Egészség

Lassú és hatékony: három hónap alatt 20 kiló mínusz a 90 napos diétával

A nagysikerű fogyókúra titka, hogy tényleg működik, és betartható. Az eredmény 90 nap alatt akár 15-20 kiló is lehet, és még a magas vérnyomást is megszünteti.

Minden napra valami más

A diéta lényege a különböző ételtípusok szétválasztása. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle étel jut, amit így szervezetünk könnyen lebont. A napok sorrendjét be kell tartani! A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap következik. A kúra alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. Cukormentes kávét és teát annyit ihatunk, amennyi csak belénk fér.

A reggeli minden nap ugyanaz

Gyümölcs, esetleg 100%-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is rágcsálható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem szabad semmit enni!

1. nap: fehérjenap

EBÉD: Főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen). Ehhez bármilyen nyers salátát ehetünk, korlátlan mennyiségben. Ebéd után esetleg
2 dl tészta nélküli levest lehet inni. Tejet, sajtot csak ezen a napon ehetünk.
VACSORA: Ugyanaz, ami ebédre, csak leves nélkül, kisebb mennyiségben.

2. nap: keményítőnap

EBÉD: Bármilyen zöldségféle főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Használhatunk ételízesítőt, sót, ketchupöt, főtt paradicsomot. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.

3. nap: szénhidrátnap

EBÉD: Egy adag főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény. Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható, de sajt nem!
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé vagy sós sütemény.

4. nap: gyümölcsnap

EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben!

Jó tudni

✔ A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszünk mást.

✔ A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.

Fotó: pexels