Ezotéria

Segítség szellemi vezetőinktől: hűséges kutya vagy mindent tudó bagoly képében is érkezhet a belső hang

Mostanában egyre többet hallunk a szellemi vezetőnkről. De vajon ki is ő, és hogyan kérhetjük, hogy segítsen minket földi utunkon?

Kik a szellemi vezetők?

Az őrangyalunk nem egyenlő a szellemi vezetőnkkel, bár vannak esetek, amikor éppen az angyalunk kerül ebbe a helyzetbe. De nemcsak őket hívjuk szellemi vezetőnek. Gyakran olyan egykori emberek ők, akik ma már a túlpartról segítik az ittenieket. Lehet, hogy ismertük őket, de az is előfordulhat, hogy egy korábbi életünkben találkoztunk velük, és akkor éltünk meg együtt valamilyen élményt közösen, és ezeknek a tapasztalatait osztják meg velünk.
A szellemi vezetőnk ennek a tudásnak birtokában van, mi viszont a reinkarnáció során már nem emlékszünk az előző életeink fontos történéseire, és arra, hogy mit kellett belőle megtanulnunk. Azonban, ha jól figyelünk, segítenek, hogy a feladatainkat, karmánkat ne kelljen egy újabb életbe továbbvinni, hanem hamar meg tudjuk oldani.

A szellemi vezetőnktől bármilyen ügyben kérhetünk tanácsot. Nincsenek fontosabb és kevésbé fontos problémák.

Mindig ugyanaz a szellemi vezető van mellettünk?

A szellemi vezetők gyakran olyan lelkek, akik már egyszer itt éltek a Földön, és olyan tapasztalatokra tettek szert, amelyekből nekünk is tanulnunk kellene éppen ebben az időszakunkban. Mivel ez a feladat mindig más és más, ezért a szellemi vezetők nem állandóak mellettünk. Mindig attól függően kerülnek az életünkbe, hogy éppen milyen problémát kell megoldanunk.

Milyen a szellemi vezetőnk?

Erre a választ csak önmagunk találhatjuk meg, főképp álmunkban vagy meditáció közben. Van, aki felismeri egy kedves elhunyt hozzátartozóját, más egy idős, bölcs, ám teljesen ismeretlen embert lát. Sőt, előfordul, hogy szellemi vezetőnk egy hűséges kutya vagy egy mindent tudó bagoly képében érkezik. Nincsenek szabályok, hogy férfi, nő, idős vagy fiatal. Ám még az is előfordulhat, hogy csak halljuk őt, vagy éppen egy papírlapot látunk lelki szemeink előtt, amelyre üzenetét írta.

Segítségkérés álomban

Ha valamilyen kérdés foglalkoztat minket, és szeretnék, ha szellemi vezetőnk segítene a megoldásban, kérhetjük tőle, hogy álmunkban érkezzen meg a válasz. Elalvás előtt gondoljuk át alaposan a kérdésünket, és beszéljük meg a szellemi vezetőnkkel, hogy segítségre van szükségünk. Ezt tehetjük hangosan, de akár gondolatban is. Mondjuk el, hogy szeretnénk álmunkban választ kapni, hogy mi mindent kellene átgondolnunk, hogy meghozzuk a helyes döntést. Lehet, hogy azonnal nem lesz egyértelmű az üzenet, sőt, előfordulhat, hogy nem az első éjjel érkezik a válasz. De ha figyelünk, és megtanuljuk az álmaink jelentését megfejteni, fantasztikus útmutatással leszünk gazdagabbak.

Segítségkérés meditációban

Teremtsünk magunk körül nyugodt körülményeket, majd feküdjünk le, vagy üljünk, ahogyan kényelmesebb, csukjuk be a szemünket, és lazítsuk el minden tagunkat. Ezután képzeljük el, hogy egy kék szalaggal
a földhöz kötjük a lábunkat, ám ez egy rugalmas szalag, tehát bátran kalandozhatunk, mindig lesz visszautunk a Földre. Most utazzunk el egy olyan helyre, ahol nagyon jól érezzük magunkat. Lehet ez a tenger mélye, egy rét vagy akár az erdő közepe. Amikor kényelmesen elhelyezkedtünk, hívjuk meg ide a szellemi vezetőnket. Lehet, hogy látjuk majd őt, lehet, hogy csak érezni fogjuk, hogy megérkezett. Kérdezzük meg, mi a véleménye arról a problémáról, ami éppen foglalkoztat minket. Hallgassuk meg az útmutatását, majd búcsúzzunk el, és térjünk vissza a való életbe.

Ha nem a szellemi vezetőnkkel beszélünk

Még a legnagyobb körültekintés és tiszta tér ellenére is előfordulhat, hogy nem a szellemi vezetőnk lép velünk kapcsolatba, hanem egy olyan lény, lélek, aki valójában nem segíteni akar, hanem valamiért kapcsolatba akar velünk kerülni. Például az energiánkra van szüksége. Biztosan tudhatjuk, hogyha egy helyzetben tanácsot kérünk, és a válasz egyértelműen bizonyos irányba akar minket fordítani, akkor nem a szellemi vezetőnkkel beszélünk. Ő ugyanis soha nem ad kőbe vésett utakat; meghagyja, hogy szabad akaratunk szerint döntsünk egy kérdésben.

Fotó: shutterstock

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete