Egészség

A Bika anyagi sikerekre számíthat, a Bak a szerelemben lesz szerencsés: Nagy változásokat hoz a Nap éve

Az állatöv minden jegyének szülöttei számára más-más életterületen várhatók átalakulások ebben az évben. Egy biztos: senki sem fog unatkozni! 

Kos: Bátran támaszkodhat a kapcsolataira
Munka és pénzügyek: Talán még soha nem jelentettek ennyire központi kérdést a kapcsolatok, mint idén. Mindez a szakmai ismeretségekre, üzleti partnerekre is igaz. Régi ismerősök mellett olyan újakat is az útjába sodorhat az élet, akik a segítségére sietnek, sőt önként és dalolva tolják az ön szekerét. Ingatlan és értékesebb ingóság vételére és eladására is sor kerülhet.
Magánélet: A házasságokban, együttélésekben szóljon az idei év egymás meghallgatásáról! Akkor lesz béke, ha ön nem mond éles hangú véleményt semmiről, vagy elszámol tízig, mielőtt megszólalna. Az egyedülállókra az idei évben randevúk várnak. Tapasztalatokra tehetnek szert, és megtalálhatják azt, akivel összekötik az életüket. A külföldi utazások jól sikerülhetnek.
Egészség: Idén a szokottnál érzékenyebb lehet a mája, ezért figyeljen oda a méregtelenítésre, a tisztítókúrákra. Igyekezzen távol tartani magát a készételektől, a cigarettától, az alkoholtól. A máriatövis-tinktúra is nagyon jót tehet.

Bika: Anyagi sikerek várnak önre
Munka és pénzügyek: A Nap évében figyelmének fókuszában a pénz állhat. Egyébként sem veti meg az anyagi javakat, most pedig annyi lehet belőlük, amennyire szüksége van. Mivel a szerencse az életnek ezen a területén a szokásosnál jobban támogathatja önt, végre olyan dolgokra is költhet, amelyekről eddig talán le kellett mondania.
Magánélet: Ha tartós kapcsolatban él, sokat segít, ha ön idén elfogadóbb, jobban alkalmazkodik a társához. Ha még keresi a szerelmet, az év második felében olyan személlyel találkozhat, akivel tökéletes lehet önök között az összhang. De az új szerelmi viszonyok is akkor működhetnek jól, ha nem utasítja vissza mindazt, amit a társa szeretne.
Egészség: Ha esetleg kisebb műtétre lenne szüksége, ne aggódjon miatta! A beavatkozásra a lehető legalkalmasabb időpontban kerülhet sor, és mivel jó kezekbe kerül, a felépülés sem lesz nehéz.

Ikrek: Szerencsés fordulatok jönnek
Munka és pénzügyek: 2024-ben olyan pozitív változások következhetnek be az életében, amelyek miatt többször is roppant szerencsésnek érzi majd magát. Egyes, különösen emlékezetes események miatt a környezetében többen is úgy gondolhatják majd: önnek csak megszületni volt nehéz, minden mást készen kap.
Magánélet: Ezen a területen is szerencsés éve lesz. A házasságban, tartós kapcsolatban élők varázslatos pillanatokat tapasztalhatnak meg. Ha mostanában hozza össze a sors egy új partnerrel, később össze is köthetik az életüket. De bármennyire is társasági ember, most lesznek olyan időszakok, amikor jobban vágyik az egyedüllétre.
Egészség: Az egészsége megőrzésére vagy egy esetleges fennálló betegségből való gyógyulásra nem szabad sajnálnia a pénzt. Minden más kiadás csak ezután jöjjön a fontossági sorrendben!

Rák: Új karrier a láthatáron
Munka és pénzügyek: Ebben az évben az egzisztenciája, a karrierje területén számíthat gyökeres változásokra. Megvan rá az esély, hogy állást vagy akár hivatást is változtasson, és teljesen új területen próbáljon érvényesülni. De az is könnyen megtörténhet, hogy a felettese személye változik meg.
Magánélet: Ha olyan párkapcsolatban él, amelyben eddig nem volt minden fenékig tejfel, a problémáik hirtelen megoldhatóvá válhatnak, a kapcsolatuk szorosabbra fonódik. Kopogtathat az ajtaján a múlt. Korábbi kedvese is felbukkanhat, de jobb lenne, ha nem kezdené vele újra a kapcsolatot, akkor sem, ha épp egyedülálló.
Egészség: A rendszeres, könnyed mozgásról most semmiképp ne mondjon le, mert csak így garantálhatja, hogy egész évben a legjobb formában legyen. Tervezzen be legalább egy kiadós sétát minden napra!

Oroszlán: Felejthetetlen esztendő lesz
Munka és pénzügyek: Idén csupa szerencsés fordulat és esemény várja: ön és a környezetében élők is sokszor gondolhatják úgy, hogy Isten a tenyerén hordozza. A sok boldogság és siker nyomán az év végén majd elmondhatja, hogy a 2024-es nemcsak fontos esztendő volt, hanem felejthetetlen is. Mindig emlékezni fog rá.
Magánélet: A házasságokban, régi együttélésekben jobban oda kell figyelnie a társára. Nagy szüksége lehet rá, hogy megbeszélje önnel azt, ami foglalkoztatja. Igyekezzen minél jobb hallgatósággá válni, most ezzel tehet a legtöbbet a jó viszonyért. Ha még egyedül van, idén olyasvalakivel találkozhat, aki az ön magas mércéjének is gond nélkül megfelel.
Egészség: Ne sajnálja az időt a nagy sétákra, túrákra, de akár kimerítőbb edzésekre is vállalkozhat. A tökéletes egészséghez arra van szüksége, hogy fizikailag és szellemileg is az eddiginél aktívabban éljen.

Szűz: Sorsfordító támogatás érkezik
Munka és pénzügyek: Akkora változások következhetnek be az életének ezen a területén, hogy még azt is elmondhatja: valódi sorsfordulóhoz ért. Végre megtapasztalhatja azt is, milyen érzés, amikor a gondviselés valóban támogatja az embert. A világban, a nagypolitikában történő események is befolyással lehetnek az életére, a kenyér­keresetére.
Magánélet: Ha tartós párkapcsolatban él, a kedvesével együtt gondoskodjanak róla, hogy a társa rokonsága semmiképpen se szólhasson bele az önök közös életébe, döntéseibe. Ha egyelőre aktívan keresi a szerelmet, akkor most végre megtalálhatja azt az embert, akivel talán soha nem látott harmóniában élheti az életét. Lehet, hogy rátalál a végleges partnerére.
Egészség: Ne hanyagolja el a rendszeres orvosi vizsgálatokat, mert kiújulhat egy korábbi problémája. Az időben megkezdett kezelés viszont hatékony lehet, így jobb, ha minél korábban fény derül rá, hogy pontosan mi a gond.

Mérleg: Egyszer fenn, máskor lenn
Munka és pénzügyek: A hivatásában, megélhetésében váltogathatják egymást a nehezebb helyzetek és a könnyedén érkező sikerek. Megeshet, hogy a jelenlegi munkahelyén átszervezésre kerül sor, ezzel pedig akár az eddiginél is több munka szakadhat a nyakába. Ez természetesen a korábbinál jobb fizetéssel is jár.
Magánélet: Az év első felében az anyagiak állhatnak párja figyelmének fókuszában. Remekül gazdálkodik, és a sors szerencsés, bőséget ígérő helyzetbe hozhatja. Ha társat keres, figyeljen oda, kinek szavaz bizalmat: zűrös ügyeket rejtegető személlyel is kapcsolatba kerülhet. Ha viszont elővigyázatos, jól választhat.
Egészség: A saját egészségi állapota miatt ebben az évben egyáltalán nem kell majd aggódnia. Egy szeretett személy egészsége miatt azonban valamivel többet szoronghat a megszokottnál, amíg az illető a gyógyulás útjára nem lép.

Skorpió: Ügyesen válthat munkahelyet
Munka és pénzügyek: Érdemes lenne alaposan körülnéznie a munkaerőpiacon. Megeshet ugyanis, hogy a jelenlegi pozíciójában olyan változások következnek be, amelyeket ön a legnagyobb tolerancia mellett sem tud többé elfogadni. Ha viszont a megfelelő időpontban vált, remek új állásra találhat.
Magánélet: A házasságokban, régi együttélésekben a párja kellemetlen helyzetbe kerülhet, ez lehet az oka a feszült hangulatának. A kapcsolatuk akkor működhet igazán jól, ha ön elfogadóan viselkedik, és támogatja őt ebben a nehéz szituációban. Ha társra vágyik, ez irányú álmát most végre valóra válthatja a sors.
Egészség: Figyeljen a tünetekre, és ne legyen könnyelmű – így óvhatja meg magát egy váratlan betegségtől. Ha kisebb műtétre lenne szüksége, az jól sikerülhet.

Nyilas: Remek pénzforrása adódhat
Munka és pénzügyek: A hivatásában, megélhetése terén pozitív irányú változásokra van kilátása a Nap évében. Olyan ragyogó, új pénzkereseti forrásra találhat rá, ami hozzásegíti, hogy az idén egyáltalán ne kelljen aggódnia az anyagiak, a növekvő árak, a bevásárlás miatt.
Magánélet: Családi változások miatt ön és a társa egyaránt feszültté válhatnak. Ám amikor az érintettnek megoldódik a gondja, önökhöz is visszaköltözik a nyugalom. Ha egyedülálló, olyan partnerrel hozhatja össze a sors, akiről érezheti, hogy hivatalosan is össze kell kötniük az életüket.
Egészség: Az időjárási frontok ebben az évben jobban megviselhetik majd a szokásosnál, így nem árt, ha minden reggel odafigyel az időjárás-jelentésre, és megteszi az óvintézkedéseket. Egészséges táplálkozással, sok folyadékkal és elegendő pihenéssel is segíthet a szervezetének. Mindig hallgasson rá, mit súg a teste!

Bak: Pozitív fordulatok a szerelemben
Munka és pénzügyek: Minden figyelme a hivatására és a megélhetésre összpontosul. Nem kell aggódnia, idén biztosan nem fogja elveszíteni az állását. Előfordulhat viszont, hogy sokszor lesz úton, ezért legyen körültekintő, és tartsa be a szabályokat, hogy biztosan elkerülje a baleseteket.
Magánélet: Ebben az évben új szerelem jelenhet meg az életében, de a meglévő kapcsolatok is új erőre kaphatnak. Ha ön szülő, a gyermeke életében komolyabb, szerencsés változás következhet be. Ettől boldogság tölti majd el, ám az is megtörténhet, hogy csemetéje miatt a kiadásai is nőnek.
Egészség: A jól megtervezett életmódváltással megakadályozhatja az egészségtelen szokások miatt kialakuló betegségeket. 2024-ben a szokottnál is jobban figyeljen oda az étrendjére! Ne feledkezzen meg a mozgásról sem, és ha esetleg van valamilyen káros szenvedélye, ez a legjobb időpont arra, hogy végre leszokjon róla.

Vízöntő: Minden téren sikeres időszakba lép
Munka és pénzügyek: A most bekövetkező események erősíthetik a biztonságérzetét. Termékeny éve lesz, az élet több területén is örömmel töltik el a sikerei. Pénzügyekben kifejezetten támogatja a sors, mindig lesz elegendő pénz a számláján. Külföldi útja pompásan sikerülhet.
Magánélet: A párkapcsolatában különösen nagy szükség van arra, hogy jobban odafigyeljenek egymásra. Így elkerülhetővé válhatnak a felesleges viták, konfliktusok. Ha új ismeretségre vágyik, a most megismert partnere miatt hamarosan úszhat majd a boldogságban.
Egészség: Vizsgáltassa felül a rendszeresen szedett gyógyszereit, mert lehet, hogy változtatásra van szükség az adagolásukban. Akkor is mindenképpen egyeztessen az orvosával, ha valamilyen egészségjavító étrend-kiegészítő szedésébe szeretne belefogni. Ne kísérletezzen ezzel a saját szakállára!

Halak: Nagy felismerések, régi beteljesülések
Munka és pénzügyek: Talán soha nem volt annyira kitartó, mint amilyen 2024-ben lesz. Ennek hatására olyan dolgokban is eredményeket érhet el, amelyek már egy ideje foglalkoztatják, vagy amelyekben eddig kudarcot vallott. Kedvez az idő az ingatlannal kapcsolatos ügyek lebonyolításának is.
Magánélet: A párkapcsolatokban a nagy felismerés éve a 2024-es. Egy esemény hatására mindketten rájöhetnek arra, milyen szerencsések, hogy együtt élhetik az életüket. A társra vágyóknak nyitott szemmel és füllel kell járniuk: így nem kerüli el a figyelmüket az a személy, akivel egymásnak teremtette őket a sors.
Egészség: A vérnyomására különösen figyeljen oda! Érdemes lehet egy otthoni vérnyomásmérő készüléket is beszereznie, és ha eltérést tapasztal a megszokotthoz képest, mindenképpen konzultáljon az orvosával! Ne bírálja felül a doktor tanácsait, inkább kövesse minél pontosabban, amit javasol! Most ezzel teheti a legtöbbet saját magáért.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete