Ezotéria

Ha jól jön egy kis anyagi rásegítés év végére: 13 tipp, ami jólétet vonzhat az otthonába

Nem kell nagy dolgokra gondolni ahhoz, hogy nyerő szériába kerüljünk. Már az is számít, ha mindennap lesikáljuk a tűzhelyet, vagy kiteszünk egy tál narancsot a nappaliba. De karácsonyra meglephetünk valakit pénzmágnes ajándékokkal.

A feng shui a tárgyak elrendezésének ősi kínai művészete, a célja pedig, hogy harmóniát és egyensúlyt teremtsünk magunk köré, támogassuk a szerencsét, az egészséget és a pénzügyeket. A következő tanácsokat érdemes betartani, valamint az alábbi tárgyakat beszerezni, ha azt szeretnénk, hogy a pénztárcánk tele legyen.

1. Csak semmi csöpögés!
A feng shuiban az áramló vízforrás az élet bőséges pénzáramlását szimbolizálja. Ám ennek az ellenkezője is igaz, az elpazarolt víz eltékozolja az anyagiakat is. Nézzük át a lakás összes vizes blokkját, és ha bárhol is szivárgást, csöpögést észlelünk, minél előbb meg kell javítani, hogy ne „folyjon ki” otthonról a pénz.

2. Tiszta üdvözlet
Az anyagi javak és az élet adta lehetőségek energiái a bejárati ajtón keresztül érkeznek a házba. Ezért kell figyelmet szentelni a bejáratnak, az előszobának: tisztán kell tartani, az elhasznált lábtörlőt ki kell dobni, és újat tenni a helyére. Sőt, a pirosra festett ajtó szintén több pénzt hozhat a házhoz, számos lehetőséget vonzhat az életünkbe.

3. 3. Pénzsarok
A feng shui azt mondja, hozzunk létre egy úgynevezett gazdagság sarkot (Feng shui Bagua) a lakásban. A pontos helyét úgy lőhetjük be, ha beállunk a szoba vagy a lakás bejárati ajtajába, és a bal, legszélső sarokba teszünk élő, zöld növényeket, lila kiegészítőket vagy bútorokat, esetleg egy kis szökőkutat. Mindegyik jelentős anyagi javulást hozhat.

4. Makulátlan tűzhely
A tűzhely a feng shuiban az anyagi források szimbóluma. Tehát, ha még több pénzre vágyunk, akkor bizony mindig tipp-topp állapotban kell tartanunk. Gondoskodjunk arról, hogy a felülete makulátlan tiszta legyen, és mindegyik gázrózsa jól működjön. Az ősi kínai hagyomány úgy tartja, ha mindennap tűzön készülnek az ételeink, azzal aktivizáljuk a tűz energiáját a házban, amivel egyre több jólétet vonzunk be az életünkbe.

5. Halat a nappaliba!
A díszhalak fellendítik az anyagiakat, ezért tarthatunk akváriumot is. De figyelem, lényeges a halak száma! A 9 nagyon szerencsés szám, de ha nagy az akvárium, akkor ennek a többszöröse, tehát a 18, 27 is. Kilencnél kevesebb halat viszont ne vegyünk, mert az balszerencse.

6. A citrus energiája
Kínában a narancs a szerencse és a gazdagság egyik legfontosabb szimbóluma. Ahhoz, hogy az anyagi életünkben pozitív változás álljon be, a hiedelem szerint egy tál friss narancsot kell elhelyezni a konyhában vagy a nappaliban, aminek az illata élénkít és vidámabbá teszi a szürke hétköznapokat is.

7. Képek a falon
Ha boldog családi pilla­natokat megörökített fotókat akasztunk ki a falra, az a feng shui szerint javíthatja a képen szereplők kapcsolatát. Bármilyen jó emlék kikerülhet, mondjuk, a legutóbbi nyaralásról, szülinapról, kirándulásról. Lehetőleg a nappaliba vagy a folyosóra tegyük, mert az az egész családnak szerencsét és még több pénzt hozhat.

8. Növényben a pénz
A pénzlevelű pilea, más néven kínai pénznövény (Pilea Peperomioides) behívja otthonunkba a bőséget és a jólétet. A gondozását tekintve kedveli a sok, de közvetett fényt, és mivel a levele és a szára sok vizet tárol, nem kell gyakran locsolni. Csak akkor öntözzük meg, ha már száraz a földje, mert ha túl sok vizet kap, elrothadhat a gyökere, és lehullajtja a leveleit. Ugyanígy csak nyerhetünk a fokföldi ibolyával, a vadkakaóval, a gumifával, valamint a jade növénnyel is, aminek kerek levelei nemcsak gazdagságot, de szerencsét is hozhatnak a kínaiak szerint.

9. A négy nyerő szín
A színeknek a feng shuiban jelentős szerepük van. A piros a legkedvezőbb és legerősebb szín, amit a zöld és a lila követ – mind a három a gazdagsággal és a jóléttel áll összefüggésben. Bármelyiket bevethetjük falakon, bútorokon, textíliákon vagy kisebb tárgyakon is, arra azonban mindig figyeljünk, hogy ne vigyük őket túlzásba. A fekete szintén javasolt, de ebből csak egy- egy darabot helyezzünk el: például egy ilyen színű díszpárnát, szőnyeget vagy faliórát. A kerek fekete tárgyak még inkább vonzzák a pénzt.

10. Anyagi szerencsét vonz a kristálylótusz.

11. Akárcsak a speciálisan kialakított, fém alapú, fémpénzekkel díszített szélcsengő.

12. A nevető Buddha-szobor is pénzmágnes.

13. Az üvegből, fémből vagy fából készült teknősbéka, illetve az úgynevezett pénzbéka is nagyon népszerű, amit a bejárati ajtó mellé kell elhelyezni úgy, hogy az állat az ajtó felé nézzen.

Szöveg: Izing Klára

Fotó: Adobestock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete