Divat

Kortalan kezek: lassítsuk le az idő látható múlását 7 lépésben a kézfejen

Hiába fiatalos a külsőnk, ha a kezünk bőre mégis elárulja, hogy mennyi idősek vagyunk valójában. Van néhány módszer arra, hogy jó néhány évet letagadjunk!

Mutasd a kezed, és megmondom ki vagy!

A kézfej millió dolgot elárulhat. Például azt, hogy a korához képest milyen formában van, hiszen az egészségi állapotot, az élethez való hozzáállást is megmutathatja a kézfej bőre. Ha ráncos vagy olyan vékony, mint a pergamen, esetleg kezdenek rajta megjelenni barnás foltok, akkor ideje mielőbb elvégezni néhány szépségápolási trükköt, amivel újra visszanyerhetjük a kezünk fiatalosságát!

1. Halványítsuk a jeleket!

A kézháton megjelenő barnás elváltozások, amiket egyébként tévesen hívunk májfoltoknak, leginkább a gyógyszerek mellékhatásaiként vagy a hormonális átalakulások tüneteként jelennek meg. De néhány praktika segítségével el tudjuk őket halványítani. Elkészítése: Turmixoljunk össze egy puhára főtt répát egy érett avokádó kikapart belsejével. Keverjünk hozzá 2 evőkanál mézet és fél csésze tejszínt, majd a pakolást vigyük fel a kézfejünkre. Körülbelül negyed óra után mossuk le langyos vízzel.

2. Regeneráljuk a bőrünket!

Egy kimerítő házimunka után ki ne látná még tragikusabbnak a keze állapotát? Hiszen a nagy igénybevétel, a különböző tisztítószerek pillanatok alatt tönkretehetik a bőrt. Éppen ezért ilyen alkalmakra készítsünk elő egy olyan keveréket, amivel rendbe tehetjük. Elkészítése: Reszeljünk le egy nyers krumplit, nyomjuk ki a levét, ezt öntsük egy liter vízhez, majd mossunk vele kezet. A burgonya gazdag B- és C-vitaminban, ami tökéletesen regenerálja, hidratálja az érett bőrt.

3. Töltsük fel a készleteket!

A bőr korát a kollagéntartalma mutatja, aminek a víz felszívódásához van köze. Ezért van az, hogy egyre szárazabbá válik, és kezd elvékonyodni. Emiatt fontos, hogy minél többször hidratáljuk a kezünket különböző krémekkel, és lehetőleg minden mosogatás, kézmosás, fürdés után kenjük be a kezünket.

  • Elkészítése: 3 evőkanál mézet vízfürdőben meglan­gyosítunk, és ugyanennyi rózsavizet öntünk hozzá. Miután ala­posan összekevertük a két alapanyagot, töltsük tégelybe, mert hosszú ideig eláll.

4. Tornáztassuk a kezünket!

A bőr fáradását a lassuló keringés is okozhatja, nagyon kellemetlen tünet, ha a kéz hideggé, nyirkossá válik. De ahogy a testünket is megtornáztatjuk, hogy javítsunk ezeken, úgy a kezünket is átmozgathatjuk, ráadásul a gyakorlatokra elég csupán néhány percet szánni.

● A hüvelykujjal roppantsuk meg az ujjainkat, a gyakorlat segít az energiaáramlás serkentésében.

● Tegyük össze a tenyerünket felfelé néző ujjakkal. A könyököt emeljük magasra, úgy, hogy az ujjaink, a csuklónk hátrahajoljon.

● A hüvelykujj és a mutatóujj közé szorítva nyomkodjuk át energikusan az egész tenyerünket. Ne feledkezzünk meg a hüvelykujj párnájáról és az ujjak közti bőrről se. Keressük meg az érzékeny vagy fájdalmas pontokat.

● Egymással szembe tegyük össze a kezünket, és az ujjakat hajlítgassuk hátra mindkét irányba.

● Hüvelyk és mutató ujjunkkal egyenként megrázzuk a másik kéz ujjait.

5. Radírozzuk le a múltat!

Nemcsak az arcbőrünknek van arra szüksége, hogy megszabadítsuk az elhalt hámsejtektől, hanem
a kezünknek is. Egy könnyed radírral felfrissítjük a vérkeringést, frissebb lesz külsőleg, sőt, ha utána krémezzük be a kezünket, akkor a hatóanyagok is jobban felszívódnak.

  • Elkészítése: Egy kanál finom szemű tengeri sót keverjünk össze két kanál olívaolajjal, és ezzel a sűrű masszával dörzsöljük át a kezünket néhány percig. Végül langyos vízzel öblítsük le a pépet. Ezek után felvihetjük a pakolást is vagy egy egyszerű hidratálókrémet.

6. Fiatalodjunk festékkel!

Akár egy jól megválasztott körömlakkal is elérhetjük, hogy a kezünk fiatalosnak látszódjon. Például egy klasszikus francia körömfestés jó megoldás lehet. Vagy mostanában nagyon népszerűek az egészen világos púderszínek, az úgynevezett nude árnyalatok, amelyek friss és természetes benyomást adnak. Viszont a sötét tónusokat, az erőteljes vöröseket kerülni kell!

Ápoljuk belülről!

Belsőleg is rásegíthetünk, hogy fiatalosabb legyen a kézfejünk. Mivel a bőr öregedését általában az A-, E- és D-vitamin hiánya okozza, ezért érdemes táplálkozással pótolnunk. Például együnk rendszeresen hidegen sajtolt olajokkal készült salátákat (búzacsíra-, kukoricaolaj), mandulát, brokkolit, sütőtököt. Vagy pedig az öregedést siettető szabad gyökök ellen fitoösztrogénben gazdag ételekkel vegyük fel a harcot. Ilyen a lenmag és a szója is.

Fotó: pexels