Címlapsztori Sztárok

Jaskó Bálint: „A feleségem által kezdtem megszeretni önmagam”

A Hazatalálsz sorozat ügyeletes rosszfiúja feleségével, Horváth Sisa Annával egy csendes, erdőszéli házban él, távol a világ zajától. A színész sokat köszönhet szerelmének, általa sikerült lelassítania és rátalálni a harmóniára.

Feleségével egy forgatáson találkoztak, és két évvel később, 2019-ben házasodtak össze. „Amikor Sisával megismerkedtünk, egy egymást kerülgető szerelmespárt alakítottunk, majd a való életben is egymásba szerettünk. Amikor együtt játszunk, az nagy ajándék, mert mellette biztonságban érzem magam. Nagy könnyebbség a kapcsolatunkban, hogy szakmabeliek vagyunk, értjük egymás munkanyelvét, és jól tudjuk inspirálni a másikat. Sisa mindig úgy fogalmazza meg a véleményét, hogy előremozdít, de azt is bátran megmondhatom neki, ha éppen nem vagyok befogadó hangulatban. Nagyon tisztán tudunk kommunikálni, amelynek az alapja a szeretet, a tisztelet és a megbecsülés” – árulja el Bálint.

A Hazatalálsz sorozat szereplőivel

A szeretet segít az önelfogadásban

A házaspárnál igaz a mondás, miszerint az ellentétek vonzzák egymást. „Az a típus vagyok, aki órákig húzza a feladatokat, ezzel szemben a feleségem az ellentétem. Csodálatosnak tartom, ahogy megfogja a dolgokat, lenyűgöző a szervezőkészsége. Ebben is motivál, sokat tanulok tőle, és segített abban is, hogy megengedőbb legyek magammal szemben. Annak ellenére, hogy halogatós vagyok, a munka terén igyekszem a maximumnál is többet hozni. Sisa megmutatta, mennyire fontos a pillanat megélése, ezért már odafigyelek a testi-lelki feltöltődésre. A feleségem szeretete által kezdem megszeretni önmagam. Ahogy ő lát engem, az sokat segít a saját magam elfogadásában.”

Az erdőben tud feltöltődni

A jóképű színész sokat dolgozik azon, hogy megtalálja az egyensúlyt. „Nincsenek irreális elvárásaim magammal szemben, ugyanakkor kellőképpen kritikus vagyok. Gyakran érzem, hogy a megfelelési vágy leblokkol, ezáltal gördítek magam elé nehézséget. Mindig a célt nézem, nem pedig az utat, pedig ha megállok egy pillanatra, és végignézek a karrieremen, látom a megtett lépéseket, ami megerősít abban, hogy jó úton haladok. Amikor ezt elkezdtem elfogadni, már nem a fojtó érzés kerített a hatalmába, hanem a motiváció. Napi szinten mantráznom kell, hogy elég, ha egyet lépünk, nem kell rögtön odaugrani. Fontosnak tartom, hogy foglalkozzam magammal, hiszen így tudok fejlődni” – meséli Bálint.

„Rengeteg az inger és az információ, amit nehezemre esik feldolgozni. Néha azt sem tudom, mitől vagyok feszült. Azon dolgozom, hogy le tudjak lassulni, és a világot is lefékezzem egy kicsit, amiben élek. Próbálom olyan helyzetekbe hozni magam, ahol nincs felesleges stressz, nyugvópontok nélkül ugyanis fenntarthatatlan ez az állapot. Szeretnék minél jobban egyensúlyt találni a munkában, a saját magammal és a szeretteimmel töltött időben. Ha feszített időszakot élek, utána adnom kell időt a feltöltődésre. A kihívás jó dolog, és bizonyos mértékig a stressz is, de nem mindegy, hogy egy fontos feladat előtt érzem, vagy folyamatos készenléti állapotban tart, ami kiégéshez vezet. Ebben is szeretném megteremteni a balanszot. Számomra a természet a legnagyobb feltöltődés. Sisával és a két vizslánkkal sokat vagyunk az erdőben. Korábban ilyenkor ostoroztam magam, hogy séta közben miért nem memorizálom inkább a szerepemet, de beláttam, hogy amikor látszólag nem történik semmi, az is ugyanolyan fontos. Ilyenkor ülepszenek le bennem a megélt pillanatok. Ha feszült vagyok, kimegyek az erdőbe, nézem, ahogy a völgyben megtörik a fény, köveket dobálok és fára mászok, ettől mindig jobban leszek. Már nem sajnálom az időt arra, hogy fát aprítsak, kényelmesen főzzek, vagy csak figyeljem a természetet, ahogy fakadnak a rügyek.”

A színész élvezi, hogy rosszfiút alakíthat

Szülei házassága jó példa előtte

Nagy és szerető családban nőtt fel: negyedik gyermekként a szüleitől és a testvérei­től kiemelt törődést kapott. Szeretné az otthonról hozott mintát továbbvinni. „Sisával közös gondolatunk a nagy család. Ezt a vágyamat otthonról hozom. Sokat adott, hogy három nővérem van, mindig nagy figyelem vett körül, és az volt számunkra a természetes, hogy egy csapat vagyunk. Szerencsésnek tartom magam, mert úgy nőttem fel, hogy együtt vannak a szüleim. Hozzáállásban sokat kaptam a családomtól, ezek nem is tudatos dolgok, észrevétlenül belém ivódtak. A feleségemben megtaláltam a társam, akivel szeretném végigjárni azt az utat, hogy megteremtsük a magunk összetartó csapatát.”

Élvezi, hogy rosszfiú lehet

A TV2 napi sorozatában megosztó karaktert alakít. „A negatív szereplő megformálása színészként izgalmas feladat. Amikor belehelyezkedem a szerepbe, olyan érzés, mintha egy kisördög ülne a vállalom, és felpörget, hogy olyan dolgokat tehetek meg, amelyek a való életben eszembe se jutnának. Élvezem, hogy kiélhetem a rosszfiús énemet” – árulja el nevetve Bálint.

Szöveg: Somlai-Kiss Tímea

Fotó: Tv2, privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete