Lélek Sztárok

Horváth Sisa Anna: “Szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam a szerelmemet”

A Drága örökösök színésznője a természetben szeret feltöltődni. A forgatások után alig várja, hogy férjével és kutyáikkal nagyokat túrázzanak az erdőben.

Vadonatúj történettel érkezett az RTL-re a Drága örökösök – A visszatérés sorozat. A Szappanos Katát alakító színésznő örül, hogy ismét együtt lehet a kollégáival. „Az elmúlt időszakban rendszeresen találkoztunk egymással, de teljesen más most újra „visszaköltözni” a forgatás helyszínére, a faluba, és napi szinten együtt lenni. Szeretek forgatni, ez egy csodálatos csapatjáték, ahol nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, mert csak akkor tudunk összeállni a végén egy egésszé” – mondja Horváth Sisa Anna.

Milyen név a Sisa?

„Anyukám már a hasában Sisának becézett, nincs semmiféle épkézláb magyarázat arra, hogy miért kezdett így szólítani. A részemmé vált ez a név. Alig hív valaki Annának, szinte nem is hallgatok rá” – árulja el a színésznő.

Erdő mellé költöztek

A Drága örökösökben friss házasként láthatjuk, a valóságban pedig három és fél éve férjnél van. Párja, Jaskó Bálint színművész.

„A házasságomat nem hasonlítanám Szappanos Katáéhoz – mondja nevetve. – Alapvetően nem lehet kapcsolatokat összehasonlítani. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megtaláltam a szerelmemet. Ennek különlegességével és ajándékával, azt gondolom, tisztában vagyunk, és nagyon vigyázunk rá. Mindkettőnk számára azonos dolgok fontosak, és hasonló részére vagyunk kíváncsiak a világnak. Minden rendelkezésre álló szabadidőnket a természetben töltjük. A két vizslánkkal sokat túrázunk, kirándulunk, nyaranta vitorlázunk és evezünk. Régi álmunk volt, hogy életvitelszerűen közelebb legyünk az erdőhöz, és a városi életnél csendesebben élhessünk. Szerencsére ezt most megvalósítottuk, ahogy kilépünk a házból, az erdei utakon csatangolunk.”

Bálinthoz 2019-ben ment feleségül

Sisa gyerekként versenyszerűen sportolt, műugró volt. A testmozgás most is része az életének. Kedvenc időtöltései közé tartozik a jógázás, a futás. „És rengeteget főzök. Most már, remélhetőleg, számtalan alapanyagot termelünk majd meg magunknak a kertünkben. A Konyhafőnök VIP-ben szerzett tudásomat a mai napig használom. Kísérletező típus vagyok, keresem az újdonságokat. Fontos számomra, hogy helyi kistermelőktől vásároljunk, és figyeljünk arra, honnan érkeznek az élelmiszerek.”

Csodáljaa nagymamáját

A színésznő a francia konyha szerelmese. Nem véletlenül, hiszen ebben szocializálódott. „A nagymamám Párizsban született, csodálatos szakács, a kifinomult ízlését és a maximalizmusát biztosan továbbörökítette. Eleganciá­val és csodálatos ételekkel tartotta össze a családot gyerekkorom óta a vasárnapi ebédeken. Gyakran főzünk együtt, rengeteget tanultam tőle. Annak idején feladatának tekintette, hogy engem is megtanítson az anyanyelvére. Bevallom, nem volt ez számára egyszerű feladat, de azért sikerült valamennyire elsajátítanom a francia nyelvet. Csodálom a szellemi frissességét, a nyitottságát és a kíváncsiságát. Sokszor csinálunk közös programot, boldog vagyok, hogy ilyen mintát kaphatok tőle.”

A Drága örökösök sorozat szereplőivel

Aggasztja a Föld sorsa

Van-e újévi fogadalma, szám­­vetése? „Évek óta végigkísér egy szokás az év ezen szakaszában. Szükségét érzem, hogy lassítsunk kicsit, és megálljunk körbenézni, mi történik bennünk, körülöttünk. Egy magyar pszichológus csapat létrehozott ehhez egy segítséget. A neve: YearCompass. Ez egy ingyenesen, bárki számára interneten hozzáférhető, letölthető és kinyomtatható füzet, ami segít lezárni az előző évet és megtervezni a következőt. Mindenkinek szívből ajánlom.”

A Pesti Magyar Színházban játszó színésznő annak idején Földessy Margit színi­iskolájába járt, majd a Kaposvári Egyetem színművész szakára. A szakmai és magánéletében pont ott tart, ahol lenni szeretne, nem is maga miatt aggódik, sokkal inkább a minket körülvevő világ aggasztja. „Békésebb helyen szeretnék élni. Jó lenne, ha mindenki vigyázna a Földre, mert nagyon félek attól, hogy az az irány, ahová tartunk, már nem visszafordítható. A mi felelősségünk, merre megyünk.”

Fotó: RTL, Privát

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete