Ezotéria Lélek Sztárok

Csak Sissiként tudta tökéletesen hozni a rá szabott szerepet: mi volt Romy Schneider végzete?

A sors sokszor és sokféleképpen próbálta megmutatni a szépséges színésznőnek, hogyan teljesíthetné be a karmáját. Azonban ő csak a filmvásznon, Sissiként tudta tökéletesen alakítani a neki szánt szerepet. A való életben letért az útjáról.

Romy Schneider – köszönhetően a szüleinek, az osztrák filmgyártás két befolyásos szereplőjének – tizennégy évesen kezdett forgatni, és már az első filmjével nagy sikereket ért el. Gyönyörű, fiatal és tehetséges volt, a világhírt az első Sissi-filmnek köszönhette.

Két világ között hánykolódott

Fantasztikus volt a siker. Lassan a csapból is Sissi folyt, még a gyufásdobozok címkéire is Romy kosztümös képét tették. Az emberek a szereppel azonosították, és elvárták, hogy a magánéletében is az a finom lény legyen, mint a filmvásznon. Szinte Sissi reinkarnációjaként kezelték szülőhazájában. Ő azonban másra vágyott.

Az osztrák rajongók felháborodtak, amikor a tiszta, romlatlan Sissi egy francia filmben erotikus szerepet vállalt. De a történteket hamar elfelejtették, mert jött két újabb Sissi-epizód, és Romyt újra az ártatlanság és a romantika aurája vette körül. Aztán, amikor elkészült a következő rész forgatókönyve, Romy kiborult, és kijelentette, soha többé nem akar Erzsébet királyné bőrébe bújni. Hogy nyomatékosítsa kijelentését, búcsút intett a szüleinek és Ausztriának is. Párizsban telepedett le. Ekkor hozta össze a sors Alain Delonnal, aki a nagy szerelmet, de egyben a végzetét is jelentette. Erről később így nyilatkozott:

„Minden hidat felégettem magam mögött. Meg kellett szabadulnom anyám és nevelőapám befolyásától, hogy végre megtudjam, ki is vagyok valójában, és mi az, amit akarok. De nyugalmat nem találtam, mert két világ közt hánykolódtam. Az egyik a múlt, amit otthagytam, a polgári felfogás és a gondoskodás, a másik a jövő, a párizsi nagyvilági, intellektuális közegben mozgó élet.”

Kijátszotta a karmát

Romynak valószínűleg fogalma sem lehetett arról, hogy a kezdetben csodás francia élet egyenes út a végzete beteljesítéséhez. Az első nagy csapás akkor érte, amikor az újságokból kellett megtudnia, hogy hiába jegyezte el őt, Delon mégis egy másik nőt vett feleségül. Romy egy német rendezővel vigasztalódott, akinek igent mondott, és egy kisfia született tőle. Életének ebben a fejezetében tett nyilatkozata tükrözte igazi karmáját:

„Csak feleség és anya akarok lenni.”

És amíg így élt a német fővárosban, minden rendben is volt.

Ám Delon ismét felbukkant, és Romy gondolkodás nélkül elhagyta a családját, követte a sármos színészt Párizsba. Hihetetlenül sok filmet forgatott, és rengeteg díjat besöpört. Ezzel lelépett karmikus útjáról, ami a család harmóniájának a megteremtése, megőrzése lett volna. Miután szakított vele, a férje végtelen bánatában öngyilkos lett. De Romy Delont is otthagyta, aztán újra férjhez ment, és ebből a kapcsolatból egy kislánya született.

Ekkor a sors kezdte benyújtani a számlát: a színésznőnél veserákot diagnosztizáltak, kivették a jobb veséjét, és élete végéig fájdalomcsillapítókon kellett élnie. A sors következő tragédiája az volt, hogy kamasz fia át akart mászni a kertkapun, de fennakadt egy vastüskén, és halálos sebesülést szerzett. Ezek után a porig sújtott színésznő már csak vegetált, majd egy este felhívta telefonon a testvérét, és azt mondta: „Nem bírom tovább”, és másnap hajnalban, negyvenhárom éves korában, szívelégtelenségben meghalt.

Alain Delon, a kísértés

Romy Schneider horoszkópja és az életében történő események is világosan mutatják, hogy karmikus feladata az otthon, a családi élet, a házasság harmóniájának a biztosítása lett volna. Ezzel szemben először a tágabb értelemben vett otthont, a hazáját, majd később a férjeit és élettársát is elhagyta. Karmikus kötelességének teljesítése helyett a vágyainak akart élni, ezért életének utolsó öt évé-ben egymást érték a sorscsapások.

Feladata az lett volna, hogy pontosan olyan életet éljen, mint amilyet a Sissi-filmekben alakított, és amiktől annyira irtózott. Pedig volt, amikor horoszkóp nélkül is érezte, mi az életfeladata. Ezt azonban csak a kisfia születését követő két évben tudta magához méltóan teljesíteni.

A horoszkópok összehasonlítása szerint Alain Delon játszotta az életében a kísértést, hiszen ő volt az, aki azt mondta, amit hallani akart, és aki letérítette karmikus útjáról. „Segített” Romynak beteljesíteni a végzetét, hazája, családja elhagyását. Ez mérhetetlen terheket rakott a színésznő vállára, és alattuk összeroppant.

Szöveg: Izing Klára

Képek: GettyImages

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete