Ezotéria

Álomszótár A-tól Z-ig: ezt jelenti valójában az éjszakánként látott kalandos kép

Sokan úgy tartják, álmunkban a tudatalattink üzen, míg mások szerint akár a jövőt is megálmodhatjuk előre. Álomszótárunkból sok minden kiderülhet!

Ajtó Egy kinyíló ajtó álmunkban mindig arra utal, hogy új lehetőségeket kapunk az élettől. Ha egy ajtó bezáródik, az nem feltétlenül jelenti, hogy valami nem fog sikerülni az életünkben. Sokkal inkább azt mutatja, talán nem a legtökéletesebb úton járunk.

Édesanya Ha az édesanyánkkal álmodunk, azt jelentheti, hogy visszavágyunk abba a védelmező, szeretettel teli világba, amit ő tudott nekünk nyújtani gyermekkorunkban. Ellenben ha az édesanyánkkal nem tökéletes a viszonyunk, ez utalhat elfojtott agresszióra is.

Édesapa Az álomban megjelenő apa mindig arra a férfira utal, aki éppen nagyon fontos szerepet tölt be az életünkben. Emlékezzünk vissza rá, hogy mit álmodtunk vele kapcsolatban, és ez utalhat a férfi jellemére,
viselkedésére, szándékaira is.

Esküvő Ha más esküvőjén veszünk részt álmunkban, az sokkal inkább utalhat leánykérésre, közeledő elköteleződésre, mint ha a sajátunkat látjuk. Ha magunkat látjuk az oltár előtt, az utalhat arra, hogy nagy változás várható az életünkben, de nem feltétlenül csak magánéleti vonalon.

Fog Az álomban a fog kihullását sokan tartják a halál jelének. Szerencsére nemcsak ilyen tragikus eseményt jelezhet előre, hanem valaminek a végét, veszteséget, ami azonban előrevetíti egy új kezdetét.

Föld Bármilyen természettel kapcsolatos álom, legyen az földről, természetről, fákról szóló, jelzi, szüksége van kiszakadásra a mindennapokból, intenzívebben kell figyelnie a belső hangokra. Ilyenkor tényleg menjen ki a természetbe, vagy legalább meditáció során képzelje magát egy tisztásra.

Gyermek Ha gyermeket látunk álmunkban, az mindig a legnagyobb szerencsét jelzi előre.

Gyűrű A gyűrű a végtelenséget szimbolizálja. Emlékezzünk vissza, hogy álmunkban milyen szereplők voltak még, ugyanis utalhat arra, hogy ezekkel az emberekkel életünk végéig szoros kapcsolatot ápolunk majd.

Halál Ha saját halálunkat látjuk, az búcsút jelent egy eddigi szokásunktól, személyiségrészünktől, új életmódot, szemléletmódot jelezhet. Ha más halálát álmodjuk meg, akkor attól az embertől szeretnénk egy kicsit függetlenedni.

Ház A ház minden esetben a saját testünket, lelkünket, a védelmező burkot szimbolizálja. Ha az ajtó van zárva, nem mondunk ki fontos dolgokat, ha az ablakon van spaletta, redőny, akkor nem akarunk valamit meglátni, ami lényeges.

Lift Ha felfelé halad, az emelkedést jelent a ranglétrán, ha lefelé, akkor többet kell dolgoznunk, és ezért kevesebb elismerést kapunk. Jelentheti a leszállást saját bensőnkbe, és szembesülést sötétebb gondolatainkkal.

Meztelenség Félelem a kiszolgáltatottságtól, aggodalom az anyagi helyzetünk miatt.

Pénz Kívánságunk könnyedén teljesülni fog.

Repülés Ha álmunkban repülünk, az a szabadságvágyat szimbolizálja.

Szeretkezni Ha álmunkban szeretkezünk, az egyrészt valódi, földi ösztöneinket szimbolizálhatja, másrészt azt a vágyunkat, hogy jobban kiteljesedjen teremtő energiánk.

Tükör Nagyon fontos, hogy mit látunk a tükörben. A tükör egyrészt átjáró más világokba, másrészt megmutatja azt, amit nem akarunk magunkkal vagy másokkal kapcsolatban észrevenni.

Tűz A megtisztulás, a régi, elavult életszemlélet levetkőzése.

Ütközés Viszályra számíthatunk a környezetünkben. Ha álmunkban mi ütközünk – emberrel vagy autóval -, akkor lehet, akaratunkon kívül is egy ilyen kényelmetlen helyzetben találhatjuk magunkat.

Víz Mindig a lelkivilágunkra utal. Ha a víz tiszta és nyugodt, mi is ilyenek vagyunk. Ha a víz koszos, valamit rejtegetünk a külvilág elől. Ha viharos, lelki problémákat élünk át.

WC Ha WC-re megyünk álmunkban, az tisztulásra utal, illetve arra, hogy valamilyen kellemetlen helyzetből szeretnénk szabadulni. A vizelet egészséget jelent, a széklet gazdagságot.

Zuhanás Félelem az anyagi veszteségtől. Egzisztenciális szorongás.

Álmunkban kalandok várnak

Az ezoterikusan gondolkodók úgy hiszik, amikor elalszunk, az éteri testünk valójában útra kel, és különleges kalandokat él át. Tehát az álmainkat valóságban is átéljük, csak éppen nem a fizikai testünkkel.

Biztosan sokan érezték már azt a furcsa, zuhanó érzést, aminek a végén, félálomban, mindig rúgunk egyet akaratlanul is. Azt mondják, valójában ilyenkor térünk vissza az utazásról, és ekkor zuhanunk vissza a testünkbe, hogy aztán reggel sokszor ne is emlékezzünk az utunkra.

fotó: profimedia

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete