellett dolgoznia, ennek ellenére szerencsésnek tartja magát. „Vallom, hogy mindannyiunk életében van egy nagy lehetőség, egy sorsfordító pillanat, amiben és amikor, ha jól döntünk, akár száznyolcvan fokos, pozitív fordulatot vehet az életünk – mondja. – Az én esetemben ez az volt, hogy 19 évesen, az érettségi után elmentem három hónapra Angliába dolgozni, és ez idő alatt teljesen felnőttem. Mire visszatértem, szereztem annyi önbizalmat, hogy jelentkeztem arra a bizonyos szépségversenyre, ahol a televíziósok felfedeztek, és a legendás műsorvezető, Egri János szárnyai alatt bontogathattam ki a sajátomat. Ha például erre gondolok, nagyon szerencsés vagyok.”

Mindenben segít neki a kedvese

Noémi „nagy pillanata”, ahogyan ő fogalmaz, évtizedeket jelentett neki a szakmájában, ami a mai napig hiányzik neki. Ugyanakkor tudja, a világ változik, irányzatok jönnek-mennek, és amire nincs ráhatásunk, azt jobb – ha nem is mindig egyszerű – elfogadni.

„Alapvetően kiegyensúlyozott vagyok, de az élet az elmúlt években sokszor próbára tett – meséli. – Voltak a családban betegségek, halálesetek, adódtak üzleti nehézségeim is a boltokban, és egyik válság a másikat érte. Az, hogy most tél közepén egyszer csak megadja magát a központi fűtés, és szerelőt kell hívni – szinte már csak egy megoldandó feladat, nem feltétlenül probléma. Igazából minden az, ami nem az egészséggel kapcsolatos negatív dolog. Hiszem, hogy amíg mentálisan és fizikailag épek vagyunk, addig mindent meg tudunk oldani. Arra törekszem, hogy az apró bosszúságokat ne vegyem magamra, igyekszem a figyelmemet a jó dolgok felé fordítani. Például boldoggá tesz a párom, aki mindenben segít. Amikor fáradt vagyok, azonnal észreveszi, és egy kis pihenést ad nekem azzal, hogy intézi az üzletek körüli teendőket. Szeretem a két kis boltomat is. Olykor megjegyzik a vevők, hogy hiányzom nekik a képernyőről, sajnálják, hogy ott már nem láthatnak. Nekem erre mindig az a válaszom: elégedett vagyok, mert az csodálatos 30 év volt.”

Egy bevásárlás hozta őket össze

Noémi és Tamás csöndes életet él. Egyikük sem bulizós típus, számukra többet ér egy meghitt este kettesben. Jó pár évvel ezelőtt egy véletlen sodorta őket össze először, és lassan öt esztendeje alkotnak egy párt. Az életben mindennek megvan a maga ideje, és Noémi úgy véli, ezt érdemes türelmesen kivárni.

„Sok évvel ezelőtt, amikor Tamás egy csúszdapark marketingigazgatója volt, én pedig még javában tévéztem, mi már találkoztunk. Azért keresett fel, hogy legyek a szabadidőközpont arca, de akkor ez az együttműködés elmaradt. Hozzá kell tennem, akkoriban még mindketten párkapcsolatban éltünk, tehát a személyes ismerkedésnek nem volt tere. Aztán bő négy éve, amikor egy ideje már egyedülálló nőként éltem, véletlenül összefutottunk egy áruházban, ahol mindketten a napi bevásárlást intéztük. Néhány hét múlva Tamás megkeresett, beszélgetni kezdtünk, pár hét múlva pedig egészen komolyra fordult a kapcsolatunk. Azóta is együtt vagyunk és rengeteg közös tervünk, álmunk van még.”

Listák szerint éli a hétköznapjait

Az egykori időjós minden reggel összeírja a napi teendőket, és élvezettel pipálgatja ki, mi mindent sikerült elintéznie. „Egy a baj, hogy soha nem fogy el a lista, mert amikor már csak 3-4 tétel van a papíron, jönnek újabbak, de ilyen az élet – nevet. – Feladatorientált vagyok, nehezen kapcsolok ki. Épp ezért elhatároztam, hogy a napokban lefoglalom az idei nyaralásunkat.”

Fotó: Trenka Attila, Tv2

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete