A kutatások szerint az algák fogyasztása (kapszula, por formájában, vagy akár szusi készítéséhez használva) antioxidáns vegyületekkel látja el a szervezetet. Hozzájárulhat az immunrendszer optimális működéséhez, fokozhatja a vérképzést és a teljesítményt.
A spirulina algában található zeaxantin és lutein az időskori makuladegeneráció és a szürke hályog megelőzését támogathatja. Az algák jódtartalma a pajzsmirigy egészségét védheti, de fehérje és B12-vitamin-tartalmuk is hasznos lehet. Fogyasztásukat azonban mindig meg kell beszélni az orvossal, mivel karotinoid vegyületeiket túl is lehet adagolni, ami károssá válhat. Az autoimmun betegek számára pedig az immunrendszert stimuláló hatásuk lehet kockázatos.
Az egészséges, fénylő haj titka
A keleti nők híresek gyönyörű hajzuhatagukról, melyet a magas jódtartalmú tengeri hínárnak és algának köszönhetnek. Ha nincs ínyünkre a sushi, valamint a japán konyha, akkor se keseredjünk el, mivel spirulina kapszulák formájában könnyen hozzájuthatunk ehhez a fantasztikus csodaszerhez! Amennyiben extra fényt szeretnénk kölcsönözni a hajunknak, kenjük be szezámolajjal, bugyoláljuk be, majd 20 perc múlva alaposan öblítsük ki!
Fotó: adobestock