Ezotéria

Megdöbbentő túlvilági élmények: a négyéves Colton halála közben látta a mennyországot

Colton négyéves volt, amikor néhány percre leállt a szíve. Azóta a mennyről mesél. Akiane négyéves kora óta fest képeket a mennyországról. A két gyerek ugyanolyannak látta a „másik oldalt”.

Colton és Akiane története egy ponton találkozott össze. A kisfiú többször is beszélt arról – klinikai halálból történt visszatérése után –, hogy találkozott Jézussal, sőt az ölében ült. Próbálta egy négyéves szavaival leírni, hogy nézett ki, és mindig arra tért ki, hogy nagyon szép a szeme. Ám valahányszor megmutattak neki egy Krisztusról készült szobrot vagy festményt, nem találta „élethűnek”. Aztán három évvel Colton csodálatos gyógyulása után az egyik amerikai tévécsatorna bemutatta Akiane Kramarik festményeit.

Ráismert a béke hercegére

Szülei megdöbbentek, hiszen a kis festő is azt emelte ki, hogy Jézusnak nagyon szép szeme van, majd amikor Colton meglátta Akiane festményét Krisztusról, csak annyit mondott: „Ez pontosan olyan, apu!”
Ez tehát újabb egyértelmű bizonyítéka volt annak, hogy Colton ott járt, ahonnan Akiane az üzeneteket kapja. A ma már 17 éves festőt azonban nem érte baleset, nem esett át súlyos betegségen, vagy komoly műtéten. Ő víziókban és álmokban kapja a képeket odafentről.

Colton a bal szélen,, 11 éves korában

A kislány otthon született, soha nem járt iskolába, és szüleitől sem kaphatott vallásos nevelést, hiszen ateisták. A gyermek négyévesen mégis arról számolt be, hogy tudja, milyen a mennyország, majd rövidesen megrajzolta, megfestette vízióit. Csupán nyolcéves volt, amikor vászonra vitte azt a férfiportrét – ő a Béke hercegének hívja –, akiben Colton ráismert Jézusra. Akiane verseket, aforizmákat is ír, de olyan éretten, hogy sokan kizártnak tartják, hogy egy fiatal lány elméjének szüleményei lennének.

Visszatérés a halálból

Colton négyéves volt, amikor vakbele perforálódott, és két műtéten esett át. Miután kikerült a kórházból, egy kirándulás alkalmával kezdett beszélni halálközeli élményéről. Hogy látta, amint az orvos „dolgozik rajta”, miközben édesanyja telefonál, az édesapja pedig egy másik szobában imádkozik.
A szülők óvatosan kérdezgették őt, és mindig meglepő részletekkel szolgált. Például megmutatta, hogy hol látott – ahogyan ő fogalmazott – jelöléseket Jézus testén (ebben az esetben a stigmákra gondolt), illetve, hogy Jézust az unokatestvére, János keresztelte meg. Az édesapa, Todd, kezdetben azt gondolta, hogy a vasárnapi iskolában tanulta ezeket a gyerek, ám amikor a család régmúltjáról mesélt a kisfiú, arra ez már nem volt magyarázat.

Másképp alakult a sorsuk

Akiane egyik képén Colton felismerte Jézust

Egyik este Colton közölte az édesanyjával, hogy neki még egy nővére van. A szülők sosem beszéltek a kisfiúnak első gyerekükről, aki meghalt. Colton ezek után azt mesélte, hogy amikor a klinikai halál állapotában a mennyországban járt, találkozott a nővérével, akinek nem volt neve, viszont nagyon örült, hogy valaki végre ott van a családjából, és ölelgette őt. Máskor arról számolt be, hogy a dédnagypapájával is találkozott, ám mivel a mennyországban senki sem öreg, egy olyan fotón ismerte csak fel, ahol fiatal házasként szerepelt a nagymamával.
A két gyerek élete az elmúlt években teljesen másképp alakult. Colton 11 éves, átlagos életet él, csupán akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor édesapja könyvet írt fia beszámolói alapján. Akiane 17 évesen csak a művészetnek él. Hajnali négy órakor kel, hogy az álomban kapott víziókat vászonra vigye. Szerepelt Oprah Winfrey show-jában, a CBS csatornán, híres magazinokban készítettek vele interjút.
Sokat jótékonykodik, és erre meg is van a lehetősége; volt olyan festménye, amely hárommillió dollárért kelt el.

Megváltozik az életük

A halálközeli élmény nevet a jelenségnek Dr. Raymond Moody adta, aki 1975-ben jelentette meg nagy port felkavaró könyvét, Élet az élet után címmel. A kötetben olyan emberek beszámolóit gyűjtötte össze, akik visszatértek a klinikai halál állapotából. Mindnyájuk elbeszélésében vannak azonos pontok, például a fényalagút, találkozás az elhunyt szeretteikkel, vagy hogy látták magukat kívülről, miközben az orvosok az életükért küzdöttek. A halálközeli élmény utóhatása is gyakran hasonló: az első néhány napban vissza akarnak térni abba a nyugodt, boldog állapotba, amit megtapasztaltak, később azonban úgy érzik, nem véletlenül kaptak új esélyt. Megváltozik a kapcsolatuk a környezetükkel, jótékonykodnak, nem lesz már fontos számukra a pénz vagy a szakmai sikerek.

Balázs Klári címlapfotózás

Gidamentés

Szofi a gólya

Csomagolásmentes üzlet

Iain Lindsay Britt nagykövet üzenete